Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Pantern
PAN

Matchguide: Kan Löven förlänga poängsviten?

3 januari 2019 10:00

Nytt år och nya matcher i Sveriges mest underhållande liga! Ikväll jagar Björklöven poäng för sjätte matchen i rad när man ställs mot Tingsryd och Karlskoga hoppas på ett trendbrott när Pantern gästar Nobelhallen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Pantern, Nobelhallen
19.00 Tingsryd - Björklöven, Nelson Garden Arena

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKOGA - PANTERN

Efter en fin period med åtta segrar på tio matcher så fick Karlskoga en tuffare avslutning på 2018 där man förlorade två raka matcher.
En trend man ska försöka bryta i årets första match där Pantern står för motståndet i Nobelhallen.
En viktig punkt är att få igång målskyttet.
– Vi har avlossat runt 80 skott de senaste två matcherna och måste få upp effektiviteten till ikväll. Vårt powerplay har också varit lite sämre på sistone och vi hoppas att vi kan hitta tillbaka till vårt fina spel i den spelformen, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.
Pantern kommer också från en förlust där man 0-2-föll borta mot MODO senast. Annars är Pantern starka på bortaplan och innan MODO-matchen hade laget tre raka bortasegrar och sex raka bortamatcher med poäng.
Lagen har mötts en gång i höst och då 4-3-vann Pantern efter övertid.

Noterat:
» Karlskoga har lånat in Nikola Pasic från Linköping och han gör debut ikväll. I övrigt ser laget ut som senast där Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck alltjämt är iväg på JVM och där Viktor Lang, Fredrik Forsberg och Juliuz Persson finns på skadelistan.
» Pantern har återigen med Martin Janolhs i laget. Däremot saknas Nick Olesen som just nu spelar SHL-hockey med Malmö. Ruben Rampazzo har inte spelat på länge och i senaste matchen spelade inte heller Axel Blomqvist, Alexander Pettersson och Oliver Olsson.

TINGSRYD - BJÖRKLÖVEN

Tingsryd har sannerligen lyft efter en trög säsongsstart, men avslutningen på 2018 var inte speciellt munter. I mellandagarna hann laget förlora mot både Pantern och AIK.
Är en formsvacka på väg...?
Inte enligt tränaren Larry Pilut.
– Jag är egentligen inte alls missnöjd med hur vi spelade mot Pantern och mot AIK. Vi spelar det spel vi ska spela men mot Pantern hade vi svårt att göra mål och kändes lite ringrostiga efter juluppehållet. Mot AIK tog vi alldeles för många utvisningar. Sju boxplay har du inte råd med mot AIK, men ändå hade vi chansen att vinna. Det är resultaten jag är missnöjd med, inte prestationerna, säger han till smp.se.
Ikväll väntar hemmamatch mot Björklöven. Senast lagen möttes så ledde Taif med 2-0 till slutminuterna då Löven lyckades kvittera och sedermera vinna på straffar.
Björklöven har poäng i fem raka matcher men bara två av dem är trepoängare. Faktum är att Umeå-laget spelat kryss fem gånger de nio senaste matcherna men bara erövrat extrapoängen en gång.

Noterat:
» Tingsryd saknar alltjämt Björn Karlsson, Robin Olsson och Hannes Johansson. Däremot är Martin Reway, har dragit ut en inflammerad visdomstand, och Adam Åkesson, småskadad, tillbaka, skriver smp.se.
» Björklöven saknade Mikko Pukka, Simon Backman, Oskar Stål Lyrenäs, Cody Murphy, Lukas Eriksson och Emil Norberg senast. Nu väntas Pukka vara tillbaka, skriver loven4ever.com. Kevin Loppatto har återvänt till Vännäs.
» Björklövens Emil Lundberg har gjort mål i två raka matcher.