Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Blir det sju raka hemma, Västervik?

11 februari 2019 10:00

Ikväll möts nian Västervik och tian Björklöven i en match med oerhört viktiga poäng i potten. Båda lagen jagar en plats bland de åtta bästa i tabellen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Björklöven, Plivit Trade hallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VÄSTERVIK - BJÖRKLÖVEN

Är det hemmaspelet som ska ta Västervik till ett SHL-kval?
Det är inte helt omöjligt.
Smålänningarna 4-1-vann mot Södertälje i lördags vilket var sjätte raka hemmasegern och nu har laget, som är nia i tabellen, bara två poäng upp till åttondeplatsen i tabellen där just Södertälje parkerar.
Åtta matcher återstår av säsongen - och hela sex av dem ska Västervik spela på hemmaplan.
Ikväll väntar hemmakamp mot Björklöven där Västervik alltså har chansen att plocka sjunde raka hemmasegern. Det är fri entré i Plivit Trade hallen så räkna med att hemmalaget kommer att få rejält med stöd.
Björklöven jagar också SHL-kvalet. Umeå-gänget är tia i tabellen, en poäng bakom Västervik och tre poäng bakom åttondeplacerade Södertälje. Det här är således en nyckelmatch för Löven för att hänga med i kvalracet.
Formen är dock ett stort frågetecken för gästerna. Löven har förlorat de tre senaste matcherna med totala målskillnaden 4-15.
Västervik och Björklöven har mötts tre gånger den här säsongen. Västervik har vunnit två av mötena med 4-3 efter straffar, Löven har vunnit en match med 3-0.

Noterat:
» Västervik har ännu inte släppt något lag inför kvällen. Emil Alba är avstängd och senast spelade inte Andreas Frisk på grund av en skada.
» Björklöven spelade utan Mikko Pukka, Simon Backman, Alexander Hellström, Oskar Stål Lyrenäs, Cody Murphy och William Eriksson senast.

» Läs mer på Västerviks hemsida