Hemma
Väsby
VSB
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Debut för bröderna Davidsson

6 november 2020 09:30

Fredagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det för bröderna Davidsson i debuten med Västervik? Gör Marcus Sörensen mål och poäng igen? Fortsätter Timrås segertåg? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Vita Hästen, Scaniarinken
19.00 Väsby - Björklöven, Renew Arena
19.00 Karlskoga - Timrå, Nobelhallen
19.00 Mora - Kristianstad, Smidjegrav Arena
19.00 Västervik - Västerås, Plivit Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskoga mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Karlskogas Gustaf Franzén och Timrås Sebastian Hartmann.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson studion.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det bästa från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Hur beskrivs Södertäljes form på bästa sätt? Laget har bara en seger på de fem senaste matcherna, men den segern var å andra sidan en solid 4-1-vinst mot serieettan Björklöven som dittills inte hade förlorat. Senast blev det en övertidsförlust mot MODO.

» Vita Hästen har också en svårdefinierad form. Efter två raka förluster så blev det en 5-2-vinst mot Väsby senast. Bortaformen har i alla fall varit bra i höst med fyra segrar på sex matcher.

» Södertäljes Emil Aronsson har gjort tre mål på två matcher sedan han gjorde comeback efter tre matchers frånvaro.

» Vita Hästens Marcus Sörensen har gjort poäng i elva raka matcher och mål i sex raka matcher.

» Södertälje får troligen tillbaka både Lukas Vejdemo, hjärnskakning, och Axel Andersson, sjuk, i truppen igen, men har frågetecken för Anton Heikkinen som fick en smäll senast, skriver lt.se.

» Väsby letar efter ett trendbrott. Nykomlingen är sist i tabellen och står på fem raka nederlag. Senast blev det en 2-5-förlust borta mot Vita Hästen.

» Björklöven, som toppar tabellen, hade tio raka vinster innan säsongens första förlust kom senast när det blev en 1-4-torsk borta mot Södertälje.

» Björklöven har målvakten Kevin Poulin på skadelistan och har därför förstärkt truppen med Connor Ingram som ansluter från Nashville Predators. 23-åringen, som spelat AHL:s allstar-match de två senaste säsongerna, har kritat på för resten av säsongen men kan kallas hem till Nashville när eller om NHL-säsongen drar igång.

» Väsbys Gustav Bouramman har noterat minst en assist i fyra raka matcher (totalt fem assist under den sviten).

» Karlskoga har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna. Senast blev det en 3-6-torsk mot Almtuna.

» Timrå är en segermaskin just nu. Laget har sju (!) raka trepoängare och har 19-4 i målskillnad över de fyra senaste kamperna. Senast blev det en 6-3-viktoria mot Mora. Laget kliver nu in en tuff bortaturné med tre bortamatcher på raken där första kampen alltså spelas i Nobelhallen ikväll.

» Lagen möttes i andra omgången... och då vann Timrå med hela 7-1 på hemmaplan.

» Timås Sebastian Hartmann har gjort poäng i sju raka matcher.

» Tor Immo och Jesper Alasaari har saknats i de senaste matcherna för Karlskoga, men båda var i full träning igår och spelar troligen idag, meddelar BIK via sina sociala kanaler. Timrå får tillbaka Johan Lindholm från sjukdom, skriver st.nu. Jonathan Dahlén spelar med Tre Kronor och saknas därmed.

» Mora förlorade med 3-6 mot formraketen Timrå senast, men dalalaget är ett stabilt poänglag med poäng i åtta av elva kamper under hösten.

» Efter nio (!) raka matcher utan någon trepoängare så fick Kristianstad till ett trendbrott senast när det blev en 3-1-viktoria hemma mot AIK. Därmed har skåningarna spelat in fem poäng på de tre senaste kamperna, och kanske är på väg uppåt formmässigt?

» Lagen möttes för en tid sedan och då vann Kristianstad med 2-1 efter övertid i Kristianstads Ishall.

» Mora har stora frågetecken för Viktor Amnér, Jonathan Granström, Mattias Nörstebö, Nils Thomasson och Oskar Stål Lyrenäs, och det är tveksamt om någon av dem spelar ikväll. Däremot blir det comeback för Alexander Hilmerson som missat åtta raka matcher, skriver dt.se.

» Kristianstad har valt att plocka hem Daniel Andersson från Karlskrona, och han går in som center mellan Erik Santesson och Gustav Willman Borvik ikväll, skriver kristianstadsbladet.se. Rikard Olsén är nära en comeback efter sin skada, men spelar inte ikväll, liksom Calle Clang, Lucas Edmonds (båda kvar i Malmö med Juniorkronorna), Max Wahlgren och Joel Wahlgren (kvar i Kristianstad och tränar).

» Västervik är i bra form med fyra segrar på de fem senaste matcherna, där det blev en 3-2-viktoria efter övertid mot AIK senast.

» Västerås har tre raka segrar. Senast blev det en 3-0-viktoria mot Tingsryd, och tränaren Thomas Paananen stämplade det som säsongens bästa prestation så här långt.

» Västervik har förstärkt laget med Jonathan Davidsson (lånas in från Ottawa Senators) och Marcus Davidsson (värvad från Växjö) och de väntas göra debut ikväll. Tränaren Mattias Karlin har inte avslöjat hur laget formeras, men räkna med att bröderna får spela med Axel Jonsson-Fjällby. Den trion rönte stora framgångar tillsammans i SHL och Djurgården för ett par år sedan.

» Västerås har alternerat en del mellan sina målvakter i höst. Emil Kruse höll nollan senast och har gjort tre raka starter nu. Får han förtroende ikväll igen?