Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Stjärnan tillbaka i Plivit Arena

13 november 2019 10:00

Gamle hjälten Dan Pettersson är tillbaka i Västervik och publikfavoriten gör ikväll comeback i Plivit Arena. Onsdagen bjuder på full omgång och totalt sju matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Mora - Vita Hästen, Jalas Arena
19.00 Södertälje - Kristianstad, Scaniarinken
19.00 Karlskrona - Almtuna, NKT-Arena Karlskrona
19.00 MODO - Västerås, Fjällräven Center
19.00 AIK - Timrå, Hovet
19.00 Västervik - Karlskoga, Plivit Arena
19.00 Tingsryd - Björklöven, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Fredrik Olofsson, MODO, och Lukas Zetterberg, Västerås.
» Spelarkorrarna Kim Rosdahl, MODO, och Jimmie Jansson, Västerås, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar MODO:s sportchef Fredrik Glader studion.
» I andra pausen listar C More-experten Harald Lückner sex saker som han imponerats över hittills den här säsongen.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Moras form är svag. Laget har fyra raka förluster och har bara tagit en trepoängare på de tio senaste kamperna. En stor akilleshäl är målskyttet, laget har gjort näst minst mål i ligan, men truppen har spetsats med nordamerikanerna Brant Harris och Dustin Gazley som är spelklara inom kort.

» Efter fem raka matcher som avgjordes på straffar så bröts trenden för Vita Hästen senast när det blev förlust inom ordinarie tid mot Björklöven. Laget har tagit poäng i sex av de tio senaste matcherna, dock ingen trepoängare. Senaste segern inom ordinarie tid kom nionde oktober mot Södertälje, alltså för över en månad sedan.

» Vita Hästens Istvan Bartalis är i fin form och har gjort poäng i sex raka matcher.

» Södertälje tog en övertidsseger mot Almtuna senast, men lagets form är så där med tre segrar på de tio senaste matcherna där bara två av vinsterna är trepoängare.

» Kristianstad ångar på. Laget vann på straffar mot Mora senast och har sex vinster på de sju senaste kamperna.

» Kristianstad värvade Malte Setkov från Malmö igår, och han gör debut ikväll. Dessutom förstärks KIK med Jakob Bondesson som är tillbaka efter att ha gjort en sejour med Rögle. I Södertälje blir det hemmadebut för nyförvärven Anton Blomberg och Gustav Lindberg.

» Karlskrona är i bra form. Laget övertidsföll förvisso mot Västerås senast, men har tagit tio av tolv poäng på de fyra senaste kamperna. Målvakten Tanner Jaillet har vaktat buren de fyra senaste kamperna och ståtar med en räddningsprocent på 93,4 %.

» Almtuna har tagit poäng i fyra av de sex senaste matcherna, men har ingen fullpoängare under det tidspannet. Laget har fyra raka förluster på bortaplan. Positivt inför ikväll är att Nikolai Belov gör comeback efter en skadeperiod.

» Karlskronas Niklas Johansson är i fin poängform. Han har gjort tre mål och totalt sju poäng på de fyra senaste matcherna.

» MODO har vunnit tio (!) raka matcher, samtliga efter ordinarie tid. En imponerande svit och en av de längsta någonsin i HockeyAllsvenskan (Leksand har rekordet på fjorton raka trepoängare).

» Västerås är i bra form med fem vinster på de sju senaste matcherna. Senast blev det en övertidsvinst mot Karlskrona.

» MODO:s Fredrik Olofsson har gjort poäng i sju raka matcher, det är den just nu längsta poängsviten i HockeyAllsvenskan.

» AIK ligger sist i HockeyAllsvenskan och står på sju raka förluster. Laget 1-6-föll mot Karlskoga senast. Bryter laget förlusttrenden ikväll?

» Timrå har varit spellediga i tio dagar. Efter en stark säsongsstart så har det varit trögare på slutet och TIK har bara en trepoängare på de sex senaste kamperna.

» Timrå får förstärkning i form av nyvärvade Tobias Lindberg och debuterande Frölunda-lånet Linus Nässén som rehabiliterat en skada hela hösten. På träning har de båda nytillskotten bildat kedja tillsammans med Jonathan Dahlén, återstår att se om det blir så även ikväll.

» Västervik har två segrar på de sju senaste matcherna och kommer närmast från två raka förluster. Senast blev det strafförlust mot Tingsryd sedan man tappat en 2-0-ledning.

» Karlskoga har poäng i sex raka matcher varav fem av dem är segrar efter ordinarie tid. Det gör att BIK nu toppar en haltande tabell.

» Ikväll gör Dan Pettersson comeback i Västervik och Plivit Arena. Den forne lagkaptenen, toppcentern och stjärnan i klubben har rehabbat en skada hela hösten och lånas nu ut av Linköping under en obestämd tid framöver.

» Tingsryd besegrade Västervik med 3-2 efter straffar senast. Det efter att ha svarat för en stark upphämtning och vändning. Taif har dock ingen trepoängare på de sex senaste kamperna.

» Efter två raka förluster och bara ett gjort mål så lossnade det för Björklöven senast. Laget sköt fem mål och besegrade Vita Hästen med 5-3.

» Björklöven är seriebäst i både powerplay (29,4 %) och boxplay (89,8 %).