Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Pantern
PAN

Matchguide: Ettan mot tvåan på Hovet

25 november 2018 10:00

Söndag och full omgång i HockeyAllsvenskan! Hur går det i toppmatchen mellan AIK och Oskarshamn? Lyckas Max Lindholm göra mål för sjätte matchen i följd? Kan Västerås ta sjätte raka segern? Kan Södertälje bryta trenden med Stefan Gråhns tillbaka i laget? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.00 Vita Hästen - Karlskrona, Himmelstalundshallen
15.00 AIK - Oskarshamn, Hovet
15.00 Björklöven - Västerås, A3 Arena
15.00 Västervik - Karlskoga, Plivit Trade hallen
15.00 Södertälje - Leksand, Scaniarinken
17.30 Tingsryd - MODO, Nelson Garden Arena
17.30 Almtuna - Pantern, Gränbyhallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VITA HÄSTEN - KARLSKRONA

För andra året i rad visar Vita Hästen stöttning i kampen mot våld mot kvinnor genom att uppmärksamma Orange Day som är just idag. Klubben kommer att spela i ett orange hemmaställ mot Karlskrona.
– För oss är det viktigt att vi som klubb och starkt varumärke tar ställning i en så viktig samhällsfråga, säger Yvonne Anglesjö, klubbchef och ordförande i Vita Hästen, till klubbens hemsida.
Spelarna hyllar engagemanget:
– Jag gör allt för att stoppa puckar i Vita Hästen, då kan jag också göra allt för att stoppa våld mot kvinnor i hemmen, säger målvakten Marcus Hellgren.
Vita Hästen är inne i en tuff sportslig period just nu då man förlorat de fyra senaste matcherna och bara har två segrar på de åtta senaste matcherna.
Även Karlskrona är inne i en negativ trend med tre raka förluster. Laget hoppas på trendbrott ikväll:
– Det är dags att ta sig upp på vinnarspåret igen. Det är en match vi ska kunna vinna, säger backen Josef Ingman till blt.se.

Noterat:
» Vita Hästen saknade Anton Danielsson och Erik Borg senast, samt långtidsskadade August Gunnarsson.
» Karlskrona har Jörgen Karterud och Kalle Miketinac på skadelistan. Kyle Osterberg fick kliva av mot Oskarshamn senast. Till dagens match har KHK lånat in Sebastian Ottosson från Kalmar.
» Karlskronas Marcus Paulsson har gjort mål i fem av de sex senaste bortamatcherna.

AIK - OSKARSHAMN

Ettan mot tvåan i serien.
Det blir en riktig toppmatch på Hovet när tvåan AIK och ettan Oskarshamn drabbar samman. Dessutom ligger serieledningen i potten då bara två poäng skiljer mellan lagen.
– Det ska bli skoj och förhoppningsvis blir det mycket folk också, säger AIK:s tränare Tomas Mitell till klubbens hemsida.
AIK är i fin form med sex segrar på de sju senaste matcherna trots att man brottas med en lång skadelista. Hela sju ordinarie spelare kan saknas mot IKO.
Oskarshamn är också i toppslag med fyra raka segrar.
– Vi är redo att möta AIK. Det ska bli kul att mäta oss med storfavoriterna AIK på deras hemmaplan och se hur vi reagerar på det. För oss är det en jätterolig match vi har framför oss, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbes hemsida.
Säsongens första möte 3-2-vann Oskarshamn efter straffar.

Noterat:
» AIK saknar Johannes Jönsson, Alexander Deilert, Johan Larsson, Jacob Dahlström och Anton Holm, och troligen även Garry Nunn och Simon Fernholm, skriver hockeypuls.se.
» Oskarshamn har frågetecken för backen Isak Pantzare och det är oklart om han kan spela. Oskar Nilsson är avstängd.
» AIK:s Max Lindholm har gjort mål i fem raka matcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

BJÖRKLÖVEN - VÄSTERÅS

Västerås är HockeyAllsvenskans mest formstarka lag just nu och står på fem raka segrar.
En stor anledning är den glödheta kedjan med Kalle Östman, Marcus Bergman och Lukas Zetterberg som sprutar in poäng.
– Vi pratar mycket, och har hittat en bra personkemi också. Vi kan alltid komma till varandra om någon undrar något, och vi kan ställa höga krav på varandra eftersom vi börjar känna varandra så pass bra nu. Om det går lite tyngre så är vi på varandra om det så vi är på tå hela tiden, så det känns riktigt bra, säger Kalle Östman till vlt.se om kedjans framgångsrecept.
Ikväll jagar VIK sjätte raka segern på bortaplan mot Björklöven.
Löven kommer närmast från en uddamålsförlust mot AIK, men hade innan dess två raka vinster.
Viktigaste för Umeå-laget är få igång offensiven:
– Just nu har vi spelare som inte producerar och som måste kliva fram i rampljuset och vilja bli matchvinnare, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Noterat:
» Björklöven spelade utan Mikko Pukka, Simon Backman, Oskar Stål Lyrenäs, Erik Rainersson och Emil Norberg senast.
» Västerås kommer återigen att sakna målvakten Samuel Ersson, skriver vlt.se. Det blir därmed samma lag som senast mot Almtuna.
» Västerås kedja med Kalle Östman, Marcus Bergman och Lukas Zetterberg har svarat för 28 poäng på de sju senaste matcherna.

VÄSTERVIK - KARLSKOGA

Efter en tuff start på säsongen så har Västervik börjat hitta mer och mer rätt och nu har laget vunnit tre av de fyra senaste matcherna.
Det trots en del skadebekymmer.
– Poängen har trillat in och jag tycker det har varit ganska rättvist. Att vi verkligen har förtjänat det... eller hur man nu ska säga. Nu pratar vi mest om att fortsätta köra på, säger centern Philip Rondahl till vimmerbytidning.se.
– Matcherna duggar verkligen tätt för tillfället. Att ha fyra matcher på en vecka är nog lite nytt för alla. Men trots en del skador tycker jag att vi fixat det bra. Ibland kan man nästan dra fördel av att spela på sex backar, för att ta ett exempel.
Nu väntar hemmamatch mot Karlskoga som är i fin form. Värmlänningarna har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

Noterat:
» Västervik har samma lag som senast minus backen Niklas Enberg som blev skadad då, skriver Västervik på sin hemsida. Andreas Frisk, Niklas Folin, Gabriel Desjardins och Emil Alba saknas. Arboga-lånet Alexander Kovalonok spelar sin andra och sista match i klubben.
» Karlskoga saknar målvakten Henrik Lundberg som är sjuk och därmed kommer Olle Eriksson Ek vakta kassen med junioren Albin Andersson som backup. Backarna Viktor Lang och Jacob Lundegård saknas, så juniorbacken Karl Jonsson finns med på resan söderut.

» Läs mer på Västerviks hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

SÖDERTÄLJE - LEKSAND

Södertäljes formsvacka håller i sig och laget har nu förlorat de sex senaste matcherna.
Laget letar efter trendbrott hemma mot Leksand där man stoppar in Stefan Gråhns, petad i två matcher, i uppställningen igen:
– Med stödet jag tycker folk bidrar med så är det bara att köra på. Vi måste tänka på grunderna och göra rätt saker över tid, då kommer det att gå bra och vi kommer att få in puckarna, säger Södertäljes assisterande tränare Denis Bozic till klubbens hemsida.
Leksand kommer närmast från en 1-3-förlust hemma mot Pantern där man trots 53 skott mot mål bara fick in en kasse.
Pantern hade innan den matchen fyra raka förluster och två raka matcher där man inte gjort mål, och ur den aspekten blir matchen mot Södertälje av liknande karaktär där Leksand ställs mot ett lag med en svagare trend.
Dalalaget vet att det inte går att slappna av trots SSK-formen:
– Vi är ändå inställda på en tuff uppgift. Mot Pantern stod vi för en bedrövlig start. Ändå var just inledningen något som vi hade pratat om inför matchen, säger tränaren Leif Carlsson till dt.se.

Noterat:
» Södertäljes Stefan Gråhns har varit petad i två matcher men får chansen mot Leksand. Däremot är Lindsay Sparks alltjämt utanför laget. Det är frågetecken för backen Jacob Spångberg som klev av senast. Marcus Bohman, Petter Hansson och Victor Andersson finns på skadelistan.
» Leksand har frågetecken för Johan Porsberger, skriver dt.se. Kan inte han spela får Erik Aterius chansen. Martin Karlsson spelar inte.
» Leksands Thomas Valkvä-Olsen - ifjol i just Södertälje - har gjort fyra mål på de två senaste bortamatcherna.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

TINGSRYD - MODO

Efter sex raka förluster så har MODO tagit sju av nio poäng under de tre senaste matcherna, men man var inte speciellt nöjda med fredagens strafförlust mot Västervik.
Under lördagen lade coachen Björn Hellkvist fokus på att vilja tävla.
– Alla vill såklart vinna, det är inte det de handlar om. Men man måste inse vad det kostar att vinna hockeymatcher. Man måste omfamna det faktum att hockey till viss del är en kampsport, såväl som det är en lagbollsport, säger han till MODO:s hemsida.
MODO är ute på en tre matcher lång bortaturné som nu avslutas mot Tingsryd.
– Tingsryd har tightat till sin defensiv. Ska vi vinna imorgon (idag) så gäller det att vi inte släpper in så många mål, för just nu är det ett lag som är svåra att få hål på. Det gäller att vi har tålamod, att vi jobbar hårt och att vi är noggranna, säger Hellkvist.
Tingsryd tog bara tio poäng på de femton första matcherna, men har gått bättre på slutet och tagit nio poäng på de sex senaste kamperna. Senast blev det bortaseger mot Södertälje.

Noterat:
» Tingsryd spelade utan Tex Williamsson, Joonas Valkonen, Roni Rukajärvi, Elias Gunnarsson, Filip Owesson och avstängde Filip Ahl senast.
» MODO spelade utan Tobias Ericsson, Tim Wahlgren, Kristian Jakobsson och Anton Karlström senast.
» MODO:s Magnus Häggström har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Läs mer på MODO:s hemsida

ALMTUNA - PANTERN

Pantern fick till ett skönt trendbrott senast när man efter fyra raka förluster och två matcher utan mål lyckades 3-1-vinna borta mot Leksand.
Det trots att Leksand vann skotten med 53-27.
– Vi visste att det skulle bli tufft, och Leksand har många skott på mål och är spelförande långa sekvenser. Men räknar man heta chanser har de faktiskt bara två mer än oss, säger tränaren Viktor Stråhle till dt.se.
Nu hoppas Pantern kunna bygga vidare på segern när man ställs mot Almtuna.
Uppsala-laget brottas med formen och har bara tagit två poäng på de fyra senaste matcherna, men har tre raka segrar på hemmaplan.
Laget är just nu tolva i tabellen - och förlust mot Pantern kan innebära att man blir indragna i bottenstriden på allvar.
Stressat läge...?
– Stress? Nja ... Det är svårt att ta på, det kanske inte är stress, men vi har hamnat lite fel. Förra säsongen hade vi alla sådana här matcher (som mot Karlskoga och Västerås) med oss, säger tränaren Martin Gudmundsson till unt.se och syftar på de två senaste 2-4-förlusterna.

Noterat:
» Almtuna har samma lag som senast vilket innebär att junioren Leon Larsson får spela igen och att Jesper Mångs, Jonathan Léman, Erik Santesson och Alexander Bjurström saknas.
» Pantern har Nicklas Jadeland avstängd och Ruben Rampazzo på skadelistan.

» Läs mer på Almtunas hemsida