Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Fyra heta matcher under söndagen

8 november 2020 09:30

Söndagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Fortsätter Johan Persson ösa in mål? Vinner Timrå igen? Får Södertälje revansch på Karlskoga? Svaren kommer i eftermiddag!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Björklöven - Tingsryd, A3 Arena
15.00 AIK - Mora, Hovet
17.30 Södertälje - Karlskoga, Scaniarinken
17.30 Västerås - Timrå, ABB Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Björklöven kom tillbaka på vinnarspåret senast när det blev en solid 5-1-vinst borta mot Väsby, och Löven har inlett säsongen med elva vinster på tolv matcher.

» Tingsryd, som var spellediga i fredags, har tagit två segrar på de sex senaste matcherna. Senast blev smålänningarna nollade hemma mot Västerås, en match som slutade 0-3.

» Inför kampen så har Björklöven spelat tre raka bortamatcher och Tingsryd fyra raka hemmamatcher. Nu blir det hemmaplan igen för Björklöven och bortaplan igen för Tingsryd, det var ett tag sedan för båda lagen.

» Det är skilda världar för lagen i boxplay. Björklöven är bäst i serien med 87,7 %, Tingsryd är sämst i serien med 70,3 %.

» Tingsryd saknar Hannes Johansson som är skadad, och även ett par spelare med förkylningssymptom har lämnats hemma i Småland, skriver minhockey.se.

» AIK brottas med formen. Det har bara blivit en seger på de sex senaste kamperna och senast blev det en 1-3-torsk borta mot Kristianstad.

» Mora fortsätter att plocka poäng. Dalalaget har poäng i nio av tolv matcher under hösten och kommer närmast från en 5-2-viktoria mot Kristianstad.

» Moras Johan Persson är i kalasform. Forwarden missade inledningen av säsongen, men har levererat stort sedan han började spela. Persson sköt två mål och noterade en assist senast, och har gjort åtta mål och totalt elva poäng på åtta matcher.

» Mora hoppas få in Viktor Amnér, hjärnskakning, och Isac Andersson, varit iväg med Juniorkronorna, till dagens match. Däremot saknas Oskar Stål Lyrenäs och Wilson Johansson som är sjuka. Dessutom spelar inte kaptenen Mattias Nörstebö som känner sig hängig, och där klubben ska försöka reda ut vad som är fel, skriver dt.se.

» Södertälje har tagit sju av nio möjliga poäng i de tre senaste kamperna och slog tillbaka Vita Hästen med 3-2 i fredags. Samuel Fagemo blev segerskytt då, och han har gjort mål i två raka hemmamatcher.

» Karlskoga har tre förluster på de fyra senaste matcherna, och bara en trepoängare på de sju senaste kamperna. Senast blev det en strafförlust mot Timrå.

» Veteranforwarden Henrik Björklund är i fin målform med fem kassar på de sex senaste kamperna.

» Christopher Bengtsson, skadad, och Alexander Sahlin, personliga skäl, var inte med senast för SSK. Det var inte heller Bobbo Petersson och Ludwig Blomstrand som inte var uttagna. "Vi går inte in på exakt vad det är. De var inte uttagna helt enkelt. Vi får se hur det blir där imorgon (läs: idag)", förklarar tränaren Nichlas Falk för lt.se.

» Karlskogas Gustaf Thorell står på 98 gjorda mål i HockeyAllsvenskan, och är således bara två kassar från milstolpen 100 mål.

» Västerås slog tillbaka Västervik med 2-1 efter övertid senast, och västmanlänningarna har därmed vunnit fyra matcher på raken. Både spelet och formen är alltså på väg uppåt för VIK.

» Timrå är också i kalasform och även om prestationen senast mot Karlskoga inte var på topp så blev det en 5-4-seger efter straffar till slut. Timrå har därmed vunnit åtta (!) matcher i rad.

» Senast lagen möttes så vann Timrå med 4-1.

» Timrås Sebastian Hartmann har gjort poäng i sju raka matcher. Isac Lundeström har gjort mål i tre raka bortamatcher.

» Västerås får in backen Gustav Berglund som är tillbaka efter lägret med Juniorkronorna, skriver vlt.se. Timrå saknar Albin Carlson, skadekänning, och Jonathan Dahlén, spelar med Tre Kronor, meddelar tränaren Fredrik Andersson via st.nu.

» Västerås Fredrik Johansson står på 148 assist i HockeyAllsvenskan, och är således nära milstolpen 150 assist.