Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskoga
BIK

Matchguide: Debut i Karlskoga för Tor Immo

6 februari 2019 10:00

Onsdag och fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det för Tor Immo i debuten med Karlskoga? Fortsätter segerraden för AIK och Leksand? Gör Alex Hutchings mål i fyra raka matcher för Oskarshamn? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Leksand, A3 Arena
19.00 Almtuna - AIK, Gränbyhallen
19.00 Vita Hästen - Västervik, Himmelstalundshallen
19.00 Södertälje - Karlskoga, Scaniarinken
19.00 Oskarshamn - Tingsryd, Be-Ge Hockey Center

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Leksand ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Emil Lundberg, Björklöven, och Mattias Ritola, Leksand.
» Även fokus på matchen mellan Almtuna och AIK.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen är det dags för del tre i Fredrik Wargs intervjuserie "Wargen Kommer", denna gång med Björklövens tränare Joakim Fagervall.
» I andra pausen är det fokus på Guldgallret och den här gången är det juniorerna i Björklöven och Vita Hästen som synas.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

BJÖRKLÖVEN - LEKSAND

Efter tre raka segrar så åkte Björklöven på en rejäl förlust senast när det blev en 2-7-torsk mot AIK på Hovet. Nu siktar Umeå-laget på att studsa upp igen när det väntar hemmakamp mot Leksand.
– Det ska bli kul, alltid roliga tillställningar mot Leksand, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
– Resultatet är otroligt dåligt i senaste matchen, vi gör en slätstrukten match markergings- och kampmässigt. Det är inget jag sett från oss innan. Vi har städat bort den matchen och vi har allt fokus på matchen mot Leksand.
Leksand är i bra form med fem raka segrar och sju vinster på de åtta senaste matcherna.
Senast vann laget mot Pantern med 4-2, en match där man vände ett 0-2-underläge till seger. Dalalaget har vunnit många tajta matcher på sistone, något som forwarden Oskar Lang menar stärker gruppen.
– Självklart är det så, det är alltid skönt att vinna en riktigt jämn match, och att veta om att man kan vända en match är alltid stärkande och något bra att ta med sig till kommande matcher, säger han till Leksands hemsida, och ger sin syn på kvällens batalj:
– Det är ganska svårt att spela mot Björklöven faktiskt. De spelar ganska tufft och fysiskt och åker mycket skridskor. Det gäller att vi kommer upp i nivå.

Noterat:
» Björklöven har samma lag som senast, säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida. I förra matchen spelade inte Mikko Pukka, Simon Backman, Cody Murphy, Erik Rainersson och William Eriksson.
» Leksand har brutit med Tor Immo som istället skrivit på för Karlskoga. Laget får tillbaka Mattias Ritola då RIN har beslutat att han får spela under tiden som Leksands överklagan om hans avstängnig behandlas.
» Leksands Daniel Gunnarsson har gjort mål i fem av de sju senaste matcherna.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Leksands hemsida

ALMTUNA - AIK

Efter sju raka förluster så fick Almtuna till ett trendbrott senast när det blev en 3-2-seger mot Västerås.
Uppsala-laget är alltjämt näst sist i tabellen och har tre poäng upp till strecket, med både trendbrottet, poängen och spelet senast skapade gott om hopp inför fortsättningen.
Nu väntar hemmakamp mot AIK.
– Det blir en väldigt rolig match och vi ska rida vidare på det vi gjorde mot Västerås (i fredags). Sen jag kom in var det här vår bästa match, säger tränaren Nichlas Falk till unt.se.
AIK är ett av HockeyAllsvenskans mest formstarka lag just nu. Serietvåan har poäng i tolv raka matcher och tre raka trepoängare i ryggen. Tränaren Tomas Mitell är också positiv kring hur lagets resa ser ut just nu:
– Vi har bra kvalitet med puck, vi åker rätt strukturmässigt, passningsspelet är bra och vi gör mål, säger han till hockeypuls.se.
– I början av säsongen gjorde vi rätt i momenten tre gånger av tio, nu kanske det är sex av tio. Vi vill upp till nio, tio av tio. Vi kan hela tiden bli bättre. Vi ska förhoppningsvis möta bättre lag från SHL, och då krävs noggrannhet.

Noterat:
» Almtuna gjorde igår klart med nyförvärvet Sebastian Frantz och han spelar ikväll om alla papper blir klara i tid. Jakob Ragnarsson är tillbaka efter sjukdom. Jesper Mångs och Tobias Hage är skadade och missar resten av säsongen.
» AIK har Johannes Jönsson på skadelistan och vilar backen Andreas Hjelm som precis kommit tillbaka från sjukdom, skriver hockeypuls.se.
» Almtunas Tony Mårtensson har gjort poäng i nio raka matcher.
» AIK:s Daniel Muzito-Bagenda har gjort mål i fem raka matcher.

» Läs mer på Almtunas hemsida

VITA HÄSTEN - VÄSTERVIK

Tretton poäng upp till negativa kvalstrecket med tio omgångar kvar att spela. Det är förutsättningarna för Vita Hästen inför slutspurten i HockeyAllsvenskan.
Nu krävs en riktig formtopp för att det inte ska bli negativt kval.
Laget har fyra förluster på fem matcher inför kvällens hemmamatch mot Västervik.
En stor positiv nyhet är att Mattias Kalin, som missat fjorton matcher på grund av skada, kan vara aktuell för en comeback ikväll.
Västervik har en mer positiv trend än hemmalaget med tre segrar på de fyra senaste matcherna, även om det bara blivit en seger på de sex senaste bortamatcherna.
Västervik har vunnit båda mötena mellan lagen under säsongen, 6-0 och 3-2 efter straffar.

Noterat:
» Vita Hästen spelade utan Anton Danielsson, Henrik Nyberg, Mattias Kalin och Simon Krekula senast men Kalin är aktuell för en comeback ikväll, skriver nt.se.
» Västervik får tillbaka backen Andreas Frisk som inte spelat sedan mitten av oktober på grund av en ryggskada. Däremot saknas Kim Johansson, skada, och Emil Abla, avstängd, skriver klubben på sin hemsida.

» Läs mer på Västerviks hemsida

SÖDERTÄLJE - KARLSKOGA

Igår blev det klart att Karlskoga värvar loss Tor Immo från Leksand och han gör debut redan ikväll, även om han får börja som extraforward. Forwarden var hela HockeyAllsvenskans skyttekung ifjol med 27 mål, men har haft det trögare i höst.
Lossnar det i BIK igen?
– Tor har inte tränat med oss ännu och får börja bredvid. Vi hade ett långt och bra samtal med varandra under tisdagseftermiddagen och vi båda känner att det blir bra med en liten mjukstart, säger BIK-tränaren Staffan Lundh till klubbens hemsida.
Karlskoga bröt en tre matcher lång förlustsvit när det blev 4-1-vinst mot Vita Hästen senast.
Södertälje väntar på ett trendbrott då man förlorat de tre senaste matcherna.
Positivt i SSK är dock att både Nicklas Grossmann och Stefan Gråhns är tillbaka efter längre skadeperioder.
Tränaren Ulf Lundberg vet vad som krävs ikväll:
– Det hårda jobbet är en sak. Sedan kan vi konstatera att vi gjort fem mål på tre matcher och det är för lite. Vi måste ta oss in på insidan och det har vi tränat på en del, säger han till klubbens hemsida.

Noterat:
» Södrtälje får tillbaka Nicklas Grossmann (missat sexton matcher) och Stefan Gråhns (missat elva matcher). Marcus Bohman, Jacob Spångberg och Mikael Ahlén är kvar på skadelistan, medan Axel Andersson och Hugo Gustafsson är iväg på landslagsuppdrag.
» Karlskoga har värvat Tor Immo från Leksand och han gör debut ikväll. Dessutom återkommer Arvid Aronsson från skadelistan och Juliuz Persson är tillgängligen igen efter en avstängning. Viktor Lang och Mikael Eriksson saknas.
» Karlskogas Gustaf Thorell har gjort tre mål de två senaste matcherna.

» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

OSKARSHAMN - TINGSRYD

Efter två raka förluster så studsade Oskarshamn tillbaka senast och 2-1-vann mot Karlskrona efter övertid. Nu jagar smålänningarna serieledningen som AIK tagit över. Två poäng skiljer mellan lagen med tio omgångar kvar.
Ikväll väntar hemmakamp mot Tingsryd.
– Det blir en jättetuff uppgift för oss, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
Tingsryd har förlorat de sex senaste bortamatcherna. En svit man vill bryta.
– Det har gått trögt borta, vi står utan seger på bortaplan sedan nyår och det måste rättas till, säger lagkaptenen Robin Olsson till smp.se.
Olsson talar om att det varit energilöst i en del bortamatcher och att menar att energin blir vikigt mot Oskarshamn.
– Oskarshamn är ett topplag, men man kan också vända på det och säga att vi åker upp dit som underdog och har allt att vinna. Men det gäller att vi vågar köra på och spela vårt spel. Alla måste spela och slita för varandra. Gör vi bra prestationer under de tio matcher som återstår kommer vi även att få resultaten med oss.

Noterat:
» Oskarshamn ser ut att få tillbaka backen Isak Pantzare som varit skadad ett tag. Janne Kivilahti och Anton Björkman finns på skadelistan medan Christian Lindberg är iväg på landslagsuppdrag.
» Tingsryd saknar alltjämt Martin Rewáy.
» Oskarshamns Alex Hutchings har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida