Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Oskarshamn tvingade fram avgörande match

6 april 2019 21:30

Oskarshamn sudden death-vann mot Timrå i den sjätte matchen i ett kokande Be-Ge Hockey Center och tvingar därmed fram en sjunde och avgörande match.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Dramatiken mellan Timrå och Oskarshamn vägrar att upphöra och den sjätte matchen blev en ny jätterysare.

Till slut kunde Joakim Thelin avgöra på övertid för Oskarshamn fram till 5-4. Därmed blir det en sjunde och avgörande match på måndag.

– Det är magiskt. Vi ska upp till Sundsvall igen. Vi skulle bara vinna den här matchen, säger segerskytten Joakim Thelin till C More.

Oskarshamn var i målmässigt förarsäte nästan hela matchen.

Laget ledde med både 2-0 (båda målen av Joakim Hillding) och 3-1 (Nicklas Heinerö), men Timrå bet sig fast och Rickard Palmberg kunde 2-3-reducera i slutet av den andra perioden.

Timrå kvitterade i slutet - igen

Oskarshamn tog en ny tvåmålsledning i tredje perioden efter en fin aktion av Joakim Thelin som bröt in på kassen och rundade Niklas Svedberg när han satte 4-2.

Timrå gav dock inte upp. Johannes Kinnvall 3-4-reducerade med knappa fem minuter kvar.

Sedan slog gästerna till i slutminuten - igen. För tredje (!) gången i den här matchserien så kvitterade Timrå i spel sex mot fem. Den här gången var det Rickard Palmberg som skottade in 4-4-pucken med 53 sekunder kvar.

Men Oskarshamn fick alltså sista ordet. Efter drygt sex minuter av den fjärde perioden så jobbade sig Joakim Thelin in från kanten och borrade upp pucken i det bortre krysset med sitt andra mål för kvällen.

– Rättvisan segrar någon gång till slut, säger IKO-coachen Håkan Åhlund till C More.

– När de gjorde 3-4 så blev vi lite små och de hade puckar som studsade ut på bladet till dem, framförallt det sista målet, men de är starka. "Jocke" avgör med ett jättefint mål.

Avgörande match på måndag

Den sjunde och avgörande matchen, där en SHL-plats ligger i potten, spelas i NHK Arena på måndag.

– Vi har ingen press på oss. Vi ska bara ut och njuta i den här hettan och det gör killarna jättebra. Vi har ingen ångest eller något i det här slutspelet. Nu är vi där att det ska avgöras. Någon ska gå ifrån nästa match med armarna i luften. Vi gjorde det mot AIK i Stockholm så vi vet hur det är, säger Åhlund.

Timrå-coachen Fredrik Andersson:

– Jag tycker att vi gjorde vår klart bästa bortamatch i serien och jag tycker vi var värda att vinna. Nu finns inga hemligheter. Det är hem och ladda om. Gör vi om den här insatsen på hemmaplan så har vi stor chans att vinna och det ska vi göra.

MATCHFAKTA

OSKARSHAMN - TIMRÅ 5-4 (OT)
Periodsiffror: 2-0, 1-2, 1-2, 1-0
Skott: 39-37

Målskyttar Oskarshamn: Joakim Hillding 2, Joakim Thelin 2, Nicklas Heinerö

Målskyttar Timrå: Rickard Palmberg 2, Anton Wedin, Johannes Kinnvall

Statistik: Oskarshamn - Timrå

HARALDS TOPP 3


BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER