Hemma
Mora
MIK
Borta
Kristianstad
KIK

Två klara segrar - och tre tajta matcher

6 november 2020 21:35

Fredagen bjöd på två klara segrar och tre riktigt tajta matcher i Sveriges mest underhållande liga. Kvällens vinnare: Björklöven, Timrå, Södertälje, Mora och Västerås.


Södertälje - Vita Hästen 3-2

Målskyttar Södertälje: Emil Alba, Måns Lindbäck, Samuel Fagemo

Målskyttar Vita Hästen: Marcus Sörensen, Filip Cruseman

Noterat:

– Södertälje slog tillbaka Vita Hästen med 3-2, och lagets powerplay hade stor del i segern. Både 2-1 (Måns Lindbäck på en retur) och 3-2 (Samuel Fagemo med ett rappt skott) kom nämligen i den spelformen.

– Filip Gustavsson fortsätter att göra det bra i SSK-buren. Keepern motade 19 av 21 skott och noterade en räddningsprocent på 90,5 %.

– Vita Hästens Marcus Sörensen satte 1-0-målet, och han gjorde därmed mål för sjunde matchen i följd och poäng för tolfte matchen i rad. I nästa match kan han tangera det allsvenska rekordet för matcher i rad med mål. Rekordet innehas av John Henrion som gjorde mål i åtta raka matcher med Asplöven 2014/15.

– Södertälje har tagit sju av nio möjliga poäng i de tre senaste matcherna. Vita Hästen har en seger på de fyra senaste kamperna.

Väsby - Björklöven 1-5

Målskyttar Väsby: Johannes Nilsson

Målskyttar Björklöven: Tyler Vesel, Axel Ottosson, William Eriksson, Gustav Possler, Alexander Deilert

Noterat:

– Björklöven slog tillbaka Väsby med 5-1 på bortaplan. Umeå-laget gick upp i en 2-0-ledning i den första perioden, och gjorde sedan tre mål i den tredje perioden.

– Isak Mantler i Löven-kassen var bara en och en halv minut från att hålla nollan, men Väsby reducerade genom Johannes Nilsson i slutet. Mantler motade 16 av 17 skott och noterade en räddningsprocent på 94,1 %.

– Björklöven vann skotten med 39-17.

– Björklöven är därmed uppe på vinnarspåret igen efter förlusten mot Södertälje senast, och har vunnit elva av tolv matcher i höst.

– Väsby åkte på sjätte raka förlusten.

Karlskoga - Timrå 4-5 (PS)

Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund, Sebastian Fakt, Linus Karlsson, Gustaf Thorell

Målskyttar Timrå: Isac Lundeström, Sebastian Hartmann, Filip Westerlund, Viktor Lodin, Jesper Boqvist

Noterat:

– Timrå fortsätter att vinna. Laget slog tillbaka Karlskoga med 5-4 efter straffar, men det satt långt inne. BIK ledde med 4-2 efter halva matchen, men Timrå lyckades komma ikapp och kvittera genom Viktor Lodin i tredje perioden. Jesper Boqvist avgjorde sedan under straffläggningen.

– Timrås Sebastian Hartmann gjorde ett av målen, och har nu gjort poäng i åtta raka matcher.

– Timrå vann skotten med 32-25.

– Timrå plockade åttonde raka segern (de sju tidigare vinsterna har varit efter ordinarie tid).

– Karlskoga, där Henrik Björklund gjort fem mål på de sex senaste matcherna, har förlorat tre av de fyra senaste kamperna.

Mora - Kristianstad 5-2

Målskyttar Mora: Johan Persson 2, Robin Johansson, Oscar Eklind, Lukas Wernblom

Målskyttar Kristianstad: Dennis Svensson, Kalle Miketinac

Noterat:

– Mora tog en 5-2-seger hemma mot Kristianstad, och Johan Persson var den store härföraren. Storskytten gjorde både 1-0 och 2-0 i den första perioden, och fanns sedan med i förarbetet till både 4-1 och 5-2 i den tredje perioden. Totalt fyra poäng från Perssons klubba alltså.

– Moras Lukas Wernblom är i bra poängform. Han satte en puck mot Kristianstad, och har gjort fem poäng på de tre senaste matcherna.

– Mora vann skotten med 32-18.

– Mora fortsätter att plocka poäng och har tagit poäng i fyra av de fem senaste kamperna. På hemmaplan har det blivit tre raka segrar.

– Kristianstad har förlorat sex raka bortamatcher.

Västervik - Västerås 1-2 (OT)

Målskyttar Västervik: Victor Öhman

Målskyttar Västerås: Daniel Öhrn, Rasmus Asplund

Noterat:

– Västerås slog tillbaka Västerås med 2-1 efter övertid. Rasmus Asplund avgjorde på övertid - precis som han gjorde mot Väsby i söndags (två övertidsmål på sex dagar alltså).

– Emil Kruse var grym i Västerås kasse. Han motade 37 av 38 skott och noterade därmed en räddningsprocent på 97,4 %.

– Västervik vann skotten med 38-29.

– Västerås tog fjärde raka segern.

– Västervik, där Victor Öhman gjorde mål igen efter fem mållösa matcher, har poäng i sex av de sju senaste matcherna.