Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MODO
MODO

Jättedrama när MODO vann första matchen

10 mars 2020 22:55

Den första matchen i HockeyAllsvenska Finalen utvecklade sig till ett jättedrama. Till slut kunde MODO vinna med 4-3 sedan Magnus Häggström avgjort i den femte (!) perioden.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

NOTERAT

» Den första matchen i HockeyAllsvenska Finalen levde sannerligen upp till förväntningarna och utvecklade sig till ett jättedrama. Det stod 3-3 efter tre perioder, och matchen gick till övertid. Först i den femte perioden kunde Magnus Häggström avgöra till MODO:s fördel med ett 4-3-mål. Därmed leder MODO matchserien med 1-0 i matcher, och på torsdag väntar match två i Fjällräven Center.

» Patrik Bartosak gjorde comeback i MODO efter sin hjärnskakning, och tjecken var strålande i målburen. Han motade 54 av 57 skott och noterade en räddningsprocent på 94,7 %.

» Matchhjälten Magnus Häggström hade sannerligen en speciell dag. Under dagen annonserade MODO att veteranen skrivit på ett nytt ettårsavtal med klubben, och samma kväll avgjorde han alltså på övertid. Häggström gjorde bara ett enda mål under HockeyAllsvenskan, och hade inte gjort mål sedan 29 november. Snacka om att slå till vid rätt tillfälle.

MATCHFAKTA

BJÖRKLÖVEN - MODO 3-4 (OT)

Målskyttar Björklöven: Fredric Andersson, Alexander Wiklund, Olle Liss

Målskyttar MODO: Henrik Björklund, Adam Tambellini, Mattias Norlinder, Magnus Häggström

Statistik: Björklöven - MODO

MATCHSERIEN

MIKES TOPP-3

BILDER

HIGHLIGHTS

DOMARKOMMENTAR