Hemma
Timrå
TIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Debut för flera nya spelare

16 oktober 2019 10:00

Ikväll blir det debut för många spelare. Tobias Åhström, Almtuna; Antti Lehtonen, Kristianstad, och Janne Kivilahti, Karlskrona, spelar sina första matcher för respektive klubb, och kanske hinner även Adam Tambellini, MODO, och Cody Bradley, AIK, bli spelklara. Onsdagen bjuder på totalt sex matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - Vita Hästen, Fjällräven Center
19.00 Västerås - Kristianstad, ABB Arena
19.00 Timrå - Almtuna, NHK Arena
19.00 Mora - AIK, Jalas Arena
19.00 Södertälje - Karlskoga, Scaniarinken
19.00 Karlskrona - Tingsryd, NKT-Arena Karlskrona

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskrona mot Tingsryd ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Niklas Johansson, Karlskrona, och Filip Owesson, Tingsryd.
» Spelarkorrarna Niklas Johansson, Karlskrona, och Anton Blomberg, Tingsryd, bjuder på inside-material.
» I första pausen visas en längre intervju med Karlskronas tränare Mats Lusth.
» I andra pausen blir det fokus på Robin Olsson och Filip Owesson som nyligen firade 400 matcher i Tingsryd.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» MODO är riktigt bra hemma och har tagit tio av tolv möjliga poäng så här långt i Fjällräven Center. De tre senaste hemmamatcherna har slutat med trepoängare. Målskillnaden på hemmaplan? Hela 20-6.

» Vita Hästen har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Målskyttet klickar inte just nu, det har "bara" blivit sex mål på de fyra senaste kamperna.

» Det är osäkert om MODO:s nyförvärv Adam Tambellini kan spela redan ikväll. Han ska, enligt hockeypuls.se, träna med laget under onsdagseftermiddagen.

» Västerås har förlorat de två senaste matcherna (och tre av de fyra senaste kamperna) och letar efter formen. Bland annat har flera av lagets förväntade offensiva spetsar inte kommit igång: Sebastian Benker står på noll mål medan Marcus Bergman är mållös i de sex senaste matcherna.

» Kristianstad har förlorat fyra av de fem senaste matcherna, men det har varit jämnt. Samtliga fyra nederlag har kommit efter ett uddamålsresultat.

» I fredags gjorde Kristianstad klart med målvakten Antti Lehtonen som ersättare för skadade Joel Gistedt. Han väntas vara med i truppen ikväll, sedan återstår att se om det blir han eller Robin Wallin som får chansen från start.

» Det börjar bli tjatigt nu, men det är svårt att inte lyfta Timrås stjärnkedja med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke. Dahlén och Lundin har gjort poäng i säsongens alla nio (!) matcher, och Lööke har gjort poäng i de fyra senaste. Trion har skrapat ihop 49 poäng och ligger etta, tvåa respektive sjua i poängligan.

» Timrå har inlett säsongen med att vinna åtta av nio matcher.

» Almtuna, som ligger sist i tabellen men som vann senast mot Västerås, får en ny injektion i truppen ikväll. Tobias Åhström har lånats in från MODO och väntas debutera mot Timrå.

» Efter fyra raka vinster så tog segertåget slut för Mora senast. Laget 1-4-föll på bortaplan mot Karlskoga.

» AIK har plockat in centern Cody Bradley på en tryout. Amerikanen, som ifjol spelade i Tjeckien, har börjat träna med laget och kan möjligen göra debut redan ikväll om alla papper blir klara i tid.

» Moras toppkedja är het just nu. Emil Bejmo, Daniel Ljunggren och Johan Persson har svarat för 18 poäng på de sex senaste matcherna. Johan Persson har gjort mål i tre raka matcher.

» Södertälje är inne i en tuff period. Laget hämtade förvisso upp ett 1-3-underläge till 3-3-kryss i slutet mot Tingsryd senast, men föll till slut på straffar och har nu inkasserat fyra nederlag på de fem senaste matcherna.

» Karlskoga, som vunnit tre av de fyra senaste matcherna, är målgladast i HockeyAllsvenskan. Värmlänningarna har svarat för 39 mål på nio omgångar.

» Båda lagen har en del avbräck. Södertälje får klara sig utan Alexander Falk, Sebastian Höglund och Lucas Feuk medan Karlskoga saknar Victor Berglind, August Gunnarsson och David Lilja. Noterbart är också att backen Kevin Ekman Larsson bröt sitt avtal med BIK igår.

» Karlskrona är i bra form och har vunnit fyra matcher i rad. Senast blev det en 3-2-vinst borta mot Vita Hästen.

» I måndags meddelade Karlskrona att klubben skrivit kontrakt med finske forwarden Janne Kivilahti. Han väntas göra debut ikväll. 27-åringen gjorde 13 poäng på 23 allsvenska matcher med Oskarshamn ifjol.

» Tingsryd vinner två och förlorar två. Så har det sett ut hela säsongen: två vinster, två förluster, två vinster, två förluster... och sedan en vinst senast. Ska sviten hålla behöver det alltså bli vinst ikväll.