Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Utökad svit, Istvan Bartalis?

22 november 2019 10:00

Vita Hästens Istvan Bartalis har gjort poäng i nio raka matcher, kan han utöka den sviten mot Kristianstad? Fredagskvällen bjuder på sex heta matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Kristianstad - Vita Hästen, Kristianstads Ishall
19.00 Timrå - Mora, NHK Arena
19.00 Tingsryd - Almtuna, Nelson Garden Arena
19.00 MODO - AIK, Fjällräven Center
19.00 Karlskrona - Västervik, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Södertälje - Björklöven, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Spelarkorrarna Kim Rosdahl, MODO, och Oscar Milton, AIK, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar AIK-sportchefen Anders Gozzi och berättar om läget i klubben.
» I andra pausen analyserar C More-experten Harald Lückner de senaste tränarbytena i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter tre raka segrar så har Kristianstad förlorat tre raka matcher. Senast hade skåningarna en 3-0-ledning efter en period mot Västerås, men föll med hela 4-8 till slut.

» Formen är mer lovande i Vita Hästen. Laget har vunnit fem av de sex senaste matcherna (tre segrar efter straffar), och har poäng i åtta av de nio senaste kamperna.

» Vita Hästens Istvan Bartalis har gjort poäng i nio raka matcher, den just nu längsta poängsviten i HockeyAllsvenskan.

» Timrå har vunnit tre raka matcher med den totala målskillnaden 12-2. Senast blev det en 3-0-vinst på bortaplan mot Almtuna.

» Mora föll i den viktiga matchen mot AIK senast och dalalaget har nu sju raka förluster. I måndags bytte laget tränare, och Tomek Valtonen gör ikväll sin andra match på Mora-bänken.

» Dustin Gazley och Brant Harris debuterade för Mora i onsdags. Efter matchen meddelade klubben att man gjort klart med en tredje nordamerikan, forwarden Brendan Ranford. Kanadensaren har anslutit till laget men är ännu inte spelklar, något som klubben hoppas ska lösa sig redan till ikväll.

» Tingsryd har spelat nio raka matcher utan att ta någon trepoängare. På de nio matcherna har det blivit tre straffsegrar, den senaste kom så sent som i onsdags mot rivalen Karlskrona.

» Almtuna har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och har bara en trepoängare på de nio senaste kamperna (men har poäng i fem av nio matcher).

» Ikväll får Tadeusz Niedomysl sin tröja nummer 19 hissad till taket i Nelson Garden Arena. "Tadde" spelade femton säsonger i klubben och var dessutom sportchef under sju år plus ungdomstränare i några år.

» Möte mellan två lag som upplevde ett trendbrott senast. MODO:s segersvit stannade vid tolv raka trepoängare efter en 3-4-torsk mot Vita Hästen och AIK:s förlustsvit stannade vid nio matcher efter 3-1-vinsten mot Mora.

» Adam Tambellini trivs i Fjällräven Center. MODO-forwarden har gjort fem mål och totalt sju poäng på de fyra senaste hemmakamperna.

» AIK behöver framförallt få igång sin offensiv. Laget gör minst mål i ligan (36), har sämst utdelning i powerplay (7,4 %) och är minst effektiva när det gäller att omvandla skott i mål (6,4 %).

» Tanner Jaillet har alltjämt inte lämnat någon match i Karlskrona utan poäng. Sju raka matcher med poäng har det blivit nu, även om laget bara tagit en poäng i tre av de fyra senaste kamperna. Senast blev det en 2-3-förlust efter straffar mot Tingsryd.

» Västervik har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och bara tagit tre poäng på de matcherna.

» Västervik drar på sig flest tvåminutersutvisningar i ligan, laget är uppe på 102 tvåor just nu. KHK tillhör lagen som dragit på sig minst tvåor, 79 har det blivit så här långt.

» Efter tre raka vinster för Södertälje så blev det ett ras senast. Laget ledde med 2-1 mot Karlskoga, men föll med 3-7 till slut.

» Björklöven är i fin form. Laget har vunnit fyra raka matcher, samtliga efter ordinarie tid, och målskillnaden på de tre senaste matcherna är imponerande 14-1.

» Björklöven har överlägset bäst målvaktsspel i ligan så här långt. Målvakterna släpper in 1,51 mål per match (näst bästa lag 2,12) samt har en räddningsprocent på 94,03 % (näst bästa lag 91,28 %).