Hemma
Pantern
PAN
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Förlänger Vita Hästen sin svit?

18 januari 2019 10:00

Fredag och tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Förlänger uppvaknade Vita Hästen sin poängsvit? Levererar poängkungen Nicolai Meyer poäng för elfte matchen i rad? Tar Pantern poäng för fjärde hemmamatchen följd? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 AIK - Vita Hästen, Hovet
19.00 Almtuna - Södertälje, Gränbyhallen
19.00 Pantern - Västerås, Malmö Isstadion

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Almtuna mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Tony Mårtensson, Almtuna, och Nicolai Meyer, Södertälje.
» Spelarkorrarna Victor Rollin-Carlsson, Almtuna, och Hugo Gustafsson, Södertälje, bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det fokus på Guldgallret och juniorerna i Almtuna och Södertälje.
» I andra pausen summerar Mike Helber det hetaste från veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

AIK - VITA HÄSTEN

Botten mot toppen - men ett formstarkt möte.
Serietvåan AIK har poäng i sju raka matcher och tre raka trepoängare på hemmaplan medan jumbon Vita Hästen har poäng i fem raka matcher där fyra av kamperna slutat med seger.
AIK är medvetna om att tabelläge och form är två skilda saker:
– De lär ge det chansen i de sista omgångarna. Det är viktigt att vi är redo på samma sätt för Hästen hemma som för Modo borta, säger tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se och fortsätter:
– Vi blir bättre och bättre, vi har många backar och forwardsgruppen på plats, vi är skadefria och gör bra saker. Utmaningen för oss nu är att vara bra i tre perioder, match efter match, och hålla oss skadefria.
Vita Hästen, som alltså ligger sist i tabellen, hade ett tag femton poäng upp till kvalstrecket men poängplockandet den senaste tiden har minskat glappet till nio poäng.

Noterat:
» AIK ställer upp med samma lag som senast. Joakim Lilliehöök får fortsätta träna för att komma ikapp efter sjukdom och Johannes Jönsson är kvar på skadelistan.
» Vita Hästen spelade utan Henrik Nyberg, Mattias Kalin, Henrik Rommel och Simon Krekula senast.
» AIK:s Anton Holm har gjort mål i fyra raka matcher.

ALMTUNA - SÖDERTÄLJE

Det är motsatta formkurvor som möts när Almtuna och Södertälje drabbar samman.
Almtuna har förlorat de tre senaste matcherna och halkat under det negativa kvalstrecket samtidigt som Södertälje har tagit poäng i sju raka matcher där sex är segrar vilket gjort att man avancerat till femteplatsen i sammandraget.
Trots formtoppen så var tränaren Ulf Lundberg inte helt nöjd efter 2-1-vinsten efter övertid mot Björklöven senast. Han vet vad som gäller mot Almtuna:
– Vi måste spela enkelt och jobba ihop tillsammans som en enhet på isen. Alltihop måste kugga i, vi måste hjälpa varandra och vi måste ha en väldigt bra kommunikation, säger han till Södertäljes hemsida.
Han tror på ett taggat lag ikväll:
– Det blir inga problem att hitta motivationen och inspirera. Men vi ska jobba med de sakerna som inte fungerade riktigt igår (i onsdags), och samtidigt ta med det här sköna självförtroendet som vi haft och hitta vägar att vinna, säger Lundberg.

Noterat:
» Almtuna har samma lag som senast minus målvakten Oscar Fröberg som blivit sjuk. Jesper Mångs, Simon Johansson, Tobias Hage och Oscar Milton spelar inte.
» Södertäljes frånvarolista bara växer. Nicklas Grossmann, Marcus Bohman, Jacob Spångberg, Stefan Gråhns och David Åslin har varit borta ett bra tag, Emil Bejmo är avstängd och Marcus Karlström skadade sig nyligen. Nu har också Axel Andersson blivit skadad och Filip Pilö blivit sjuk vilket gör att juniorbacken Isac Heens får göra allsvensk debut ikväll.
» Södertäljes Nicolai Meyer har gjort poäng i tio raka matcher.

» Läs mer på Almtunas hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

PANTERN - VÄSTERÅS

Pantern flyttade tillbaka till nyrenoverade Malmö Isstadion efter nyår och har fått en bra start i nygamla arenan. Laget är alltjämt ligans sämsta hemmalag, men har tagit poäng i alla tre hemmamatcherna 2019 där samtliga tre matcher gått till övertid (två segrar, en förlust).
Nu jagar Pantern hemmapoäng för fjärde matchen i följd när Västerås kommer på besök.
Pantern jagar också revansch efter 1-5-förlusten mot Oskarshamn i onsdags.
– Det var fyra minuter som förstörde alltihop. Vi släppte in ett par onödiga mål och sedan var matchen körd, säger tränaren Viktor Stråhle till sydsvenskan.se om den kampen.
Västerås har fyra raka förluster på bortaplan och jagar således ett trendbrott. Senast blev det en 4-1-vinst mot Tingsryd på hemmaplan.
Totalt sett är VIK nöjda med spelet senaste tiden:
– Allt ser bra ut just nu. Vi hade en period när vi vann tio av elva matcher men gick efter det lite tyngre och samtidigt höjdes förväntningarna på laget. Det är naturligt att ett lag har upp- och nedgångar, säger backen Jonas Liwing till vlt.se.

Noterat:
» Pantern gjorde idag klart med forwarden Björn Svensson men han spelar inte förrän tidigast på måndag. Senast gjorde nyvärvade Malte Setkov debut. Ruben Rampazzo (borta länge) och Niklas Pavel spelade inte senast.
» Västerås spelar med samma lag som senast. Fredrik Hetta saknas på grund av skada.