Hemma
Västerås
VIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Debut för Roger Melin i Leksand

26 december 2018 10:00

Äntligen dags för spel i Sveriges mest underhållande liga igen! Annandagen bjuder på fem matcher - bland annat Roger Melins coachdebut i Leksand samt två toppmatcher där de fyra främsta lagen i ligan möts.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.15 Tingsryd - Pantern, Nelson Garden Arena
15.15 Västervik - Södertälje, Plivit Trade hallen
18.00 Leksand - Almtuna, Tegera Arena
18.00 Karlskoga - Oskarshamn, Nobelhallen
18.00 Västerås - AIK, ABB Arena

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

TINGSRYD - PANTERN

Tingsryd firade jul med en fin form. Laget tog fyra raka segrar innan uppehållet och har poäng i åtta av de nio senaste matcherna.
En stor skillnad mot inledningen av serien där laget länge parkerade på sistaplatsen, men där laget lyfte efter att Larry Pilut och Richard Melkersson tog över i båset.
Senaste 3-2-segern mot Södertälje menar tränaren Larry Pilut var ett resultat av det "nya" Tingsryd:
– Vi ledde med 2-0, men Södertälje var ikapp till 2-2. Då med några minuter kvar kom vi igen med segermålet. Det tror jag inte laget fixat i inledningen av serien, säger han till smp.se.
Under annandagen väntar match mot Pantern som haft en motsatt kurva där man efter en stark start fallit tillbaka. Just nu ligger laget under negativa kvalstrecket. Pantern har tre poäng upp till serietian Taif.
– Pantern är ett lurigt lag. De brukar spela bra på bortaplan. Vi får se upp, säger Pilut.

Noterat:
» Tingsryd kan eventuellt få tillbaka Hannes Johansson som kanske kan spela med ett knäskydd, forwarden har missat de nio senaste matcherna.
» Pantern spelade utan Ruben Rampazzo, Filip Lennström, Oliver Olsson och Calle Åsell senast.
» Tingsryds Daniel Ljunggren har gjort poäng i sju raka matcher.

VÄSTERVIK - SÖDERTÄLJE

Gemensam nämnare för Västervik och Södertälje? Jo, det är att båda lagen gjort ett par förändringar i truppen under julhelgen.
Västervik har släppt målvakten Viktor Östlund och forwarden Gabriel Desjardins och plockat in målvakten Isak Ragnevad. Samtidigt har Södertälje skrivit tryout-avtal med backarna David Berg och Marcus Karlström. Samtliga nya spelare väntas spela idag.
Västervik har två raka segrar i bagaget medan Södertälje brottas med formen. SSK har bara två segrar på de sex senaste matcherna.
Gästerna vet att det är en tuff utmaning som väntar i Plivit Trade hallen:
– Vi älskar utmaningar och hoppas det blir mycket folk och tajt i den lilla arenan. Det gäller att spela otroligt enkelt. Vi har mycket kreativitet och skicklighet i laget, men vi behöver ta oss till lägena där det kan ge effekt, säger tränaren Ulf Lundberg till klubbens hemsida.
Lagen har mötts två gånger i höst och har tagit varsin seger.

Noterat:
» Västervik har släppt Viktor Östlund och Gabriel Desjardins. Isak Ragnevad har kommit in som ny målvakt. Andreas Frisk, skadad, och Trevor Mingoia, utlånad till Rögle, saknas.
» Södertäljes frånvarolista har vuxit. Nicklas Grossmann, Marcus Bohman, Jacob Spångberg, Ludwig Blomstrand och David Åslin saknas alla mot Västervik. Däremot återkommer Victor Andersson efter skada och tryout-backarna David Berg och Marcus Karlström gör debut.
» Västerviks Jens Holmström har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Västerviks hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

LEKSAND - ALMTUNA

Nio raka förluster. Den trenden ska Leksand försöka bryta när Almtuna kommer på besök. Det väntas bli en stor publikfest då det är över 7000 sålda biljetter till matchen.
Det här blir också debuten i båset för Leksands nye huvudtränare Roger Melin.
– Det blir en intressant match. Det är ändå en nystart för oss med ny tränare och lite nya detaljer i spelet. Det är ett tag sedan vi spelade nu så det blir en nystart på så vis också, så det ska bli spännande och jag ser fram emot det, säger centern Jon Knuts till Leksands hemsida.
Roger Melin om vad han ska göra för att vända på trenden i Leksand:
– Vi kommer inte göra några större förändringar. Det viktigaste nu, och att jag är här överhuvudtaget är att skapa ett lugn och trygghet. Försöka återskapa en tro på det vi håller på med och en tydlighet på hur vi ska jobba. Jag ska försöka reda ut alla frågetecken och hitta lösningar på problem, vara lugn i stormen och ha tålamod och se framåt, säger han till dt.se.
Almtuna är i fin form och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

Noterat:
» Leksand har fått tillbaka tre backar: Mattias Nilsson, Mattias Karlsson samt Calle Själin som inte spelat en enda match i höst på grund av skada.
» Almtuna saknar Jakob Ragnarsson som ådrog sig en hjärnskakning under JVM-uppladdingen och som därmed missar JVM och som inte lär spela några fler matcher under 2018. Jesper Mångs, diskbråck, och Alexander Bjurström, hemkallad av Brynäs, spelar inte heller.
» Almtunas Tony Mårtensson har gjort fyra mål i de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Leksands hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

KARLSKOGA - OSKARSHAMN

Karlskoga och Oskarshamn är två av säsongens stora positiva överraskningar och är trea respektive etta i tabellen.
Båda lagen är också i bra form: BIK har tre raka segrar och nio vinster på de elva senaste matcherna medan IKO tagit fem raka vinster och har hållit nollan i två raka matcher.
Lagen har mötts två gånger under säsongen och har vunnit varsin match, och båda kamperna har spelats i Småland.
– Vi har vänt en mindre bra period, där vi under några matcher inte spelade som vi vill i fem mot fem och inte gjorde så många mål, till något riktigt bra med fem raka segrar, det är positivt, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
– Karlskoga har vi inte mött borta ännu och det är ett tight lag som har vunnit några tighta matcher nu på slutet. Det ska bli jätteintressant att åka dit och det blir en ordentlig värdemätare då dom ligger strax efter oss i tabellen.
Noterbart är att Oskarshamn slog tillbaka Karlskrona med hela 7-0 innan juluppehållet.

Noterat:
» Karlskoga har Viktor Lang och Juliuz Persson på skadelistan medan Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck är iväg och spelar JVM. Junioren William Kias agerar backup bakom Henrik Lundberg i kassen.
» Oskarshamn har full trupp vid sidan om Adam Åhman och Filip Sveningsson som är iväg på JVM. Janne Kivilahti har tidigare spelat i klubben på lån från Nybro men är nu permanent kontrakterad. Växjö-lånet Jesper Eliasson är i Nordamerika som fjärdemålvakt i JVM just nu, och under hans frånvaro backar junioren Alexander Nilsson upp Christoffer Rifalk.

» Läs mer på Karlskogas hemsida
» Läs mer på Oskarshamns hemsida

VÄSTERÅS - AIK

Västerås och AIK är två lag som ångat på under hösten och som varit med i toppen länge. Just nu är Västerås fyra och AIK tvåa i sammandraget.
Båda brottas dock med formen just nu där Västerås förlorat två och AIK tre raka matcher.
Västerås föll mot Almtuna senast efter att ha släppt in två mål i slutet.
– Vi vill vinna varje match. Vi tänker inte så mycket på förlustraden. Senast var vi bra i 58 minuter. Jag står fast vi det. Vi är det bättre laget och gör en bra bortamatch. Sen blir det olyckligt på slutet, vilket inte får hända, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.
AIK 2-3-föll mot Björklöven senast och har framförallt brottats med ineffektivitet i offensiven på sistone.
– Vi spelar bra, till stora delar. Men vi måste bli mer effektiva om vi ska tampas i slutet. Vi skjuter mycket, men måste sätta puckarna, annars spelar det ingen roll. Vi har allt annat, snabbhet, storlek och så vidare, säger backen Johan Larsson till hockeypuls.se.

Noterat:
» Västerås har frågetecken för Alexander Younan och Fredrik Hetta. Kan inte den förstnämnde inte spela så blir det troligen allsvensk debut för junioren Calle Ehrnberg. Jesper Appel har lånats ut.
» AIK saknade Johannes Jönsson, Simon Fernholm, Philip Broberg, Garry Nunn och Jacob Dahlström i förra matchen.