Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Matchguide: Dags för en vändning, MODO?

14 november 2018 10:00

Full fart och full omgång i HockeyAllsvenskan idag! Gör Éric Castonguay mål för sjätte matchen i rad? Hur går det i toppmatchen mellan Oskarshamn och Leksand? Vad hittar David Lindquist på i comebacken med Björklöven? Kan Västerås bryta sin bortatrend? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Oskarshamn - Leksand, Be-Ge Hockey Center
19.00 Pantern - AIK, Rosengårds Ishall
19.00 Björklöven - Almtuna, A3 Arena
19.00 Västervik - Västerås, Plivit Trade hallen
19.00 MODO - Karlskoga, Fjällräven Center
19.00 Vita Hästen - Tingsryd, Himmelstalundshallen
19.00 Karlskrona - Södertälje, NKT-Arena Karlskrona

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Patrik Karlkvist, MODO, och Gustaf Thorell, Karlskoga.
» Även fokus på matchen mellan Oskarshamn och Leksand.
» Spelarkorrarna Johan Eriksson, MODO, och Ricard Blidstrand, Karlskoga, bjuder på inside-material.
» I första pausen diskuteras lånebegränsningen i HockeyAllsvenskan.
» I andra pausen är det fokus på MODO:s defensiv.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

OSKARSHAMN - LEKSAND

Oskarshamn har gjort en kanonsäsong hittills och toppar HockeyAllsvenskan. Nu väntar hemmamatch mot Leksand och det är en match där resultatet kan ge stort utslag för tabellen.
Leksand är just nu trea i sammandraget, sex poäng efter Oskarshamn. Vinner smålänningarna kommer det skilja nio poäng, vinner dalalaget så skiljer bara tre poäng.
Oskarshamn har fyra raka hemmasegrar i ryggen och besegrade Leksand med hela 5-1 i Tegera Arena tidigare i höstas.
– Förra gången vi mötte Leksand vann vi med 5-1. Det var tidigt på säsongen och kanske inte så mycket att jämföra med idag. Vi var väldigt effektiva i våra avslut och starka i defensiven plus bra målvaktsspel, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
Leksand minns förra matchen och vet vad som behöver korrigeras till returmötet:
– De levde på våra misstag och när vi inte var nog disciplinerade i vårt hemjobb så straffade de oss direkt. Den här gången kanske vi måste spela mer styrspel, avvakta lite och inte chansa så mycket, för bjudningar är det stora problemet mot Oskarshamn, säger assisterande tränaren Jens Nielsen till dt.se.

Noterat:
» Oskarshamn har samtliga spelare tillgängliga förutom centern Robin Söderqvist.
» Leksand har Mattias Ritola och Calle Själin långtidsskadade.
» Oskarshamns Alex Hutchings har gjort tio poäng på de sex senaste matcherna.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida
» Läs mer på Leksands hemsida

PANTERN - AIK

Johannes Jönsson har varit gjuten etta i AIK:s målbur under hösten men nu är målvakten skadad. Därmed blir det Erik Källgren som vaktar målet i bortamatchen mot Pantern med nyinlånade Robin Wallin, från Väsby, som backup.
AIK ligger tvåa i tabellen och har bara lämnat en enda match i höst utan poäng, men det har svängt i matcherna och det har blivit en hel del kryss, inte minst på slutet.
Laget visar en jämnhet i att ta poäng hela tiden - men en ojämnhet i spelet.
– Det är ju en lång säsong och vi ligger ju där vi ska i tabellen, även om vi vill vara etta. Det är en lång process. Vi kan inte vara missnöjda, men självklart ska laget spela bättre under långa perioder i matcherna. Men jag är inte orolig, säger Fredric Weigel till hockeypuls.se.
Pantern är desto mer ojämna när det kommer till resultaten och poängplockandet: tre förluster, fyra vinster, tre förluster och sedan en vinst innan landslagsuppehållet.
Senast lagen möttes så vann AIK med 3-2.

Noterat:
» AIK har Johannes Jönsson, Alexander Deilert och Jacob Dahlström på skadelistan. Målvakten Robin Wallin har lånats in från Väsby för att backa upp Erik Källgren. Philip Broberg hade lite skadetrubbel under veckan med Småkronorna men spelar ikväll skriver hockeypuls.se.
» Pantern spelade utan William Pethrus och Alexander Pettersson senast.
» Éric Castonguay och Jesper Frödén i AIK har gjort mål i fem respektive tre raka matcher.
» AIK-kedjan med Anton Holm, Fredric Weigel och Jesper Frödén har kombinerat in 18 poäng på de tre senaste matcherna.

BJÖRKLÖVEN - ALMTUNA

I fredags blev det klart att David Lindquist lämnar SHL och Luleå för en comeback i HockeyAllsvenskan och Björklöven.
Den avige centern gör comeback i Löven-tröjan ikväll mot Almtuna.
– "Linkan" kommer gå in och spela center. Han har sett bra ut på träningarna. Han är spelsugen och glad att vara tillbaka, han blir en tillgång för oss, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
Björklöven har fem segrar på de sex senaste matcherna och Fagervall tycker sig se att formen bibehållits under landslagsuppehållet:
– Ja, det tycker jag, det känns så på träningarna. Det ska bli kul att spela och komma igång igen.
Almtuna tog sex poäng på tre matcher innan uppehållet efter att innan dess förlorat fyra raka matcher. Formen ser således ut att vara på uppåtgående. Almtuna vann med 2-0 i första mötet mot Löven, och vet vad som gäller ikväll:
– Att vi i spelet med puck ska prioritera att få pucken mot mål och på så sätt skapa tryck och målchanser. Utan puck ska vi stänga ner och ligga på rätt sida i hemgångar och i egen zon för att ta ner farten på motståndarna. Vi måste utnyttja vårt kroppsspel till max mot Löven då de är det tyngsta laget i serien att möta, säger tränaren Martin Gudmundsson till klubbens hemsida.

Noterat:
» Björklöven får in hemvärvade David Lindquist som gör säsongsdebut i klubben. I senaste matchen saknades Mikko Pukka, Simon Backman, Cody Murphy och Erik Rainersson.
» Almtuna hade en förhoppning om spel för Victor Rollin-Carlsson, som haft en hjärnskakning, i måndags men så blev det inte. Han följer med upp till Umeå idag och är tänkt för en comeback. Jesper Mångs och Jonathan Léman saknas.
» Almtunas Lucas Sandström har gjort poäng i sju raka bortamatcher.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

VÄSTERVIK - VÄSTERÅS

Västervik har bara spelat fem av sexton matcher hittills på hemmaplan men framöver blir det betydligt tätare med hemmakamper.
– Det är klart att det hade varit mycket skönare att spela lite mer hemma än vi gjort hittills. Men i slutändan ska vi ju spela lika många matcher hemma och borta. Det som är positivt är att vi redan har städat av alla långa bortamatcher innan jul förutom en, säger backen Emil Wahlberg till dagensvimmerby.se.
Ikväll blir det hemmamatch mot Västerås - och hemmacomeback för Victor Öhman som är tillbaka från Oskarshamn och som stod för ett mål och en assist mot AIK i måndags.
Västervik har bara spelat in en trepoängare på hela säsongen.
– Det är klart att det inte är bra. Man behöver ha trepoängare i det långa loppet för att få ihop tillräckligt med poäng för att undvika en kvalserie, säger Wahlberg.
Västerås har gjort en stark höst som nykomling men har haft problem på bortaplan där man förlorat de fyra senaste matcherna. En svit man vill bryta ikväll.
– Det är framför allt hur vi pratar inför matcherna som vi ska lägga lite extra kraft på. Samt våga spela vårt spel från början som vi gör när vi kör över lagen här på hemmaplan. Försöka får med det spelet på bortaplan också, säger backen Alexander Younan till hockeypuls.se.

Noterat:
» Västervik saknar alltjämt Andreas Frisk, Gabriel Desjardins och Emil Alba, meddelar man via sin hemsida. Nyförvärven Victor Öhman och Ken Jäger gör hemmadebut.
» Västerås saknar alltjämt Kenny Källström och Johan Skinnars, skriver hockeypuls.se.
» Västrerås Kalle Östman har gjort fyra assist på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Västerviks hemsida

MODO - KARLSKOGA

MODO gick till uppehåll med fyra raka förluster och bara en seger på sju matcher. Det efter att innan dess vunnit sex raka matcher.
Snacka om kontraster.
Nu väntar hemmamatch mot Karlskoga.
– Det viktigaste för oss är att vinna matchen imorgon (idag). Men sen vill jag se att vår forecheck och backcheck sitter. Alla de här små systemgrejerna som har med arbetsetiken att göra måste falla på plats igen. Det ska vara glasklart för alla vad som gäller, och gör man bara det då kommer briljansen och möjligheten att kunna spela ut på köpet, säger MODO-tränaren Björn Hellqvist till klubbens hemsida.
– Jag ser fram emot matchen imorgon (idag) och att vi bygger vidare på det som vi gjorde bra tidigare under säsongen och tvättar bort det vi gjort dåligt under senare delen av höstsäsongen.
Efter en stark start så har också Karlskoga dippat på slutet och förlorade fyra av fem matcher innan uppehållet.
– Det ska bli härligt att komma igång efter ett litet kortare uppehåll, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.

Noterat:
» MODO saknar alltjämt Anton Karlström och det är dessutom frågetecken för Henrik Björklund som varit sjuk.
» Karlskoga saknar Jacob Lundegård, Viktor Lang och Oskar Bäck ikväll. Juniorbackarna Joshua Karlsson och Wille Hedqvist följer med till Örnsköldsvik, skriver BIK på sin hemsida.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort poäng i de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på MODO:s hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

VITA HÄSTEN - TINGSRYD

Varken Vita Hästen eller Tingsryd har fått den start på säsongen som de önskat. Just nu ligger Tingsryd sist och Vita Hästen näst sist i tabellen.
Det är således ytterst viktiga poäng på spel ikväll.
Vita Hästen bröt sin fyra matcher långa förlustsvit genom att övertidsvinna mot Almtuna i måndags, och har därmed skjutit in mer självförtroende i gruppen.
Även Tingsryd kommer från en seger då man 3-2-vann mot Karlskoga innan uppehållet.
– Vi har börjat hittat tillbaka till vårt spel på hemmaplan och det gäller att vi hittar spelet borta också. Vi måste spela samma ”Taifhockey” på bortaplan som vi gör hemma. Det handlar om att våga spela, ta lite mindre risker, spela starkt försvarsspel och satsa på lite kontringar. Vita Hästen i Norrköping är en tuff match och vi har haft det svårt där tidigare. Men vi vet att vi kan spela bra hockey när vi gör det som vi ska göra, säger Tingsryds tränare Larry Pilut till smp.se.
Tingsryd vann säsongens första möte mellan lagen med 5-3.

Noterat:
» Tingsryd saknar alltjämt Filip Owesson, Kim Tallberg och Joonas Valkonen, men får tillbaka Hannes Johansson, Daniel Öhrn och Roni Rukajärvi, skriver smp.se. Tryout-spelaren Joakim Axman spelar den här veckans alla tre matcher, sedan tas beslut om hans framtid.
» Djurgårdslånet William Wiå debuterade för Vita Hästen i måndags. Arvid Degerstedt är avstängd och August Gunnarsson är skadad.
» Vita Hästens Henrik Rommel har gjort poäng i sex raka matcher.

» Läs mer på Vita Hästens hemsida

KARLSKRONA - SÖDERTÄLJE

Södertälje har drabbats av ett tungt avbräck inför bortamatchen mot Karlskrona då skyttekungen Sebastian Dyk inte kan spela. Han väntas dock inte vara borta länge.
Senast SSK spelade mot Karlskrona blev det förlust med 5-4.
– Det var en jämn match där nere. Vi hämtade upp underläge flera gånger men det gled oss ur händerna till slut. Det är ett lag som spelar med ganska ordentlig press, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida, och fortsätter:
– Det gäller att vara snabb till puck och vara handlingsberedd och på plats. Kan vi vara det då kan det bli riktigt bra, för då kan vi komma i flygande anfall och styra händelserna.
Karlskrona har visat väldigt bra form på slutet. Det blev förvisso förlust efter straffar mot Västervik innan uppehållet, men innan dess hade laget fyra raka vinster.
– Södertälje vann vi hemma mot förra gången. Men det var en bra match och SSK hade en farlig och rörlig offensiv där många är delaktiga i spelet. Ett bra lag. Det gäller att vi håller i hop laget och gör det vi är bra på, säger Karlskronas tränare Ove Molin till blt.se.

Noterat:
» Norske forwarden Jörgen Karterud åkte på en skada med landslaget förra veckan och spelar inte ikväll. Karlskrona hoppas dock på comeback för både Mikael Kurki och Kalle Miketinac.
» Södertälje får tillbaka Marcus Fagerudd som missat de tre senaste matcherna, men saknar alltjämt Marcus Bohman och Stefan Johansson på backplats. Dessutom kan inte forwarden Sebastian Dyk, underkroppsskada, spela.
» Karlskronas Nick Pageau har gjort poäng i fyra raka matcher.
» Södertäljes Nikolai Meyer har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida