Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Fjärde raka nollan för Almtuna?

14 december 2018 10:00

Fredag och tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Kan Almtuna hålla nollan för fjärde matchen i rad? Lyckas Leksand äntligen bryta sin långa förlustsvit? Blir det ett nytt målkalas mellan Södertälje och Karlskrona? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Karlskrona, Scaniarinken
19.00 Almtuna - Björklöven, Gränbyhallen
19.00 Leksand - Oskarshamn, Tegera Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Karlskrona ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Emil Bejmo, Södertälje, och Matt Carey, Karlskrona.
» Spelarkorrarna Stefan Johansson, Södertälje, och Niklas Johansson, Karlskrona, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar SSK-backen Nicklas Grossmann studion och berättar om tiden i NHL och hur det är att vara tillbaka i Södertälje.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det hetaste från den gångna veckan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

SÖDERTÄLJE - KARLSKRONA

Södertälje och Karlskrona hade båda tre raka förluster inför senaste matchen, men då bröt båda sina sviter genom att vinna och nu siktar båda lagen på att bygga en positiv svit istället.
Lagen har mötts två gånger i höst, båda gångerna i Karlskrona och båda gångerna med KHK som vinnare efter målrika matcher: 5-4, 7-3.
SSK hoppas bryta den KHK-dominansen ikväll:
– Det är ett bra lag som varit ganska jämna, och det har även matcherna vi mött dem varit. De håller en jämn nivå och för oss är det alla/alltid-jobbet men vi vill bli spetsigare i det offensiva spelet, framförallt i ingångarna för där är vi farliga när vi kommer med fart, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Karlskrona går givetvis för tredje raka mot SSK:
– Det är ett bra lag som alla andra lag i serien. Det kommer att bli en tuff och hård match, säger backen Viktor Grahn till blt.se.
Matchen är också viktig för tabellen där KHK är sexa och SSK nia, och där sex poäng skiljer lagen åt. KHK kan haka av SSK, SSK kan minska gapet.

Noterat:
» Södertälje har samma frånvarolista som senast: Marcus Bohman, Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Victor Andersson och David Åslin.
» Karlskrona har lånat in Sebastian Ottosson från Kalmar i två matcher. Kyle Osterberg och Kalle Miketinac är på skadelistan.
» Karlskronas Matt Carey har gjort poäng i sex raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

ALMTUNA - BJÖRKLÖVEN

Tre raka segrar och tre raka nollor. En grymt imponerande svit av Almtuna givetvis. Brynäs-lånet Joacim Eriksson höll den första nollan, sedan har Arvid Ljung följt upp det med två raka nollor.
Kan det bli en fjärde raka seger och en fjärde raka nolla hemma mot Björklöven?
Det återstår att se.
Matchen är viktig för tabellen där Almtuna jagar en plats bland de åtta bästa. Just nu är Uppsala-laget tia i sammandraget, två poäng efter just Björklöven som innehar den åtråvärda åttondeplatsen.
Björklöven kommer från två raka förluster, båda på bortaplan, och har spelat nio raka bortamatcher utan att ta någon trepoängare.
Trots 5-4-förlusten senast mot Västerås så var tränaren Joakim Fagervall ganska nöjd och kommer ta med sig mycket av den matchen till ikväll:
– Egentligen tar jag med mig hela 60 minuterna. Jag tycker att vi för matchen och skapar den matchbild som blir. Vi gör det på ett bra sätt och är trygga i vårt spel. Vi gör det vi är överens om att göra i stort sett hela matchen. Det enda jag inte är nöjd med är slutresultatet, säger han till Björklövens hemsida.

Noterat:
» Almtuna tappar backen Jacob Ragnarsson som försvunnit på JVM-förberedelser. Han ersätts av Robin Nilsson som lånats in från Enköping. Sedan tidigare saknas Jesper Mångs och Jonathan Léman.
» Björklöven saknade följande spelare i förra matchen: Mikko Pukka, Simon Backman, Oskar Stål Lyrenäs, Cody Murphy, Lukas Ericsson och Emil Norberg.
» Björklövens Emil Lundberg har gjort poäng i fem raka matcher.
» Björklövens David Lindquist har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Almtunas hemsida

LEKSAND - OSKARSHAMN

Leksands förlustsvit har vuxit till hela åtta raka matcher (samtliga nollpoängare). Dalalaget letar alltjämt efter ett trendbrott.
– Visst är det tufft, men vi jobbar på. Det finns inget annat, säger tränaren Leif Carlsson till dt.se.
Under torsdagen valde Leksand att stryka den obligatoriska träningen.
– Det var läge för det. Spelarna behöver tömma skallarna, säger Carlsson.
Målskyttet är ett av de stora problemen just nu. Leksand har bara gjort nio mål på de åtta senaste matcherna och blev nollade mot Södertälje senast.
– Vi gör vad vi kan varje dag. Vi jobbar på hur vi ska skjuta, hur vi ska göra mål, men puckarna studsar inte in. Det är klart att det sätter sig i skallarna också. Alla pratar om det, alla blir påminda om det hela tiden, säger assisterande tränaren Jens Nielsen till Leksands hemsida.
Muntrare är det i Oskarshamn. Smålänningarna vann toppmatchen mot AIK senast och har vunnit tre raka matcher.
– Vi fokuserar som vanligt på vårt eget och tänker inget på Leksands form. Det viktiga är att försöka komma upp så nära vårat spel som möjligt, det är det vi vill göra., säger tränaren Håkan Åhlund till klubbens hemsida inför matchen mot Leksand.

Noterat:
» Leksand saknade Mattias Karlsson, Calle Själin, Mattias Ritola och Thomas Valkvä-Olsen i senaste matchen, och alla väntas missa även kvällens match.
» Oskarshamn har Isak Pantzare på skadelistan. Däremot kommer Matias Sointu tillbaka efter att ha stått över med en mindre skadekänning senast. Filip Sveningsson har dragit på JVM-förberedelser och ersätts av Nyrbo-lånet Janne Kivilahti i de två kommande matcherna.
» Oskarshamns Jonas Engström har gjort mål i tre raka matcher - och gjorde ett hattrick senast han spelade i Tegera Arena.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida