Hemma
AIK
AIK
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Glödhett rivalmöte i Blekinge

11 januari 2019 10:00

Fredag och fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det i säsongens fjärde rivalmöte mellan Karlskrona och Tingsryd? Fortsätter Pantern vinna på hemmaplan? Tar Västervik poäng för nionde matchen i rad? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - Tingsryd, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Pantern - Södertälje, Malmö Isstadion
19.00 AIK - Västervik, Hovet
19.00 Almtuna - MODO, Gränbyhallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskrona mot Tingsryd ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Justin Crandall, Karlskrona, och Daniel Öhrn, Tingsryd.
» Spelarkorrarna Niklas Johansson, Karlskrona, och William Romfors, Tingsryd, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Karlskronas fystränare Miro Zalar och pratar om sociala medier och deras påverkan på den psykiska ohälsan bland idrottsmän och -kvinnor.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det bästa från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - TINGSRYD

Det är dags för hett rivalmöte mellan Karlskrona och Tingsryd igen. Lagen har mötts tre gånger under säsongen där Karlskrona vann de två första mötena medan Tingsryd vann det senaste.
Säsongens fjärde möte har fått extra krydda av uppgifterna som säger att Hannes Johansson kommer att byta Tingsryd mot Karlskrona till nästa säsong.
– Det trissar kanske upp stämningen, säger Tingsryds tränare Larry Pilut till smp.se.
Karlskrona har vunnit tre av de fyra senaste hemmamatcherna, men har förlorat de två senaste matcherna (båda på bortaplan). Senast ledde KHK med 2-0 mot Västerås, men tappade och föll på övertid. Känslorna inför mötet med Taif späs alltså på av revanschlust efter ett par förluster.
– Det här är en match som betyder lite mer än andra matcher för både spelare, ledare och publiken. Det gäller att hålla känslorna i styr inte inte låta de ta över. Vi har ju ett sätt som vi vill spela på, men det blir inte alltid logiskt i matcher av derbykaraktär, säger Karlskronas tränare Ove Molin till blt.se.
Tingsryd har två raka hemmavinster, men har förlorat de två senaste bortamatcherna. Laget ligger just nu tolva i tabellen, bara målskillnad från negativt kval, men samtidigt bara tre poäng från positivt kval.
– Varje poäng är viktig. Vi ska fokusera på det vi kan påverka och det är vår prestation. Hade vi kollat på tabellen varje dag hade vi blivit stressade. Det är så tajt just nu, säger Pilut.

Noterat:
» Karlskrona saknade Jörgen Karterud och Kyle Osterberg senast och väntas ställa upp med samma lag ikväll, skriver blt.se.
» Tingsryd har Robin Olsson och Hannes Johansson på skadelistan. Dessutom är det frågetecken för Tex Williamsson och Martin Reway som tvingades bryta senast, skriver smp.se.
» Tingsryds Daniel Öhrn har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

PANTERN - SÖDERTÄLJE

Pantern är just nu ett av HockeyAllsvenskans formstarkaste lag med tre raka segrar och fem vinster på de sex senaste matcherna.
Efter en höst i Rosengårds Ishall där det inte blev så många segrar så har det blivit en helt annan start i Malmö Isstadion efter nyår. Där har laget tagit dubbla övertidsvinster. Nu jagar laget tredje raka hemmasegern när Södertälje kommer på besök.
Noterbart är att Martin Janolhs lämnat Pantern (inlånad från Malmö) för spel i just Södertälje. Övergången blev klar igår - men Janolhs spelar inte ikväll.
Janolhs om övergången:
– Det känns jättekul. Jag vet att SSK är en stor och proffsig klubb. För min del gäller det att komma in i gänget fort och förtjäna istid så jag kan bidra till att ta SSK uppåt, för det är där de hör hemma, säger han till Södertäljes hemsida.
Södertälje vann mot serieettan Oskarshamn senast och har sex segrar på de åtta senaste matcherna.
– Vi har spelat bra där nere (i Malmö) ett antal gånger. Det absolut viktigaste i morgon (idag) är att det är samma enkelhet som mot Oskarshamn, samma enkelhet över tid och att vi tar pucken framåt, säger Södertäljes tränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida.

Noterat:
» Pantern har tappat Martin Janolhs till Södertälje. Sedan tidigare saknas Ruben Rampazzo, Axel Blomqvist och Alexander Pettersson.
» Södertälje gjorde igår klart med Martin Janolhs men han är inte spelklar till ikväll. Skadelistan: Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Marcus Bohman, David Åslin, Ludwig Blomstrand och Stefan Gråhns. Dessutom är Emil Bejmo avstängd.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

AIK - VÄSTERVIK

Serietvåan AIK har poäng i fem raka matcher, men har tre raka bortamatcher som slutat med övertidsförlust. Senast föll laget mot Karlskoga i Nobelhallen, och tränaren Tomas Mitell var rejält missnöjd med insatsen där.
– Jag tyckte vi var slarviga, vi kämpade inte, vi bjöd inte till över 60 minuter, säger han till hockeypuls.se.
Torsdagens träning blev en markering. Laget fick köra "idioten" i tio minuter, sedan var träningen slut. Nu hoppas Mitell få se ett nytt AIK mot Västervik ikväll:
– Jag förväntar mig ett bra AIK, som är intensivt och jobbar hårt, som är noggranna och kämpar och vill vinna lösa puckar och dueller. Det är där det börjar, säger han.
– Totalbilden var att vi behöver vara mer konsekventa, lite mer ansvarsfulla och göra detaljerna bättre i spelet. Vare sig det är markeringsspel, eller sätta en forecheck, eller driva på kassen, eller göra mål på sin målchans så behöver vi vara bättre på detaljerna.
Västervik är i fin form och har tagit poäng i åtta raka matcher. Senast blev det en 3-2-seger mot Almtuna, och det innebär att laget är uppe på en åttondeplats i tabellen.

Noterat:
» AIK är skadefria, vid sidan om målvakten Johannes Jönsson. Philip Broberg vilade senast men finns med ikväll då AIK byter om åtta backar, skriver hockeypuls.se.
» Västervik väntas ställa upp med samma lag som senast. Andreas Frisk, Niklas Enberg och Pierre Gustavsson saknas alltjämt.
» Västerviks Alfred Andersson har gjort mål i fyra raka matcher.

» Läs mer på Västerviks hemsida

ALMTUNA - MODO

Det vill inte lyfta för MODO. Laget föll i derbyt mot Björklöven senast och har därmed tre raka förluster och sju nederlag på de nio senaste matcherna bakom sig.
Nu väntar Almtuna på bortaplan.
– Farten och noggrannheten kommer vi framförallt att behöva lyfta för att vinna fredagens match. Genom noggrannhet i passningarna blir pucktempot också bra, säger assisterande tränaren Pär Styf till MODO:s hemsida, och fortsätter:
– Vi behöver även få upp farten i spelet utan puck så att vi verkligen får igång tempot i anfallen och även lite längre anfall. Det är en sak vi pratat om inför matchen, att vi ska vara både giftigare och farligare i våra rusher och i våra lägen i anfallszon.
Almtuna har vunnit och förlorat varannan match de senaste åtta omgångarna. Senast blev det förlust mot Västervik så ska trenden hålla sig behöver det bli vinst mot MODO ikväll.
Almtuna är just nu nästjumbo i tabellen, under negativa kvalstrecket, men bara målskillnad skiljer upp till säker mark.

Noterat:
» Almtuna har samma manskap som senast. Simon Johansson, Jesper Mångs och Tobias Hage är kvar på skadelistan medan Oscar Fröberg alltjämt är utlånad till Örebro.
» MODO har alltjämt Victor Aronsson på skadelistan. Det finns några frågetecken på grund av sjukdom, skriver MODO på sin hemsida.

» Läs mer på Almtunas hemsida
» Läs mer på MODO:s hemsida