Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Nu ska hela ligan avgöras!

6 mars 2020 10:00

Vi är framme vid den sista omgången i HockeyAllsvenskan och idag ska allt avgöras! Lyckas Jonathan Johnson eller Jonathan Dahlén slå poängrekordet? Vilket lag tar den åttonde och sista platsen i Hockeykvalet? Vilket lag tar den åtråvärda femteplatsen? Håller MODO undan på andraplatsen? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Almtuna, Himmelstalundshallen
19.00 Kristianstad - Timrå, Kristianstads Ishall
19.00 Karlskoga - MODO, Nobelhallen
19.00 Björklöven - Mora, A3 Arena
19.00 Västervik - Södertälje, Plivit Arena
19.00 AIK - Karlskrona, Hovet
19.00 Tingsryd - Västerås, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskoga mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Karlskogas Linus Karlsson och MODO:s Erik Hanses.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson studion och berättar bland annat om Staffan Lundhs beslut att lämna föreningen efter säsongen.
» I andra pausen tar C More-experten Harald Lückner ut säsongens femma i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen har fortfarande chansen att nå femteplatsen som ger en bonuspoäng och en extra hemmamatch i Slutspelsserien. Då måste man vinna mot Almtuna och förlita sig på att Västerås och Södertälje förlorar sina matcher. Faller resultaten rätt så blir Vita Hästen femma, eftersom man har bäst målskillnad i trion.

» Almtuna säkrade det allsvenska kontraktet genom att vinna mot Kristianstad i förra omgången, och Uppsala-laget har således inget att spela för i sista omgången mer än äran och att eventuellt kunna plocka någon placering i tabellen.

» Veteranen Marcus Eriksson gjorde comeback senast i Vita Hästen efter att ha missat tolv matcher på grund av skada. Då blev han matchvinnare direkt genom att göra matchens enda mål mot Västerås.

» Timrå förlorade senast samtidigt som MODO vann, och därmed blir det knivigt att nå andraplatsen i tabellen. Inför den sista omgången är tvåan Timrå tre poäng och tolv plusmål bakom tvåan MODO. Således måste Timrå vinna stort och/eller MODO förlora stort för att Timrå ska kunna knipa andraplatsen.

» Kristianstad förlorade mot Almtuna i förra omgången, och därmed står det klart att nykomlingen tvingas till spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

» Timrås Jonathan Dahlén är het och har gjort åtta mål på de fyra senaste matcherna. Han är på dubbel rekordjakt i sista omgången. Med 75 poäng och 35 mål är han nära de allsvenska rekorden på 77 poäng och 37 mål. När han dem idag?

» MODO kopplade ett järngrepp om andraplatsen, som ger spel i HockeyAllsvenska Finalen, i senaste omgången då det blev seger mot Tingsryd samtidigt som Timrå föll mot Björklöven. MODO har därmed tre poäng och tolv plusmål att gå på gentemot trean Timrå i sista omgången.

» Karlskoga blir fyra i tabellen vilket har stått klart i ett par omgångar. Värmlänningarnas form är fin: tre raka segrar och poäng i sex raka matcher. Inte minst Linus Karlsson är het, forwarden har gjort mål i tre raka matcher sedan han kom tillbaka från skada.

» Jonathan Johnson toppar HockeyAllsvenskans poängliga med 76 poäng. MODO-centern är bara en enda poäng från att tangera det allsvenska poängrekordet på 77 poäng. Fixar han det ikväll?

» Björklöven har redan säkrat seriesegeren och hemmaplansfördel i HockeyAllsvenska Finalen. Nu handlar det om att hitta en bra känsla inför det som komma skall. Efter dubbla förluster så vann Löven med 4-3 mot Timrå senast.

» Mora tappade fördelen i kampen om åttondeplatsen senast när det blev förlust mot Västervik. Dalalaget är nia i tabellen, en pinne bakom åttan Västervik, inför den sista omgången, och måste både ta poäng mot Björklöven och förlita sig på andra resultat för att det ska bli spel i Slutspelsserien.

» Björklöven strafförlorade senast i A3 Arena, och fick därmed se sin hemmasvit ta slut. Den stannade vid 16 raka segrar. En pinne senast innebär dock att man har poäng i 17 raka hemmamatcher.

» Västervik tog en blytung 3-2-seger mot Mora senast. Den vinsten gjorde att laget klev upp på åttondeplatsen i tabellen, och således har allt i egna händer när det gäller spel i Slutspelsserien. Laget har en pinne ner till nian Mora och tre poäng ner till tian Tingsryd.

» Södertälje fick allt med sig i onsdags. Laget vann mot AIK samtidigt som Västerås förlorade, och därmed klev Södertälje upp på femteplatsen i tabellen som ger bonuspoäng och en extra hemmamatch i Slutspelsserien. Inför sista omgången så ligger femman Södertälje och sexan Västerås på samma poäng, där SSK är före i kraft av en marginellt bättre målskillnad (+8 mot +6). Det blir således en rafflande upplösning i kampen om femteplatsen ikväll.

» Västervik-backen Erik Ullman är i fin målform. Han har gjort fyra mål på de fem senaste matcherna.

» Två lag som inte har något att spela för, då AIK redan är klara för spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan och Karlskrona hamnar i tabellens ingenmansland.

» AIK står på fyra raka förluster. Får laget med sig en vinst innan Kvalserien till HockeyAllsvenskan?

» Karlskrona har avslutat säsongen svagt och har bara spelat in sex poäng på de femton senaste matcherna. I förra omgången blev det en 1-2-förlust mot Karlskoga.

» Tingsryd är tia i tabellen men har fortfarande chansen att knipa åttondeplatsen. För det krävs först och främst tre poäng mot Västerås, men också att Västervik tar noll poäng och att Mora tar maximalt en poäng. Blir det så kniper Taif åttondeplatsen i kraft av bäst målskillnad av de tre lagen.

» Västerås tappade femteplatsen i tabellen senast när det blev förlust mot Vita Hästen. Femman Södertälje och sexan Västerås står på samma poäng inför ikväll, där Västerås är efter på grund av en sämre målskillnad (+6 mot +8). Det är således inte omöjligt att kampen om femteplatsen (som ger bonuspoäng och en extra hemmamatch i Slutspelsserien) blir en målskillnadsaffär till slut.

» Tingsryds Gustav Olhaver är i fin målform. Han har gjort fyra kassar på de fem senaste matcherna.