Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Rivalmöte och kamp om topplats

12 februari 2020 10:00

MODO mot Timrå - ett glödhett rivalmöte och en rafflande kamp om andraplatsen i tabellen! Onsdagen bjuder på totalt sex matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Björklöven, Himmelstalundshallen
19.00 Almtuna - Södertälje, Gränbyhallen
19.00 MODO - Timrå, Fjällräven Center
19.00 Tingsryd - Västervik, Nelson Garden Arena
19.00 Västerås - Karlskrona, ABB Arena
19.00 Kristianstad - Mora, Kristianstads Ishall

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med MODO:s Iikka Kangasniemi samt Timrås Sebastian Hartmann och Jonathan Dahlén.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» C More-experten Mike Helber tar ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» I första pausen bjuder C More-experten Mike Helber på snackisarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» I andra pausen så diskuteras poängrekordet i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Det är lite uttjatat, men det går inte att nämna Vita Hästen utan att komma in på lagets udda svit. Sett över de tretton senaste omgångarna så har laget vunnit och förlorat varannan match. Senast blev det 3-5-förlust mot Västervik, vilket betyder att det blir vinst ikväll?

» Björklöven ångar på i tabelltoppen och jagar poängrekordet i HockeyAllsvenskan. Rekordet är på 109 poäng, och Löven står på 103 poäng med hela åtta omgångar kvar att spela. Umeå-gänget står på tre raka vinster, och är i bra form.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Björklöven har vunnit samtliga möten (2-1, 5-3, 5-3). Går Löven rent mot Vita Hästen, eller får hemmalaget till ett trendbrott?

» Almtuna har förlorat tre raka matcher, men har mött tufft motstånd i de två senaste kamperna då man ställts mot formstarka Björklöven och Mora. Laget är kvar som tolva i tabellen, och har fem poäng ner till jagande Kristianstad under det negativa kvalstrecket.

» Södertälje är i strålande form. Laget har vunnit fem raka matcher och har poäng i tretton av de femton senaste kamperna. Senast blev det en 4-2-vinst mot Västerås.

» Ludwig Blomstrand är het på bortaplan. Hans facit i SSK:s senaste åtta bortamatcher: en missad match på grund av skada, en mållös match och sex matcher där han blivit målskytt. Forwarden har dessutom gjort poäng i de fjorton senaste matcherna han spelat (men det är ingen svit eftersom han missade två matcher på grund av skada).

» Hett rivalmöte, troligtvis över 5 000 på läktarna och, inte minst, otroligt viktiga poäng på spel mellan MODO och Timrå. Lagen ligger tvåa och trea i tabellen och det skiljer sex poäng mellan dem. Seger för MODO gör att gapet ökar till nio poäng och att en plats i HockeyAllsvenska Finalen är nära, seger för Timrå gör att gapet minskas till tre poäng och att det blir en rafflande kamp om andraplatsen framöver.

» MODO brottas något med formen och har "bara" två vinster på de fem senaste matcherna. Laget kommer dock närmast från en vinst då Karlskrona 3-1-besegrades i lördags.

» Timrå är desto mer heta formmässigt. Laget har tre raka segrar och poäng i sex raka kamper. Senast blev det en 4-0-seger mot seriefyran Karlskoga.

» Tingsryd brottas med formen. Laget står på fem raka förluster (bara tagit en poäng på de fem matcherna) och har spelat tretton raka matcher utan att ha tagit någon trepoängare. "Det handlar bara om att jobba stenhårt när vi som lag inte har flyt", säger kaptenen Robin Olsson till minhockey.se.

» Formen är desto bättre i Västervik. Laget har tre raka vinster och har vunnit sju av de åtta senaste kamperna. I de två senaste matcherna så har man dessutom vänt 0-2-underlägen till seger (både mot Kristianstad och Vita Hästen).

» Tingsryd har förstärkt truppen med forwarden Filip Sveningsson som lånas in från Oskarshamn under resterande del av säsongen. 20-åringen dunkade in 15 mål och noterade 27 poäng på 43 matcher i HockeyAllsvenskan ifjol, men har fått mindre istid i årets SHL. Sveningsson gör debut ikväll.

» En tung skadelista och tre raka förluster. Det är verkligheten för Västerås just nu. Alexander Younan och Jimmie Jansson är dag till dag på frånvarolistan, och beslut om spel ikväll är i skrivande stund inte taget. Spelar gör dock inte forwarden Jesper Johansson som förväntas missa ett par veckor, enligt hockeypuls.se.

» Karlskrona har det ännu tyngre. Laget står på åtta raka förluster (bara spelat in en poäng på de åtta matcherna) och letar efter ett trendbrott. Senast blev det en 1-3-torsk mot MODO.

» Viktor Hertzberg är i en skaplig hemmaform. Västerås-forwarden har gjort sex poäng på de två senaste hemmakamperna, tre mål mot Västervik och tre assist mot Mora.

» Kristianstad är i ett stort poängbehov. Laget, som står på tre raka nederlag och som föll mot Björklöven senast, parkerar under det negativa kvalstrecket och har fem poäng upp till fast mark i tabellen med blott åtta omgångar kvar att spela.

» Mora är i kanonform. Dalalaget har fyra raka vinster och poäng i tio av de elva senaste matcherna. Just nu är Mora åtta i tabellen, men flera lag jagar bakom och den närmaste tiden handlar om att cementera positionen bland de åtta bästa för att få spela ett SHL-kval. Ikväll debuterar också senaste förstärkningen, backen Pontus Näsén som lånats in från Oskarshamn.

» Kristianstad har värvat in målvakten Christian Engstrand från... just det, Mora. Om han spelar ikväll eller inte är oklart, men han är spelklar för KIK och kan alltså få göra debut mot sin gamla klubb. "Det är sjukt att det blir mot just Mora. Jag känner många gubbar där så det blir speciellt oavsett. Men det är skitkul att spela hockey igen, jag har ju väntat på det i väldigt många månader nu", säger Engstrand, som inte spelat matcher sedan april ifjol, till kristianstadsbladet.se.