Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Matchbollar till Timrå efter hemmaseger

4 april 2019 22:00
Hållander het när Timrå fixade matchboll

Timrå har satt sig i förarsätet i Direktkvalet mot Oskarshamn. Medelpadingarna vann det femte mötet i matchserien med 4-1 och kan avgöra på lördag.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Timrå har tagit ett grepp om kampen mot Oskarshamn och är nu bara en seger ifrån fortsatt SHL-kontrakt. För första gången i serien lyckades de vinna efter ordinarie tid.

– Framförallt väldigt skönt att få den här segern. Den är väldigt viktig. Nu har vi 3-2 i matcher och allt i egna händer. Jag tycker det är en av de bättre matcherna vi gjort, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

Anderssons Timrå slarvade en hel del i den första perioden, men fick ordning på spelet till den andra. Och det var också i den perioden som segern grundlades. Under mittaktens första tio minuter fick Timrå tre chanser i powerplay, och under den tidsperioden small det två gånger om.

Skaffade tvåmålsledning

Hemmalaget gjorde 1-0 efter 2:44, bara sekunder efter att gästerna blivit fulltaliga. Anton Wedin sköt första skottet och på returen högg Henrik Törnqvist. Efter 8:33 kom 2-0 när Hållander bara behövde sätta ner klubban på Anton Wedins precisa skottpassning.

Tvåmålsledningen gav Timrå ett grepp om matchen, även om Oskarshamn ryckte upp sig och reducerade i slutet av mittperioden genom Filiph Engsund.

– Vi kommer tilbaka i andra och i sista tycker jag vi gör det fram tills de gör 3-1, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund.

Oskarshamn gav det hela en chans i tredje och närmade sig kvittering mot ett Timrå som inledningsvis riktade in sig på att försvara sin ledning. Hemmalaget lyfte dock upp sitt spel och när Hållander läste en felpassning från Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk efter 3:28 kunde han enkelt sätta 3-1 med sitt andra för kvällen.

"Jätteviktigt mentalt"

– Vi har pratat om det hela matchserien. Någon gång kommer han tabba sig. Han är ute hela tiden. Nu blev det så och jag lyckades snappa upp pucken, säger Hållander till C More.

Gästerna kom inte närmare och Henrik Törnqvist stängde sedan matchen med ett mål i tom kasse till merparten av de 5372 åskådarns stora förtjusning.

– Jätteviktigt mentalt och nu har vi två matchbollar. Vi ska spela exakt som idag, säger Hållander inför lördagens drabbning.

Match 6 spelas i Oskarshamn på lördag med start 18:30.

MATCHFAKTA

TIMRÅ - OSKARSHAMN 4-1
Periodsiffror: 0-0, 2-1, 2-0
Skott: 32-23

Målskyttar Timrå: Filip Hållander 2, Henrik Törnqvist 2

Målskyttar Oskarshamn: Filiph Engsund

Statistik: Timrå - Oskarshamn

MIKE TOPP 3


HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER