Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Matchguide: Levererar Kevin Loppatto igen?

27 december 2018 10:00

Torsdag och två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Kliver Kevin Loppatto fram för Björklöven igen? Blir det Vita Hästen eller MODO som får till ett trendbrott? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - Björklöven, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Vita Hästen - MODO, Himmelstalundshallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - BJÖRKLÖVEN

Karlskrona har de fem senaste omgångarna vunnit och förlorat varannan match. Innan uppehållet åkte laget på en riktigt tung 0-7-smäll mot Oskarshamn.
– Det är inget som vi är stolta över. Man kan analysera ihjäl sig, men vi mötte ett lag som var i otrolig medgång, säger tränaren Ove Molin till blt.se.
Nu ställs KHK mot Björklöven. Lagen har mötts två gånger under säsongen och har varsin seger.
– Det är ett lag som har kommit i gång ordentligt och som har spelat stabilt under lång tid. Det är ett fysiskt lag som jobbar hårt, säger Molin.
Löven kommer till spel med två raka segrar i bagaget.
Senast blev det en 3-2-seger hemma mot AIK. Segerskytt? Kevin Loppatto. Amerikanen som lånades in från Vännäs och blev matchvinnare i sin allsvenska debut. Strax innan jul meddelade Björklöven att Loppatto lånas in i ytterligare två matcher och han spelar därmed mot KHK.
Matchen ikväll är viktig för tabellen då det bara skiljer två poäng mellan femman Karlskrona och sjuan Björklöven i sammandraget.

Noterat:
» Karlskrona saknar alltjämt skadade Kyle Osterberg. Han har varit hemma i USA och testat ett specielskydd för sitt knä och är på väg tillbaka till Sverige, skriver blt.se.
» Björklöven saknade Simon Backman, Mikko Pukka, Oskar Stål Lyrenäs, Cody Murphy, Jacob Peterson, Lukas Eriksson och Emil Norberg senast.

VITA HÄSTEN - MODO

Avståndet upp till säker mark i tabellen har vuxit till hela femton poäng för sistaplacerade Vita Hästen så laget är i akut poängbehov.
Senast åkte laget på en blytung 1-2-förlust mot Karlskoga där det avgörande målet kom med bara sex sekunder kvar att spela. Vita Hästen har sex raka förluster och bara en seger på de tretton senaste matcherna.
Nu väntar hemmamatch mot MODO och då hoppas Vita Hästen äntligen få till ett trendbrott.
Även MODO letar efter ett trendbrott. Gästerna har förlorat de fyra senaste matcherna.
– Det som gäller för oss direkt i omstarten som blir efter det här uppehållet är att börja ta betalt igen i powerplay. Snittet i fem mot fem-spelet har varit godkänt men i powerplay gäller det att vi vågar ta skotten, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.
Lagen har mötts två gånger i höst och har varsin hemmaseger.
– Vi gjorde en bra insats i den senaste matchen mot Vita Hästen på hemmaplan, men vi var bleka på bortaplan i säsongens första möte. Det gäller att vi håller nere målen mot oss och spelar vi bra försvarsspel ger det oss alltid chansen att vinna matchen, säger Hellkvist.

Noterat:
» Vita Hästen saknade Wilhelm Westlund, Christopher Fish, Henrik Nyberg och Mattias Kalin senast.
» MODO har backen Victor Aronsson långtidsskadad.

» Läs mer på MODO:s hemsida