Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Emil Bejmo gör debut i Södertälje

9 december 2018 10:00

Söndag och tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det för Emil Bejmo i SSK-debuten? Hur går det i formstarka mötet mellan AIK och MODO? Gör Karlskogas Fredrik Forsberg poäng i tio raka matcher? Svaren kommer i eftermiddag och ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.00 AIK - MODO, Hovet
15.00 Södertälje - Almtuna, Scaniarinken
17.30 Karlskoga - Tingsryd, Nobelhallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

AIK - MODO

Det är ett formstarkt möte som väntar på Hovet idag. Både AIK och MODO har tre raka segrar, och AIK har totalt sex segrar på de sju senaste matcherna medan MODO har poäng i åtta raka matcher.
Det väntas också bli en publikfest. Igår kväll meddelade AIK att över 5300 biljetter är sålda.
– Modo kommer nog köra hårt, men det kommer vi göra också, säger AIK-tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.
AIK har en del skador just nu, men har vunnit matcher ändå.
– Kvaliteten har gått ner lite i matcherna när vi varit kort om folk. Många spelare tvingas spela allting, hela tiden; powerplay, boxplay och fem mot fem. Vi spelar efter våra resurser just nu, säger Mitell.
MODO hade tidigare i höstas sex raka förluster, så visst är det muntrare miner i omklädningsrummet nu än då... eller?
– Det är ingen större skillnad nu från när vi hade sju raka torsk eller vad det var – vi höll uppe humöret då också. Det är en ganska jämn nivå där inne, säger Johan Eriksson till allehanda.se.

Noterat:
» AIK saknar alltjämt Johannes Jönsson, Johan Larsson, Alexander Deilert, Jacob Dahlström och Garry Nunn. Nu saknas också Markus Hermastad som är iväg med norska J20-landslaget och spelar.
» MODO har backen Victor Aronsson på skadelistan.
» AIK:s Jesper Frödén har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.

SÖDERTÄLJE - ALMTUNA

I veckan blev det klart att Södertälje lånar Emil Bejmo från Mora under resten av säsongen och han gör debut mot Almtuna idag.
– Det ska bli fantastiskt roligt att spela. SSK har bra och passionerade fans. Jag har alltid gillat att spela i Scaniarinken, det är en skön stämning här inne och det ska bli skönt att ha fansen på rätt sida också, säger Bejmo till Södertäljes hemsida.
SSK blandar och ger resultatmässigt. Efter sex raka förluster såg man ut att vara ur sin svacka med tre raka vinster, men nu har laget förlorat två raka matcher. Nu hoppas man bryta trenden mot Almtuna:
– Vi kommer vara riktigt taggade. Det är en helgmatch och vi hoppas på mycket folk och stöd från läktaren, säger Södertäljes tränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida.
Almtuna är också ett lag som blandar och ger. Laget, som ligger tolva i tabellen, kommer närmast från 2-0-vinst mot Vita Hästen, men har fyra raka förluster på bortaplan.

Noterat:
» Södertälje har Marcus Bohman och Petter Hansson på skadelistan, men det ser ut att bli comeback för Victor Andersson, varit borta i sju matcher, och Alexander Sahlin, sjuk senast. Dessutom debut för SHL-lånet Emil Bejmo. Thom Flodqvist och Lindsay Sparks är utanför laget. Igår blev det också klart att Henrik Malmström lämnar klubben.
» Almtuna har kvar Jonathan Léman på skadelistan och Lucas Sandström är dessutom avstängd en match till. Arvid Ljung vaktar målburen, skriver Almtuna på sin hemsida.
» Almtunas Tobias Hage har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.

» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

KARLSKOGA - TINGSRYD

Karlskoga har gjort en stark säsong.
Efter premiärförlusten mot AIK tog laget poäng i elva raka matcher. BIK fick sedan en dipp precis innan landslagsuppehållet - fyra förluster på fem matcher - men har hittat formen igen efter uppehållet.
Laget har vunnit åtta av de tio senaste matcherna och onsdags plockade laget en stark 5-3-seger borta mot Karlskrona.
– Vi har en sjukt imponerande styrka i gruppen, säger lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson till nwt.se om formen.
Tingsryd har haft det tyngre men har lyft sedan tränarbytet för en tid sedan. Laget föll förvisso mot formstarka Västerås senast, men hade innan dess poäng i fem raka matcher (där fyra av matcherna slutade med seger).
Lagen har vunnit varsin hemmamatch mot varandra tidigare under säsongen och det har varit riktigt tajta matcher (Karlskoga 2-1-vann efter övertid, Tingsryd vann med 3-2).

Noterat:
» Karlskoga saknar alltjämt backen Viktor Lang men har i övrigt alla spelare tillgängliga.
» Filip Owesson, som bara spelat tre matcher i höst på grund av skador och som missat de tretton senaste matcherna, är aktuell för comeback. Martin Réway är tillbaka efter sjukdom. Robin Olsson och Hannes Johansson saknas.
» Karlskogas Fredrik Forsberg och Oliver Eklind har gjort poäng i nio respektive sex raka matcher.
» Tingsryds Kim Tallberg har gjort poäng i sex raka matcher.

» Läs mer på Karlskogas hemsida