Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Victor Öhman klar för spel

12 november 2018 10:00

Omstart i HockeyAllsvenskan och två matcher under måndagen! Hur går det i Västervik-comebacken för Victor Öhman? Blir det comeback för Victor Rollin-Carlsson i Almtuna?


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

18.00 Vita Hästen - Almtuna, Himmelstalundshallen
19.00 AIK - Västervik, Hovet

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VITA HÄSTEN - ALMTUNA

Almtuna-centern Victor Rollin-Carlsson har missat de tio senaste matcherna på grund av en hjärnskakning. Nu kan han dock vara redo för spel, skriver Almtuna på sin hemsida. Förhoppningen är att nyckelspelaren ska kunna göra comeback ikväll mot Vita Hästen.
Efter fyra raka förluster så verkar Almtuna också vara på uppgång då man har två raka segrar i bagaget.
Vita Hästen letar alltjämt efter formen. Laget har fyra raka förluster bakom sig och har bara tagit en seger på de tio senaste kamperna.
Ikväll får man ett tillskott då forwarden William Wiå, inlånad från Djurgården, gör debut.
– Det ska bli kul, jag har en bra kompis i Simon (Johansson) som spelar i Almtuna också, så det blir både att möta honom och spela min första match i Vita Hästen, säger Wiå till Vita Hästens hemsida.
Sett ur tabellsynpunkt är det en viktig match. Vita Hästen parkerar just nu som nästjumbo i tabellen, under det negativa kvalstrecket, medan Almtuna är elva i sammandraget, två platser ovanför strecket. Fyra poäng skiljer lagen åt.
I säsongens första möte så vann Vita Hästen med 4-1.

Noterat:
» Nyinlånade William Wiå gör debut för Vita Hästen. Arvid Degerstedt är avstängd.
» Almtuna saknar Jesper Mångs och Jonathan Léman på grund av skador. Victor Rollin-Carlsson, som missat tio matcher på grund av en hjärnskakning, är aktuell för en comeback.
» Vita Hästens Marcus Eriksson har noterat minst en assist i de sex senaste matcherna (totalt tio assist).
» Vita Hästens Henrik Rommel har gjort poäng i fem raka matcher.
» Almtunas Lucas Sandström har gjort poäng i sex raka bortamatcher.

» Läs mer på Vita Hästens hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

AIK - VÄSTERVIK

Västervik kan få två tillskott till matchen mot AIK. Att hemvärvade Victor Öhman kommer till spel är klart, däremot finns det frågetecken kring helgens värvning Ken Jäger (från Rögle) där pappersarbetet i skrivande stund inte är helt klart.
Tillskotten är välkomna hos smålänningarna som bara tagit en trepoängare på hela hösten. Samtidigt är formen okej med fyra segrar på de sju senaste kamperna.
Ikväll väntar bortamatch mot serietvåan AIK.
– Vi måste göra det enkla och ta bort misstagen, säger tränaren Mattias Karlin till klubbens hemsida.
AIK har något av en motsatt statistik jämfört med Västervik. Laget har bara tagit noll poäng vid ett enda tillfälle under säsongen.
I första mötet för säsongen så vann AIK med 2-1 mot Västervik.
– Västervik var bra mot oss när vi möttes tidigare och de har varit bra generellt när jag sett dem. De har varit ett av de tuffaste motstånd vi mött hittills och jag tror de kommer lyfta i tabellen, säger tränaren Thomas Mitell till hockeypuls.se.

Noterat:
» AIK saknar Philip Broberg (skadad med landslaget), Alexander Deilert och Jacob Dahlström, men får tillbaka Garry Nunn som missat de två senaste kamperna.
» Victor Öhman gör debut i Västervik efter övergången från Oskarshamn och klubben hoppas också att Rögle-förvärvet Ken Jäger ska kunna spela. Andreas Frisk, Emil Alba och Gabriel Desjardins saknas liksom Jonathan Rodensjö som lånats ut till Lindlöven i HockeyEttan.
» AIK:s Éric Castonguay har gjort mål i fyra raka matcher.

» Läs mer på Västerviks hemsida