Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Målexplosion av Mora som bröt Leksands svit

1 april 2019 22:00

Mora sköt fyra mål på sex minuter i den andra perioden och vann mot Leksand. Därmed är matchserien reducerad till 1-2 i matcher.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter två raka förluster mot Leksand så valde Mora att byta målvakt inför det trejde mötet: Janne Juvonen ut, Christian Engstrand in.

Engstrand, som var lysande i Direktkvalet till SHL mot Leksand ifjol, murade igen, höll nollan i drygt 53 minuter och ledde Mora till en 5-2-seger. Därmed är matchserien reducerad till 1-2 i matcher.

– Det var kul. Skönt med vinst. Det var det vi behövde, säger Christian Engstrand till C More.

– Vi gjorde en gedigen match rakt igenom. Vi kom ut och spelade med intensitet och blev inte så frustrerade när vi inte fick mål i första perioden, och sedan kom utdelningen i andra. I de första matcherna har vi kanske blivit lite frustrerade när det inte blivit någon utdelning och Leksand fått första målet. Det är små saker. Nu studsade vi tillbaka rejält.

Ja, Mora har skapat mycket i de två första matcherna utan att få hål på Leksands storspelande Axel Brage.

Målexplosion i andra perioden

Det var samma visa i den första perioden i tredje matchen. Mora öste på och sköt femton skott men Brage tog allt och lite till.

Istället kom islossningen i andra perioden. Den kom dessutom rejält. Mora sköt fyra mål på sex minuter och det fyramålsrycket avgjorde matchen.

Kevin Gagné svepte in 1-0 med ett backskott och bara minuten senare så sköt Oskar Svanlund - som gjorde sin första match i serien - 2-0 med ett rappt skott efter tekning. Därefter kom både 3-0 (Mathias Bromé) och 4-0 (Andrew Rowe) i powerplay.

Leksand sköt två reduceringspuckar i tredje perioden, den andra med bara drygt två minuter kvar, och var aldrig nära att komma ikapp. Mathias Bromé stängde matchen med sitt andra mål som satt i tom bur.

– Vi har skjutit många skott innan men inte fått in målen, hockey är en sådan sport att om du skjuter mycket så kommer målen till slut. Det är hårt jobb som krävs varje dag. Vi måste vinna fyra matcher och det ska vi göra nu, säger Mathias Bromé.

Segersviten bruten

Leksand hade innan förlusten tolv raka vinster. Nu bröts den sviten. Dessutom lämnade Axel Brage målburen efter 0-4-målet.

– Vi var inte med idag. Vi var frånvarande. Mora krigade mer än vi, åkte mer skridskor, var intensivare i allt. Vi var inte där som i de andra matcherna och det straffar sig. Idag var vi inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Leksands tränare Roger Melin till C More.

– Detta är en förlust och den måste man kunna ta och gå vidare ifrån. Jag tror det är ett revanschsuget lag som vill visa att vi kan spela bättre ishockey än vi gjorde idag. Jag behöver nog inte trycka på så många knappar inför nästa match.

Match fyra spelas i Tegera Arena på onsdag.

MATCHFAKTA

MORA - LEKSAND 5-2
Periodsiffror: 0-0, 4-0, 1-2
Skott: 31-26

Målskyttar Mora: Mathias Bromé 2, Kevin Gagné, Oskar Svanlund, Andrew Rowe

Målskyttar Leksand: David Rundqvist, Filip Johansson

Statistik: Mora - Leksand

MIKES TOPP 3


HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER