Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Nya mål, Ludwig Blomstrand?

28 december 2019 10:00

Södertäljes Ludwig Blomstrand har gjort mål i fyra raka matcher, kan han utöka målsviten idag mot Kristianstad? Lördagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.15 Björklöven - Tingsryd, A3 Arena
15.15 Kristianstad - Södertälje, Kristianstads Ishall
15.15 Almtuna - Karlskrona, Gränbyhallen
18.00 Karlskoga - Västervik, Nobelhallen

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Björklöven har poäng i tretton av de fjorton senaste matcherna och serieettan gick till julledighet med tre raka trepoängare i bagaget. Senast blev det en 5-3-seger på bortaplan mot Vita Hästen.

» Tingsryd har inte samma form, men plockar kontinuerligt med poäng och har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna. Senast blev det en strafförlust mot Västervik.

» Oskar Stål Lyrenäs bytte Tingsryd mot Björklöven i början av december. Efter att ha fått sitta på bänken i Löven så har forwarden gjort succé i Tingsryd med fem mål och en assist på sex matcher. Nu återvänder Stål Lyrenäs till förra hemmaarenan A3 Arena som motståndare.

» Efter en lovande start på säsongen så har det varit tyngre för Kristianstad på slutet. Laget har bara vunnit två av de fjorton senaste matcherna. Elva av förlusterna under det spannet är dessutom efter ordinarie tid vilket betyder att laget bara tagit sju poäng på fjorton kamper.

» Södertälje är på gång. Laget har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Så sent som i torsdags så vände laget ett 0-2-underläge till en 3-2-vinst efter straffar mot AIK.

» Ludwig Blomstrand är i kanonform. SSK-forwarden har gjort sex mål och totalt nio poäng på de fyra senaste matcherna. Målsviten är uppe i fyra raka matcher, lyckas han utöka den ikväll?

» Almtuna har förlorat de tre senaste matcherna och letar således efter ett trendbrott. Senast blev det en 3-5-förlust mot Södertälje.

» Efter fyra raka förluster så tog Karlskrona en rejäl skalp när det blev en 4-1-vinst mot Västerås senast, västmanlänningarna hade innan dess poäng i tio raka matcher där nio av dem slutat med vinst. Storspelande keepern Tanner Jaillet var en av de stora matchvinnarna i den matchen.

» Almtunas Tobias Liljendahl har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

» Karlskoga ångar på i toppen av tabellen. Innan juluppehållet vann laget tre raka matcher. Den galna målformen har dock svalnat lite, laget har "bara" gjort sju mål på de tre senaste kamperna (men det har räckt till åtta av nio möjliga poäng).

» Västervik fick till ett viktigt trendbrott innan jul. Efter fyra raka förluster, och bara ett gjort mål på tre matcher, så blev det två raka vinster: 1-0 mot Vita Hästen samt 2-1 efter straffar mot Tingsryd.

» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort sju mål på de fem senaste hemmamatcherna. Han har dessutom gjort poäng i sju raka matcher.