Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Matchguide: En ny rysare i Tegera Arena

3 april 2019 10:00

Mora knep senaste matchen mot Leksand och nu är det reducerat till 1-2 i Direktkvalet till SHL. Idag väntar fjärde matchen i Tegera Arena.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.30 Leksand - Mora, Tegera Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Leksand mot Mora ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Jon Knuts, Leksand, och Oskar Svanlund, Mora.
» I första pausen gästar förre Leksand-spelaren Dan Söderström studion och berättar om gamla minnen.
» I andra pausen gästar Leksand-legendaren och Örebro-tränaren Niklas Eriksson studion och ger sin syn på kvalet.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

LEKSAND - MORA

Mora vann i Jalas Arena i måndags och reducerade därmed matchserien till 1-2 i matcher. Nu väntar fjärde matchen i Tegera Arena.
Skaffar Leksand matchbollar - eller utjämnar Mora?
Första målet har varit vägvinnande i de tre första matcherna och det vinnande laget har roffat åt sig en stor ledning i varje match. Leksand ledde med 4-0 respektive 3-0 i de första matcherna medan Mora ledde med 4-0 senast.
Förlusten senast bröt en vinstsvit på tolv matcher för Leksand. Jon Knuts menar dock att energinivån i laget är bra ändå.
– Den är jättebra. Visst, vi förlorade och det är en förlust och det är självklart att den till slut skulle komma. Inte så konstigt, säger han till dt.se och vill se en uppryckning i laget jämfört med senast:.
– Jag hoppas vi ska spela som vi gjorde i lördags hemma. Lite mer puckinnehav och våga spela mer. Sedan att vi krigar mer, för det krävs just nu att vi är påkopplade.
Efter två matcher utan offensiv utdelning så lossnade det mesta för Mora senast. Samtidigt är laget alltjämt pressat att vinna. Förlust ikväll och Leksand har tre matchbollar.
– Det jag känner nu är att de fortfarande har tagit en match här i Mora och att vi måste ta tillbaka en. Det är det som ligger närmast nu. Att försöka ta tillbaka den matchen hit och ta tillbaka initiativet. Och ju förr desto bättre, säger Mora-tränaren Mats Lusth till dt.se.

Noterat:
» Leksand fick tillbaka Mattias Nilsson senast. Calle Själin och Tobias Forsberg är borta.
» Mora har skiftat om en del i uppställningen i serien så här långt. Senast spelade inte Erlend Lesund, Michael Keränen och Emil Aronsson.