Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Kan MODO förlänga vinstsviten?

15 november 2019 10:00

MODO har tagit elva (!) raka trepoängare. Förlängs sviten ikväll mot Kristianstad? Fredagen bjuder på fyra matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Västervik - Timrå, Plivit Arena
19.00 Almtuna - Västerås, Gränbyhallen
19.00 MODO - Kristianstad, Fjällräven Center
19.00 Södertälje - Tingsryd, Scaniarinken

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västervik har spelat in två trepoängare på de åtta senaste matcherna. Senast blev det en 2-1-vinst efter övertid mot Karlskoga sedan backen Adam Plant blivit segerskytt.

» Sett över de sex senaste matcherna så har Timrå vunnit och förlorat varannan match. Senast blev det en 5-1-vinst på bortaplan mot AIK.

» Västervik drar på sig flest tvåminutersutvisningar i ligan. 90 stycken har det blivit hittills. Samtidigt är Timrå ett av lagen som drar på sig minst tvåor, 69 stycken (bara Björklöven har tagit färre).

» Almtuna har spelat sju raka matcher utan att ta tagit någon trepoängare, men samtidigt har laget ändå tagit poäng i fyra av de sju matcherna. Senast blev det en 3-4-förlust mot Karlskrona.

» Västerås blandar och ger resultatmässigt, men är starka på bortaplan. Laget föll förvisso med 3-7 mot formstarka MODO i Fjällräven Center senast, men hade innan dess fyra raka bortavinster.

» Västerås får klara sig utan återvändande forwarden Lukas Zetterberg. Han klev av matchen senast efter att ha känt ojämn hjärtrytm och han är nu sjukskriven de fyra kommande veckorna.

» MODO är en segermaskin just nu. Laget har tagit elva (!) raka trepoängare. Blir det tolv raka? I så fall tangerar laget de näst längsta segersviterna i HockeyAllsvenskan (Leksand har rekordet på fjorton raka trepoängare).

» Kristianstad är i fin poängform. Nykomlingen har poäng i åtta av de nio senaste matcherna. Senast blev det en strafförlust mot Södertälje.

» MODO har lånat in Albin Eriksson från Skellefteå som ersättare för skadade Kim Rosdahl. Den JVM-aktuelle forwarden väntas debutera ikväll.

» Södertälje har tappat 2-0-ledningar till kryss i de två senaste matcherna (mot Almtuna och Kristianstad), men sedan avgjort båda på övertid.

» Tingsryd har spelat sju raka matcher utan att ha lyckats bärga en trepoängare. Senast blev det en 0-4-förlust mot Björklöven.

» Södertälje-forwarden Nick Olesen har börjat hitta målformen. Efter två mål på de tio första matcherna så har dansken nu gjort fem mål på de sex senaste matcherna (inklusive det matchvinnande målet mot Kristianstad senast).