Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MoDo
MoDo

Matchguide: Ett gäng heta möten väntar!

1 november 2020 09:00

Söndagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Flera heta möten: returkamp mellan Västerås och Väsby, speciellt tillfälle för Per Svensson och Emil Berglund mellan Timrå och Almtuna och ny poängjakt för spishete Marcus Sörensen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Karlskoga - MODO, Nobelhallen
15.00 Södertälje - Björklöven, Scaniarinken
15.00 Väsby - Västerås, Renew Arena
17.30 Timrå - Almtuna, NHC Arena
17.30 Vita Hästen - Mora, Himmelstalundshallen

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Karlskoga 1-2-föll borta mot Tingsryd senast och har tre förluster på de fyra senaste matcherna.

» MODO brottas alltjämt med formen. Senast blev det en 1-2-förlust på hemmaplan mot Västervik, och det har bara blivit två vinster på åtta matcher under säsongen. Det trots att hela sex matcher varit på hemmaplan. Detta blir blott tredje bortamatchen i höst, de två tidigare bortakamperna har slutat med nederlag.

» Karlskogas Henrik Björklund har gjort mål i tre raka matcher.

» Karlskogas Gustaf Thorell spelade sin 400:e match i HockeyAllsvenskan i fredags och den milstolpen kommer att uppmärksammas inför matchen idag.

» Igår startade MODO en insamling för att få hem Patrik Karlkvist igen. Forwarden, som brutit med finska Sport, var en av ligans bästa spelare ifjol när han sköt 30 mål och noterade 68 poäng på 52 matcher. 28-åringen har gjort totalt 238 poäng på 282 allsvenska matcher genom åren.

» Karlskoga är ligans bästa powerplay-lag med en effektivitet på 30,0 %.

» Södertälje brottas med frånvaro, bland annat på grund av sjukdom. Senast mot Timrå saknades hela sju spelare. Mot Björklöven är Oscar von Sivers och Emil Aronsson tillbaka från skador, men det kan ändå saknas upp till åtta spelare. Fem spelare är sjuka samtidigt som Christopher Bengtsson, Lukas Vejdemo och Samuel Fagemo dras med skador, där den sistnämnde eventuellt kan spela.

» Björklöven går som tåget. Laget har inlett säsongen med tio (!) raka vinster. Löven vinner dessutom på olika sätt: det är stora segrar, knappa segrar, vändningar och sena avgöranden. Som senast, där det blev ett målkalas mot Vita Hästen, men där Umeå-laget ändå kunde vinna med 7-5 till slut.

» Södertälje är enda laget som tagit poäng mot Björklöven under säsongen. Lagen möttes för en vecka sedan, och då vann Löven med 3-2 efter övertid sedan SSK hämtat upp ett 0-2-underläge till 2-2-kryss i den sista perioden.

» Björklövens Tyler Vesel har gjort poäng i fem raka matcher.

» Returmöte! Lagen möttes så sent som i onsdags och då vann Västerås med 4-3 i ABB Arena.

» Väsby har fått en tung start på HockeyAllsvenskan med blott två segrar på nio matcher, vilket just nu innebär en jumboplats i tabellen. Nykomlingen står på tre raka förluster med totala målskillnaden 7-17, och letar efter ett trendbrott.

» Västerås har två segrar på de tre senaste matcherna, och blandar och ger prestationsmässigt. Det här är fjärde bortamatchen i höst, de tre tidigare har slutat med nederlag (5-17 i total målskillnad) och västmanlänningarna söker därmed första bortavinsten för säsongen.

» Västerås lagkapten Fredrik Johansson står på 148 assist i HockeyAllsvenskan och är således bara två assistpoäng från milstolpen 150 assist.

» Väsby har bara gjort ett mål i powerplay hittills, och har en effektivitet på 3,3 %. Det är givetvis en siffra som laget måste skruva till.

» Timrå är i kanonform. Laget har tagit fem raka trepoängare, och målskillnaden i de fem kamperna är starka 24-7. Senast blev det en 4-0-vinst på bortaplan mot Södertälje.

» Almtuna har också fått en fin start på säsongen, men 3-4-föll mot Mora i fredags efter en svalare insats.

» Timrås radarpar Jens Lööke och Albin Lundin har båda gjort poäng i sex raka matcher. Sebastian Hartmann har gjort poäng i fem raka matcher.

» Jonathan Dahlén, som tidigare i veckan togs ut i Tre Kronor, missade senaste matchen på grund av sjukdom. Han har tränat med laget, och spelar troligen mot Almtuna, skriver st.nu.

» Två klubbikoner får möta sin gamla klubb. Både Emil Berglund och Per Svensson var trotjänare och lakpaten i Timrå respektive Almtuna under många år innan de inför den här säsongen valde att byta miljö, och nu är Berglund i Almtuna och Svensson i Timrå.

» Vita Hästen har vunnit och förlorat varannan match sett över de sju senaste omgångarna. Eftersom det blev en 5-7-förlust mot Björklöven i fredags så talar trenden således för att det blir vinst ikväll.

» Mora 4-3-vann mot Almtuna i fredags, och av de nio matcher som laget spelat i höst så har sju matcher slutat med uddamålsresultat. Dalalaget har förvisso "bara" spelat in tre trepoängare, men har å andra sidan tagit poäng i sju av kamperna.

» Vita Hästens Marcus Sörensen har gjort poäng i nio raka matcher.

» Moras målmaskin Johan Persson har spelat fem matcher i höst och gjort poäng i samtliga.

» Vita Hästen är HockeyAllsvenskans effektivaste lag. Laget gör mål på 14,2 % av sina skott. Mora är nia i samma statistik med en effektivitet på 8,5 %.