Hemma
Västerås
VIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Flera lag äntligen tillbaka i spel

25 november 2020 09:30

Onsdagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Bland annat så blir det äntligen spel för Kristianstad, Almtuna och AIK igen - tre lag som inte spelat på länge på grund av covid-19-problematik.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västerås - AIK, ABB Arena
19.00 MODO - Väsby, Fjällräven Center
19.00 Kristianstad - Almtuna, Kristianstads Ishall
19.00 Björklöven - Karlskoga, A3 Arena
19.00 Vita Hästen - Tingsryd, Himmelstalundshallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Björklövens Fredric Andersson och Karlskogas David Lindquist.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästas studion av Björklövens sportchef Per Kenttä.
» I andra pausen listar C More-experten Harald Lückner de fem juniorer som varit bäst i HockeyAllsvenskan så här långt.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter en stark period med poäng i sex av sju matcher så åkte Västerås på en tung 2-5-torsk mot formstarka Södertälje senast.

» AIK har inte spelat på sjutton (!) dagar till följd av att verksamheten varit nedstängd på grund av covid-19. Laget har bara en seger på de sju senaste kamperna och 1-5-föll på hemmaplan mot Mora i den senaste matchen (som spelades åttonde november).

» Västerås har förstärkt truppen med forwarden Sam Marklund som spelade i just AIK ifjol. Han spelar troligen ikväll, och ställs därmed mot sin gamla klubb direkt.

» AIK har förstärkt truppen med backen Malte Setkov som lånats in från Malmö.

» Västerås Fredrik Johansson har gjort 148 assist i HockeyAllsvenskan och är således nära milstolpen 150 assist.

» MODO har inte spelat sedan förra tisdagen. Då åkte laget på en blytung 0-7-torsk borta mot Vita Hästen, och är givetvis revanschsugna.

» Väsby är heta just nu. Efter nio raka nederlag så vann laget dubbla matcher den gångna helgen: 3-0 mot Karlskoga och 5-3 mot Björklöven. Nykomlingen, som är på en bortatripp med tre raka bortamatcher, jagar därmed tredje raka segern.

» Lagen möttes för ett par veckor sedan och då vann MODO med 5-2. Det är för övrigt MODO:s senaste hemmamatch, efter det har man spelat tre raka bortakamper.

» MODO får tillbaka Martin Kaut, sjukdom, och Brendan Mikkelson, avstängning, i truppen, meddelar klubben via sin hemsida.

» Två lag som haft verksamheten nedstängd på grund av covid-19 och som inte spelat på länge möts. Kristianstad har inte spelat sedan 11 november och Almtuna har inte spelat sedan 4 november.

» Kristianstad gick till vila med tre raka förluster och bara en enda trepoängare på tretton senaste matcherna.

» Almtuna är starka hemma där man har tre raka vinster, men har förlorat de tre senaste bortamatcherna.

» Kristianstad har tappat NHL-lånen Joel Kellman och Jacob Larsson som försvunnit till Nordamerika. Istället har skåningarna förstärkt med backen William Lagesson som lånas in från Edmonton Oilers. Backen har tidigare i höst spelat allsvenskt med Vita Hästen.

» Almtuna har under spelledigheten förlängt med NHL-lånen Filip Larsson, Gustav Lindström och Tim Söderlund som blir kvar tills deras respektive NHL-klubb väljer att kalla över dem till Nordamerika.

» Björklöven inledde seriespelet övertygande, men spelet har hackat något mer mot slutet. Laget föll borta mot Väsby i söndags, och i matchen innan, i fredags, så kvitterade man sent mot Västervik vilket räddade en slutlig straffseger.

» Var står Karlskoga? Efter två segrar med målkalas, 8-2 mot Mora och 7-5 mot Tingsryd, så blev man nollade senast mot Väsby där det blev en 0-3-torsk på hemmaplan.

» Vad har Björklöven och Karlskoga gemensamt? Jo, båda lagen kommer närmast från en förlust mot Väsby.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Björklöven med 5-4 i Nobelhallen.

» Björklövens Oskar Steen har gjort mål i tre raka matcher. Han har gjort tio mål i höst, varav fem varit matchvinnande, vilket är bäst i ligan.

» Returmöte. Lagen möttes i Nelson Garden Arena i fredags och då vann Tingsryd med 2-1 efter straffar.

» Vita Hästen blandar och ger den här hösten. Förra veckan var ett tydligt exempel. Först 7-0-seger mot MODO, sedan 1-2-torsk efter straffar mot Tingsryd.

» Även Tingsryd blandar och ger. Sett över de åtta senaste matcherna så har smålänningarna vunnit och förlorat varannan match.

» Vita Hästen har tappat poängligaledaren Marcus Sörensen - hade gjort poäng i fjorton raka matcher - som åkt över till Nordamerika för att förbereda sig inför NHL-säsongen med San Jose Sharks. Klubben har också tappat Simon Holmström.

» Tingsryds David Gustafsson avgjorde matchen mot Vita Hästen på straffar i fredags. Centern har gjort mål i tre raka matcher.

» Vita Hästen är effektivast i ligan och gör mål på 14,6 % av sina skott.