Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Mora
MIK

Matchguide: Södertäljes nya duo gör debut

11 november 2019 10:00

Nyvärvade Gustav Lindberg och Anton Blomberg gör debut för Södertälje ikväll. Totalt spelas sex heta matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Vita Hästen, A3 Arena
19.00 Almtuna - Södertälje, Gränbyhallen
19.00 Västerås - Karlskrona, ABB Arena
19.00 Karlskoga - AIK, Nobelhallen
19.00 Kristianstad - Mora, Kristianstads Ishall
19.00 Tingsryd - Västervik, Nelson Garden Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Björklöven har för första gången den här säsongen förlorat två matcher i följd; 0-2 mot Västerås och 1-3 mot MODO. Laget har således alltså bara gjort ett mål på de två senaste kamperna. Bryter Umeå-laget trenden ikväll?

» Vita Hästen har spelat fem (!) raka matcher som gått till straffläggning. En galen svit. Efter att ha förlorat extrapoängen i de tre första kryssmatcherna så har laget vunnit två raka straffläggningar.

» Björklövens nyförvärv Fredric Weigel och Gustav Bouramann gjorde debut senast, och gör sin hemmadebut ikväll. Lagets tredje nyförvärv, amerikanske backen Zach Palmquist, väntas inte vara spelklar ännu.

» Almtuna är i bra form på hemmaplan där man tagit fyra raka segrar (de två senaste efter straffar). Ikväll får laget dessutom förstärkning av Hampus Harlestam som är tillbaka efter att ha missat tretton matcher på grund av skada.

» Södertälje har bara två segrar på de nio senaste matcherna och föll med hela 3-9 mot MODO innan landslaguppehållet.

» Två nya spelare gör debut i Södertälje ikväll: Gustav Lindberg, ny från Västerås, och Anton Blomberg, ny från Tingsryd, är båda redo för spel.

» Västerås 1-4-föll mot Karlskoga i lördags, men formen får ändå anses skaplig med sex trepoängare på de nio senaste kamperna.

» Karlskrona har fått ett lyft sedan målvakten Tanner Jaillet kom in. Kanadensaren har startat tre matcher och lett KHK till seger i samtliga. Senast höll han nollan när laget tog en meriterande 3-0-vinst borta mot Timrå.

» Karlskrona har breddat truppen med Henrik Persson som lånats in från HockeyEttan-laget Hanhals. Tanken är att 26-åringen ska spela de tre kommande matcherna med KHK, och han gör debut ikväll.

» Karlskoga 4-1-vann mot Västerås senast och har klättrat upp till andraplatsen i en haltande tabell. Laget är i fin form och har tagit tretton av femton möjliga poäng i de fem senaste matcherna.

» AIK:s form är desto svagare. Laget har sex raka förluster och har spelat åtta raka matcher utan att ta någon trepoängare. AIK är just nu sist i tabellen.

» Karlskoga har en radda formstarka spelare: Max Lindholm har gjort fem poäng på tre matcher, Tor Immo har gjort fem mål och totalt sju poäng på på fem matcher och Filip Ahl har dunkat in åtta poäng på fem matcher, bland annat.

» Nykomlingen Kristianstad är i fin form med fem segrar på de sex senaste matcherna. Innan uppehållet vann skåningarna med 4-1 mot Västervik på hemmaplan.

» Moras form är dock inte lika bra. Laget har tre raka nollpoängare bakom sig och har bara en trepoängare på de nio senaste kamperna.

» Under lördagen värvade Mora in nordamerikanska forwardsduon Brant Harris och Dustin Gazley, men ingen av dem är aktuell för spel redan ikväll. Återstår också att se hur målvaktssituationen blir. Olof Lindbom och Isak Wallin har dragits med skador. Oliver Norgren blir en av målvakterna, vem den andra blir är oklart - men det kan bli Dan Bakala som just nu tränar med klubben, men som väntar på klartecken att få spela.

» Tingsryd är i en liten svacka och har spelat fem raka matcher utan att ha tagit någon trepoängare (det har blivit tre poäng på de fem matcherna). Senast 2-5-föll laget mot Karlskoga.

» Efter två raka segrar så blev det förlust för Västervik senast. Laget 1-4-förlorade borta mot Kristianstad.

» Västerviks toppkedja med Darren Nowick, Rob Bordson och Victor Öhman är i bra form. Trion har kombinerat in sexton poäng på de tre senaste kamperna.