Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Matchguide: Förlängd svit för Tanner Jaillet?

3 november 2019 10:00

Nye KHK-målvakten Tanner Jaillet vet ännu inte hur det är att förlora i HockeyAllsvenskan, tar han tredje raka segern idag? Söndagen bjuder på sex matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Timrå - Karlskrona, NHK Arena
15.00 Vita Hästen - AIK, Himmelstalundshallen
15.00 Kristianstad - Västervik, Kristianstads Ishall
17.30 Tingsryd - Karlskoga, Nelson Garden Arena
17.30 Västerås - Mora, ABB Arena
17.30 MODO - Södertälje, Fjällräven Center

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter fyra matcher utan någon trepoängare så fick Timrå till ett trendbrott senast när det blev 3-2-vinst mot Tingsryd.

» Karlskrona har fått ett uppsving sedan nye målvaktern Tanner Jaillet blev spelklar. Laget hade fem raka matcher utan någon trepoängare innan kanadensaren kom in, med Jaillet i buren har det blivit två raka segrar. Tar Jaillet och KHK en tredje raka seger idag?

» Karlskronas förstakedja med Niklas Johansson, Janne Kivilahti och Hannes Johansson hade en stor kväll i fredags. Trion kombinerade in tio poäng, och låg bakom fyra mål, i 6-3-vinsten mot Södertälje.

» Vita Hästens fyra senaste matcher har slutat kryss efter full tid och sedan gått till straffläggning. Efter tre raka strafförluster så blev det ett trendbrott senast och straffseger mot Karlskoga. Laget från Norrköping har dock bara en trepoängare på de elva senaste kamperna.

» AIK har det tungt just nu. Laget är sist i HockeyAllsvenskan och står på fem raka förluster. Senast tappade laget en 2-0-ledning till 2-4-förlust mot Kristianstad.

» Vita Hästens Istvan Bartalis är i fin form. Ungraren har gjort tre mål och totalt sju poäng på de fyra senaste matcherna.

» Kristianstad är i fin form med fyra vinster på de fem senaste matcherna, och har dessutom tre raka segrar på bortaplan. Senast svarade skåningarna för en stark vändning mot AIK där 0-2-underläge förvandlades till 4-2-seger i den tredje perioden.

» Efter tre raka förluster så har Västervik vänt på trenden genom att plocka två raka segrar. Senast blev det 6-3-seger mot Almtuna.

» Västerviks toppkedja med Darren Nowick, Rob Bordson och Victor Öhman kombinerade in nio poäng och låg bakom fyra mål i senaste matchen. Bordson och Öhman har gjort nio poäng vardera i de sex senaste matcherna.

» Tingsryd har bara en trepoängare på de sex senaste matcherna. Senast föll laget borta mot Timrå.

» Karlskoga, som gör flest mål i HockeyAllsvenskan, har tagit sju av nio möjliga poäng i de tre senaste matcherna. Efter två raka segrar så blev det strafförlust mot Vita Hästen senast.

» BIK-kedjan med Tor Immo, Oliver Eklind och Filip Ahl (den sistnämnde spelade i just Tingsryd ifjol) har varit bra hela hösten, och är i väldigt bra form just nu. Trion har kombinerat in 17 poäng på de tre senaste matcherna.

» Västerås har varit ett jojo-lag i höst. Nu är formen dock lovande med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Alla vinsterna har dock kommit på bortaplan (som 2-0-viktorian mot Björklöven senast), och hemma i ABB Arena har VIK två raka nederlag.

» Mora brottas med formen och har bara en trepoängare på de åtta senaste kamperna. Senast 1-5-laget mot formstarka MODO.

» Trion Emil Bejmo, Daniel Ljunggren och Johan Persson har gjort 17 av de 26 mål som Moras forwards levererat. Inget snack om att den trion - som dock inte spelat tillsammans de senaste matcherna - är viktig för dalalaget. Resterande forwards har alltså gjort nio mål tillsammans på 16 matcher (och då har David Goodwin som stått för tre av målen lämnat klubben).

» MODO är en segermaskin för tillfället. Laget har tagit åtta (!) raka trepoängare. Senast blev det en säker 5-1-vinst mot Mora.

» Södertälje har två segrar på de åtta senaste matcherna. Senast blev det en 3-6-förlust hemma mot Karlskrona.

» MODO:s Jonathan Johnson har gjort poäng i åtta raka matcher (totalt elva poäng under det spannet). Henrik Björklund är stark i Fjällräven Center, han har nämligen gjort mål i fem raka hemmamatcher (åtta mål på de fem matcherna).