Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Fortsätter lyftet för Tingsryd?

5 december 2018 10:00

Onsdag och sex matcher i HockeyAllsvenskan! Fortsätter lyftet för Tingsryd? Bryter Leksand och Oskarshamn sina negativa trender? Hur går det för Joacim Eriksson i Almtuna? Utökar Fredrik Forsberg sin poängsvit? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - Karlskoga, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Västervik - Leksand, Plivit Trade hallen
19.00 Almtuna - Vita Hästen, Gränbyhallen
19.00 Björklöven - Södertälje, A3 Arena
19.00 Tingsryd - Västerås, Nelson Garden Arena
19.00 Pantern - Oskarshamn, Rosengårds Ishall

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Emil Lundberg, Björklöven, och Emil Bejmo, Södertälje.
» Även fokus på matchen mellan Västervik och Leksand.
» Spelarkorrarna Jonas Emmerdahl, Björklöven, och Christopher Liljewall, Södertälje, bjuder på inside-material.
» I första pausen diskuteras JVM-truppen som presenteras idag.
» I andra pausen är det fokus på Leksand och dalalagets svaga form.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - KARLSKOGA

Karlskoga har gått starkt efter landslagsuppehållet. Laget har tagit sju segrar på nio matcher sedan dess och kommer närmast från en 5-2-vinst på bortaplan mot Leksand.
BIK, som är fyra i tabellen, åker nu till Blekinge för match mot Karlskrona.
De två tidigare mötena har slutat med varsin uddamålsvinst.
– KHK är ett offensivt skicklig lag som säkert är revanschsugna efter deras förlust mot Tingsryd. Vi har hittills haft två jämna matcher mot KHK denna säsong och dagens drabbning blir nog inget undantag. Vi är redo för en rikigt tuff bortamatch, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.
Karlskrona är ojämna just nu. Två vinster blev tre förluster som blev två vinster och nu har laget två förluster bakom sig.
Senast mot Tingsryd så 2-3-föll KHK efter att ha släppt in det avgörande målet i slutminuten.
– Vi måste se till att göra jobbet klart i egen zon. I varje byte. Vi vet att Karlskoga vill spela en frän anfallshockey och det märkte vi om inte annat när de var här och vann med 1–0. Så det krävs att vi har tålamod och vårdar pucken och inte chansar, säger tränaren Ove Molin till blt.se.

Noterat:
» Karlskrona har alltjämt Kyle Osterberg och Kalle Miketinac på skadlistan. För att täcka upp har klubben lånat in Victor Wänghult från HockeyEttan-laget Kumla i två matcher.
» I Karlskoga gör backen Jacob Lundegård comeback efter nio matchers frånvaro. Därmed finns bara Viktor Lang kvar på skadelistan.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort poäng i åtta raka matcher.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

VÄSTERVIK - LEKSAND

Leksand har åkt på fem raka förluster (nollpoängare dessutom) och söker ett trendbrott på bortaplan mot Västervik.
– För oss handlar det om att försöka slappna av och spela hockey. Det handlar inte längre om bågar eller hur vi ska åka. Nu har vi kommit in i ett sånt läge att bara vi vinner är det struntsamma om vi gör något fel i vårt grundspel, säger tränaren Leif Carlsson till dt.se.
Någon panik är det dock inte tal om.
– Konsten är att inte dras med i den största besvikelsen så att vi tappar konceptet helt. Vi har tränat på någonting och vi kommer att hålla oss till det med lite skruvning på vissa saker, givetvis, säger Carlsson.
Västervik letar också efter trendbrott då man förlorat de tre senaste hemmamatcherna. Senast 1-2-föll smålänningarna efter övertid mot AIK.
Lagen har mötts två gånger i höst och Leksand har vunnit båda gångerna.

Noterat:
» Västervik har fortfarande Andreas Frisk, Niklas Folin, Niklas Enberg och Gabriel Desjardins på frånvarolistan, skriver klubben på sin hemsida.
» Leksand har en diger skadelista. Calle Själin och Mattias Ritola har inte spelat på hela hösten, Mattias Karlsson och Axel Brage väntas inte kunna spela innan jul och nu är också Linus Persson skadad och missar veckans matcher. Till det så är juniorbacken Jakob Stöffling skadad. En positiv nyhet dock: Hugo Enock är tillbaka efter att ha vilat senast. Allt enligt dt.se.
» Västerviks Trevor Mingoia har gjort poäng i fem raka matcher.

ALMTUNA - VITA HÄSTEN

Joacim Eriksson bytte Djurgården mot Brynäs i somras men har varit skadad hela hösten. Nu väljer den landslagsmeriterade målvakten, som slog igenom med Leksand i HockeyAllsvenskan en gång i tiden, att göra sin säsongsdebut i Almtuna.
Lånet gäller i en match och Eriksson vaktar kassen mot Vita Hästen.
– Jag är riktigt taggad, riktigt skönt att komma in i hetluften igen, säger Eriksson till Brynäs hemsida.
Eriksson kommer in i en viktig match. Almtuna har spelat åtta raka matcher utan att ta någon trepoängare, har halkat under det negativa kvalstrecket och ställs nu mot jumbon Vita Hästen. Viktiga poäng på spel i botten alltså.
Tre poäng skiljer mellan lagen i sammandraget.
Vita Hästen har bara en seger på de åtta senaste kamperna, men har poäng i tre raka matcher så formen ser ut att vara på gång. Vita Hästen har också vunnit båda matcherna mot Almtuna under hösten.

Noterat:
» Almtuna saknar Arvid Ljung och Jonathan Léman. Forwarden Jacob Svensson går ner på backplats igen medan Jesper Mångs blir sjundeback. Målet vaktas av Brynäs-keepern Joacim Eriksson som lånats in för den här matchen.
» Vita Hästen spelade utan Wilhelm Westlund, Amil Krupic, Erik Borg, Axel Levander och August Gunnarsson senast.

» Läs mer på Almtunas hemsida

BJÖRKLÖVEN - SÖDERTÄLJE

Björklöven och Södertälje var tippade högt upp i tabellen av många inför säsongen, men inget av lagen har lyckats motsvara förväntningarna.
Nu ligger lagen åtta och nia i tabellen och båda har 34 poäng. Mellan dem finns kvalstrecket till Slutspelsserien. Det är således viktiga poäng på spel när lagen möts ikväll.
Löven blandar och ger men är starka hemma där man tagit tio av tolv möjliga poäng i de fyra senaste matcherna.
– Det är viktigt att göra en bra insats och vi har många bra insatser på hemmaplan, säger tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida.
Södertälje fick se sin tre matcher långa vinstsvit ta slut senast mot Pantern. Nu vill man studsa tillbaka och tränaren Ulf Lundberg menar att tabelläget sätter extra krydda på tillställningen i Umeå:
– Det är som en final. Det känns jättekul att åka upp dit och vi känner att vi i vår vinststreak på tre matcher gjorde vi två bra prestationer och vi har en iver att hitta tillbaka dit. Vi vill inte vara det där laget upp och ner-laget med varannan match. Vi ska hitta consistensy och grabbarna vill verkligen visa det i morgon (idag), säger han till Södertäljes hemsida.

Noterat:
» Björklöven har samma läge i truppen som senast, säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida. Senast spelade inte Mikko Pukka, Simon Backman, Oskar Stål Lyrenäs, Cody Murphy och Emil Norberg.
» Södertälje har Marcus Bohman, Petter Hansson och Victor Andersson på skadelistan. Nu saknas också målvakten Alexander Sahlin som är sjuk så George Sörensen vaktar buren. Hugo Gustafsson är tillbaka efter sjukdom och går in från start. SHL-lånet Emil Bejmo debuterar först i helgen.
» Björklövens Jakob Stenqvist har gjort sex poäng på de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

TINGSRYD - VÄSTERÅS

Västerås är i en sanslös form. Laget har tagit åtta trepoängare på de nio senaste matcherna och serietrean är nu bara tre poäng från andraplatsen i tabellen.
Ändå menar VIK att det finns mer att hämta.
– Vi har inte peakat ännu. Vi vill mer än det här. Och det vi har gjort fram till nu är att ge oss själva ett bra utgångsläge. Men det är ingen som kommer ihåg en serie efter halva tiden. Vi vill vara med och spela så länge som möjligt, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.
Ikväll väntar bortamatch mot Tingsryd, ett annat lag som upplever positiva vindar.
– De är på gång. Jag har sett deras tre senaste matcher. De har ett annat spel nu och ett annat självförtroende med pucken. Men det har vi också, säger Paananen.
Tingsryd har poäng i fem raka matcher där fyra av dem är segrar.
– Det är två lag som har en bra form och som har hittat en vinnande känsla. Jag tror det kan bli en bra match, men jag misstänker också att det blir tajt, säger Tingsryds tränare Larry Pilut till smp.se.

Noterat:
» Tingsryd har Robin Olsson, Hannes Johansson och Filip Owesson på skadelistan. Dessutom finns frågetecken för Martin Réway som varit sjuk, skriver smp.se.
» Västerås saknar William Wikman på grund av skada. Jesper Appel följer inte med till Småland. Isac Skedung var extraforward senast men spelar från start ikväll. Samuel Ersson vaktar målet. Allt enligt vlt.se.

PANTERN - OSKARSHAMN

Svackan fortsätter för Oskarshamn som förlorat de fyra senaste matcherna. Nu söker laget ett trendbrott på bortaplan mot Pantern.
– Vi är inte oroliga även om vi förlorat några matcher. Vi har gjort färre mål en tid och det är där vi måste hitta rätt. Då är det ännu viktigare att inte släppa in några mål och samtidigt öka chansen att vinna matcherna. Det handlar om att planera, utföra, analysera och justera och vi har inte ändrat på något speciellt. Istället måste vi utföra det vi gör så bra vi kan. Sen har vi ju alltid en motståndare också som gör det bra, säger assisterande tränaren Fredrik Hallberg till Oskarshamns hemsida.
Noterbart inför kvällens match är att Pantern är seriens sämsta hemmalag samtidigt som Oskarshamn är seriens näst bästa bortalag (efter just Pantern...).
– Varje match är unik och att Pantern är sämre hemma och vi bra borta är totalt ointressant och inget man kan luta sig mot. Pantern spelar likadant hemma som borta. Att dom har det svårt hemma är ju deras problem och vi ska fokusera på vårt, säger Hallberg.
Pantern har tagit tio av tolv poäng i de fyra senaste bortamatcherna, men har fyra raka nederlag på hemmaplan.

Noterat:
» Pantern saknade Ruben Rampazzo och Robin Dahse senast, liksom Nicklas Jadeland som har en match kvar på sin avstängning.
» Oskarshamn saknar backarna Christian Lindberg, sjuk, och Isak Pantzare, skadad.
» Pantern är mållösa i de två senaste hemmamatcherna.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida