Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Jens Jakobs gör debut i AIK

20 december 2018 10:00

Torsdag och sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det för Jens Jakobs i AIK-comebacken? Hur följer Västervik upp storsegern senast? Gör Matt Carey poäng i nio raka matcher för Karlskrona? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

18.00 Vita Hästen - Karlskoga, Himmelstalundshallen
19.00 Oskarshamn - Karlskrona, Be-Ge Hockey Center
19.00 Almtuna - Västerås, Gränbyhallen
19.00 Björklöven - AIK, A3 Arena
19.00 MODO - Västervik, Fjällräven Center
19.00 Södertälje - Tingsryd, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Marcus Jonsson, Björklöven, och Jens Jakobs, AIK.
» Spelarkorrarna Jonas Emmerdahl, Björklöven, och Filip Windlert, AIK, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Björklövens fystränare och tidigare lagkapten Stefan Öhman studion och berättar om lagets fysträning.
» I andra pausen så hjälper C More-experterna Mike Helber och Harald Lückner klubbarna att skriva önskelistor till tomten.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VITA HÄSTEN - KARLSKOGA

Vita Hästen fortsätter att leta efter ett trendbrott. Senast bröt laget en tre matcher lång måltorka, men det blev ändå förlust mot Karlskrona och totalt har laget nu förlorat fem raka kamper och bara vunnit en av de tolv senaste matcherna.
Nu väntar Karlskoga på hemmaplan - ett lag som går väldigt bra för tillfället.
BIK har vunnit åtta av de tio senaste matcherna och slog tillbaka MODO med 1-0 senast. Värmlänningarna är fyra i tabellen.
Annat var det ifjol. Då brottades BIK i botten och därmed vet man vad som väntar när Vita Hästen nu står för motståndet.
– Kan vi få hål på dem tidigt kan de bli lite osäkra. Jag vet själv hur det är att vara i botten, säger lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson till Karlskogas hemsida.
Lagen har mötts två gånger i höst och BIK har vunnit båda mötena (2-1, 4-1).

Noterat:
» Vita Hästen spelade utan Wilhelm Westlund, Amil Krupic, Chrisstopher Fish och Mattias Karlin senast.
» Karlskoga har tvingats addera Juliuz Persson till skadelistan och det gör att Victor Ekarv går in som center i kedjan med David Lilja och Fredrik Forsberg. Viktor Lang är skadad sedan tidigare medan Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck är iväg på JVM-uppdrag.
» Karlskogas Gustaf Franzén har gjort poäng i de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

OSKARSHAMN - KARLSKRONA

Oskarshamn toppar HockeyAllsvenskan och har fyra raka segrar i bagaget. Både form och självförtroende är således bra inför hemmamatchen mot Karlskrona.
Dessutom har IKO vunnit båda de tidigare mötena mot KHK i höst.
– Det är som vanligt stort fokus på vår egen prestation, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.
Efter tre förluster på fyra matcher, och ett uttalat missnöje kring prestationerna, så slog Karlskrona tillbaka Vita Hästen med 4-1 senast.
Nu hoppas man bryta förlusttrenden mot IKO.
– Oskarshamn är ett bra lag som har en hög lägstanivå. De är spelskickliga och har en bra fart mest hela tiden, säger tränaren Ove Molin till blt.se.
– Det är ingen lätt bortamatch. Men vi var nära senast då vi var i ledningen på slutet, men tappade. Så det går att vinna. Det gäller att alla är med när pucken släpps.

Noterat:
» Oskarshamns Isak Pantzare har missat åtta matcher på grund av skada men är tillbaka i full träning och är aktuell för spel ikväll, meddelar Håkan Åhlund via klubbens hemsida. Det finns ett litet frågetecken för Joakim Hilldings medverkan.
» Karlskrona får tillbaka backen Drew Paris som missat de fyra senaste matcherna. Kalmar-lånet Sebastian Ottosson spelar även ikväll. André Nordstrand har ådragit sig en skada och spelar inte. Kyle Osterberg är borta sedan tidigare.
» Karlskronas Matt Carey har gjort poäng i åtta raka matcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

ALMTUNA - VÄSTERÅS

Efter sex raka segrar så åkte sensationen och serietrean Västerås på en riktig smäll senast när man 1-6-föll på hemmaplan mot Västervik.
– Alla lag åker på en smäll ibland, det viktigaste är vad vi gör nu. Prestationen sist är ingen som är nöjd med, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.
Många tankar har luftats efter förlusten och Lukas Zetterberg delger några av sakerna som det pratats om:
– Att vi ska försöka hitta tillbaka till där vi var för några matcher sedan. Att göra jobbet först, sen kan man vara kreativ. Att välja rätt lägen när man ska hålla i pucken eller chippa pucken. Allt det vi gjort under hela säsongen, säger han till vlt.se.
Ikväll väntar bortamatch mot Almtuna.
Uppsala-laget 2-3-föll mot Björklöven senast men hade innan dess tre raka segrar, så visst känns det som att laget är i bra slag.
Västerås har vunnit båda mötena mot Almtuna tidigare under säsongen.

Noterat:
» Almtuna får tillbaka backen Jonathan Léman som inte spelat sedan mitten av oktober på grund av skada och operation. Jesper Mångs finns alltjämt på skadelistan medan Jacob Ragnarsson är iväg och spelar JVM.
» Västerås-centern Kalle Östman spelade inte senast på grund av sjukdom men är aktuell för comeback ikväll.
» Almtunas Viktor Hertzberg har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

» Läs mer på Almtunas hemsida

BJÖRKLÖVEN - AIK

Jens Jakobs, tidernas poängkung i HockeyAllsvenskan med sina 305 poäng, är tillbaka i AIK igen. Han har skrivit ett korttidskontrakt med klubben och debuterar ikväll mot Björklöven. Han går in i en kedja med Éric Castonguay och Mathias From.
– Jag hade alternativ, där det varit kontrakt säsongen ut. Men jag tar ändå det här. Jag gillar AIK, jag trivdes bra förut med. Jag vill spela här och är bara glad att få chansen igen, säger Jakobs till hockeypuls.se.
– Jag ska köra som fan, så får man se sen helt enkelt. Jag är öppen med vad jag vill, jag vill vara kvar.
AIK har förlorat de två senaste matcherna och riskerar att för första gången i höst förlora tre matcher i rad.
Löven har poäng i fem raka hemmamatcher där fyra slutat med seger. Assisterande tränaren Jesper Jäger tror på en underhållande match ikväll:
– Det är jag säker på, AIK förlorade mot Pantern och de har säkert revansch att utkräva av sig själva och vi vill verkligen vinna den här matchen för att göra ett bra avslut innan jul, så det känns som två lag som verkligen kommer kriga för det, säger han till Björklövens hemsida.

Noterat:
» Björklöven saknar Jacob Peterson på grund av en ögonoperation och ersätter honom med Filiph Åström som plockats hem från Frölundas J20-lag samt Kevin Loppatto som lånas in från Vännäs.
» AIK får in Jens Jakobs som anslutit på korttidskontrakt. Saknas: Johannes Jönsson, Johan Larsson, Philip Broberg, Jacob Dahlström, Garry Nunn.

» Läs mer på Björklövens hemsida

MODO - VÄSTERVIK

Sex raka förluster, åtta raka matcher med poäng och nu tre raka förluster - MODO har gjort till vana att bygga upp sviter på senaste tiden.
Nu letar laget efter ett trendbrott när Västervik kommer på besök.
– Vår insats mot Tingsryd var inte som vi ville att det ska se ut. Alla var överrens om att vi var förbannade för att det blev som det blev, det var slarvigt. De andra två förlusterna, mot AIK och Karlskoga, så gjorde vi bra hockeymatcher, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
Hellkvist har respekt för Västervik:
– Jag tror att det blir en match i högt tempo. Västervik är ett lag som åker mycket skridskor, en ishockey som vi också vill stå för. Däremot har vi lite olika spelupplägg i våra strategier. Men det är två lag som jobbar hårt och driver tempot så det blir nog en rolig match.
Till skillnad från MODO så har Västervik byggt få sviter i höst, varken positiva eller negativa. Istället varvas vinster med förluster och laget kommer närmast från en imponerande 6-1-viktoria mot Västerås på bortaplan.

Noterat:
» MODO har alltjämt backen Victor Aronsson på skadelistan.
» Västervik får in Victor Öhman, varit sjuk, och Hampus Harlestam, inlånad från Vimmerby, i laget ikväll. Däremot är Andreas Frisk och Gabriel Desjardins kvar på skadelistan, Alfred Andersson är sjuk och poängkungen Trevor Mingoia har lånats ut till Rögle.
» Västerviks Jens Holmström har gjort mål i tre raka bortamatcher.

» Läs mer på MODO:s hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida

SÖDERTÄLJE - TINGSRYD

Sex raka förluster, tre raka vinster, tre raka förluster och nu två raka vinster. Södertälje vinner och förlorar i sjok just nu.
Ikväll väntar hemmamatch mot formstarka Tingsryd.
– Det är ett lag som byggt självförtroende undan för undan de senaste månaderna. De spelar ett ganska tillknäppt försvarsspel och är giftiga i spelvändningarna och i sina ingångar. Då gäller det att vara alerta, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Ja, Tingsryd har sannerligen kommit igång. Smålänningarn har tre raka segrar bakom sig, har vunnit fem av de sex senaste kamperna och har poäng i åtta av de nio senaste matcherna.
– Vi måste vara hungriga, spela Tingsryds-hockey i egen zon, och vara disciplinerade, säger tränaren Larry Pilut till smp.se inför matchen mot SSK.
Södertälje hoppas återigen på grymt publikstöd, något laget kände av senast när det blev en 5-4-seger mot Karlskrona.
– Det var helt grymt och det når ner till oss på ett helt unikt sätt i den här arenan, säger Ulf Lundberg.

Noterat:
» Södertälje saknar Sebastian Höglund ikväll på grund av sjukdom. Sedan tidigare saknas Marcus Bohman, Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg och Victor Andersson.
» Tingsryd har lånat in backen Kim Roussakoff från Hanhals. Björn Karlsson och Robin Olsson saknas på grund av skador
» Tingsryds Daniel Ljunggren har gjort poäng i sex raka matcher.
» Tingsryds Max Novak har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida