Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Blir det ett trendbrott, Leksand?

2 december 2018 10:00

Söndag och full omgång i Sveriges mest underhållande liga! Lyckas Leksand och Oskarshamn bryta sina trender? Tar Västerås åttonde raka hemmasegern? Fortsätter Lukas Haudums målform på bortaplan? Tar Södertälje fjärde raka segern? Svaren kommer i eftermiddag och i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.00 Tingsryd - Karlskrona, Nelson Garden Arena
15.00 Västervik - AIK, Plivit Trade hallen
15.00 MODO - Almtuna, Fjällräven Center
15.00 Leksand - Karlskoga, Tegera Arena
17.30 Södertälje - Pantern, Scaniarinken
17.30 Västerås - Oskarshamn, ABB Arena
18.30 Vita Hästen - Björklöven, Himmelstalundshallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

TINGSRYD - KARLSKRONA

Tingsryd har sannerligen hittat formen. Laget 5-1-vann borta mot Leksand i fredags och det var första gången den här säsongen som smålänningarna lyckades göra fem mål i en och samma match. Taif har nu poäng i fyra raka matcher.
Framförallt har bortaspelet lyft senaste tiden.
– Vi har blivit mer konsekventa i våra bedömningar och värderar situationerna bättre, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.
Nu väntar rivalmöte mot Karlskrona.
– En tuff match. Vi saknar en del pjäser i laget och det gäller att vi visar samma karaktär som mot Leksand, säger Pilut.
Senast lagen möttes så vann Karlskrona med 4-1.
KHK kommer närmast från en 1-3-förlust mot formstarka Västerås, men hade innan dess två raka vinster.

Noterat:
» Tingsryd saknade Robin Olsson, Hannes Johansson och Filip Owesson senast.
» HockeyEttan-lånen Johan Zarwel och Felix Olsson gör sin andra och sista match med Karlskrona. Kyle Osterberg och Kalle Miketinac saknades senast.
» Tingsryds Max Novak har gjort tre mål på de fyra senaste matcherna.
» Karlskronas Axel Sundberg har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

VÄSTERVIK - AIK

Det är två lag som haft digra skadeproblem en tid som idag möts i Plivit Trade hallen. Trots massor av frånvaro så har både AIK och Västervik ändå presterat bra resultat.
Västervik kommer närmast från en 4-1-vinst mot Almtuna och har fyra segrar på de sju senaste matcherna. Till matchen mot AIK hoppas man få tillbaka någon eller några spelare.
– Vi har haft skador vid helt fel tidpunkt den här säsongen. När det varit som tuffast har vi haft flest skador och det kan vi ju inte göra så mycket åt. Grabbarna har ändå krigat på trots att vi spelat på färre folk än de andra lagen, säger tränaren Mattias Karlin till vt.se.
AIK toppar HockeyAllsvenskan och har vunnit åtta av de tio senaste matcherna.
Man är nöjda efter snart halva säsongen:
– Vi är absolut nöjda med vad vi har gjort så här långt. Vi siktar på topp två och just nu ser det bra ut, vi har ett bra läge. Men vi är inte ens halvvägs i serien och långt ifrån färdiga, säger AIK-tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.

Noterat:
» Västervik hoppas få tillbaka någon spelare i eftermiddag. Kanske kan det bli aktuellt med spel för Niklas Enberg, Niklas Folin och/eller Emil Alba. Gabriel Desjardins är dock borta ett tag till.
» AIK har tappat Fredrik Karlström som återvänt till Linköping. Senast spelade inte Johannes Jönsson, Johan Larsson, Alexander Deilert, Garry Nunn och Jacob Dahlström.
» Västerviks Kellen Jones och AIK:s Daniel Muzito-Bagenda har gjort poäng i fyra raka matcher.

MODO - ALMTUNA

MODO:s två senaste perioder om sex matcher skiljer sig helt.
Efter att bara ha tagit en poäng på sex matcher så har MODO nu tagit tolv poäng på de sex senaste kamperna.
Senast blev det en 4-3-vinst efter staffar mot Björklöven.
– Vi gör det bra över hela matchen, det är bra i defensiven och vi gör en riktig bra match i egen zon. I fem mot i egen zon gör vi en heroisk insats och det kan vi ta med oss till matchen mot Almtuna, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
Idag väntar Almtuna på hemmaplan.
– Vi ska försöka fortsätta med vår fina hemmatrend, vi vill komma ut och äga mycket puck. Det är vi som ska diktera villkoren, säger Hellkvist.
Almtuna kommer närmast från en 1-4-förlust mot Västervik, har spelat sju raka matcher utan att ta någon trepoängare och har tre raka matcher utan någon bortavinst.
Senast lagen möttes så vann Almtuna med 2-0.

Noterat:
» MODO har backen Victor Aronsson på skadelistan. Senast spelade inte heller Sebastian Walfridsson, Oscar Pettersson och Tobias Åhström.
» Lucas Sandström är avstängd för Almtuna. Jonathan Léman är skadad.

» Läs mer på MODO:s hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

LEKSAND - KARLSKOGA

1-5-torsk hemma mot Tingryd i fredags och nu har Leksand fyra raka förluster bakom sig. Dalalaget letar efter ett trendbrott.
Lagkaptenen Martin Karlsson medger att det finns en viss frustration i laget just nu.
– Det är tungt och det suger när det inte går med oss. Vi vill vinna matcher. Det är piss, helt enkelt. Vi måste skita ner oss mer för att vända sådana här dippar. Nu tror och hoppas vi mest på att det ska lösa sig genom att bara ställa ut skridskorna på isen, säger han till dt.se.
Karlsson vet vad som måste till när man nu ställs mot Karlskoga:
– Vi måste börja bakifrån, och spela klart där och inte tro att man får ett bättre läge längre fram genom att bara slänga förbi pucken. Vi måste börja där och bli ännu mer desperata framför mål. Vi är för mycket utanför och snurrar nu.
Efter fyra raka vinster så åkte Karlskoga på en stjärnsmäll senast när det blev 3-7-förlust mot AIK på Hovet. Formen är dock totalt sett bra med sex segrar på de åtta senaste matcherna.

Noterat:
» Leksand har Mattias Karlsson, Calle Själin och Mattias Ritola på skadelistan.
» Karlskoga får tillbaka backen Ricard Blidstrand som missat de två senaste matcherna. Idag kliver Victor Ekarv in som extraforward istället för David Lilja. Viktor Lang och Jacob Lundegård saknas alltjämt.
» Karlskogas Gustaf Franzén har gjort mål i tre raka matcher.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort poäng i sju raka matcher.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

SÖDERTÄLJE - PANTERN

Efter sex raka förluster så har Södertälje nu vunnit tre raka matcher och kommer närmast från en meriterande 4-1-vinst mot Oskarshamn på bortaplan.
SSK har hittat en väg upp ur svackan.
– Vi kommer från en tung period och självklart är det viktigt med tre raka segrar. Att vi inte bara vinner en och sedan förlorar en igen, vi har studsat tillbaka från den här tunga perioden som vi hade, säger målvakten Alexander Sahlin till lt.se.
Idag väntar hemmamatch mot Pantern och lagledningen fortsätter att trycka på vikten av arbetsmoral.
– Alla måste göra jobbet varje dag. Det låter klyschigt men man kan inte tumma på någonting, det är en jämn liga och alla kan slå alla. Vi måste jobba för varandra och göra det jobbet, då kommer vi bli jämnare över tid. Arbetsmoralen mot Oskarshamn var riktigt bra, säger SSK-tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Pantern 0-3-föll mot Vita Hästen på hemmaplan senast, men har visat fin form på bortaplan på sistone. De tre senaste bortamatcherna har inneburit sju av nio möjliga poäng.

Noterat:
» Södertälje har Marcus Bohman, Petter Hansson och Victor Andersson på skadelistan. Hugo Gustafsson är sjuk. Det finns ett litet frågetecken för Sebastian Dyk.
» Pantern saknar Ruben Rampazzo, skadad, och Nicklas Jadeland, avstängd.
» Panterns Lukas Haudum har gjort mål i tre raka bortamatcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

VÄSTERÅS - OSKARSHAMN

Västerås ångar på. Västmanlänningarna har sju trepoängare på de åtta senaste matcherna, har seglat upp till tredjeplatsen i tabellen och nu har man chansen att ta upp kampen om platserna i HockeyAllsvenska Finalen på allvar då man möter serietvåan Oskarshamn.
Sex poäng skiljer lagen i tabellen just nu men vinner Västerås idag så minskas glappet till blott tre poäng.
VIK har sju raka hemmasegrar - men samtidigt så är Oskarshamn ligans bästa bortalag.
– Det känns som att vi knappt kan förlora hemma. En självförtroendegrej. Tror att det blir en rolig match med två lag som vill anfalla. Hoppas att vi kan komma ut som i tidigare hemmamatcher och mala ner motståndet, säger skyttekungen Lukas Zetterberg till vlt.se.
Oskarshamn har tre raka förluster bakom sig, men har vunnit båda matcherna mot Västerås tidigare under säsongen.
– Vi har slagit Västerås två gånger men det har varit tajt. Nu möter vi ett lag som vill ha revansch så det får vi vara beredda på. Dessutom fullproppade med självförtroende efter sju raka segrar. För oss handlar det om att gilla läget och komma till Västerås med stort självförtroende. Att vi är seriens bästa bortalag är ett kvitto på att vi gjort det bra hittills. Vi vet att vi kan men det kräver ett oerhört jobb, både fysiskt och mentalt, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida.

Noterat:
» Västerås saknade Isac Skedung och William Wikman senast.
» Oskarshamn meddelar att det blir samma lag som senast. Isak Pantzare finns på skadelistan.
» Västerås Lukas Zetterberg har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

VITA HÄSTEN - BJÖRKLÖVEN

Vita Hästen fick till ett skönt trendbrott senast. Efter sex raka förluster så blev det en 3-0-seger borta mot Pantern.
Den segern hoppas man ska bli en vändning på formkurvan och laget är i stort poängbehov då man alltjämt parkerar som jumbo i tabellen.
Nu väntar Björklöven på hemmaplan och då blir det också hemmadebut för nyförvärven Daniel Josefsson och Mattias Beck som spelat två respektive en bortamatch hittills.
Björklöven har tre förluster på de fyra senaste matcherna och fyra raka förluster på bortaplan. Umeå-laget letar således efter ett trendbrott.
Fortfarande är det målskyttet som klickar. Björklöven skapar massor men har problem att trycka in puckarna i nät.
– Vi får jobba på spelet runt mål och att komma in på mål, säger tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Noterat:
» Vita Hästen har förhoppningar om att Jens Hellgren, Emil Eriksson och Axel Levander ska kunna vara tillbaka idag efter att inte ha spelat i fredags, skriver nt.se. Det finns frågetecken för Amil Krupic som fick en skridskoskena över låret senast. August Gunnarsson och Wilhelm Westlund finns på skadelistan.
» Björklöven spelade utan Mikko Pukka, Simon Backman, Oskar Stål Lyrenäs, Cody Murphy och Emil Norberg senast.
» Vita Hästens Simon Krekula har gjort poäng i fyra raka matcher.