Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Södertälje
SSK

Resultat: Väsby och Karlskoga spräckte nollan

9 oktober 2020 21:45

Väsby och Karlskoga plockade säsongens första poäng under fredagskvällen. Det blev även segrar för Mora, Västervik och Västerås.


Väsby - AIK 3-1

Målskyttar Väsby: Raphaël Lavioe 2, Christian Holmblad

Målskyttar AIK: Nicklas Heinerö

Noterat:

– Väsby plockade säsongens första seger efter att ha vunnit rivalmötet mot AIK med 3-1. Nykomlingen låg under med 1-0 efter två perioder, men vände på tillställningen i slutperioden. Raphaël Lavoie satte både 1-1 och 2-1 och vände således själv på matchen, innan Christian Holmblad avslutade målskyttet genom att fösa in 3-1 i tom bur.

– Henrik Lundberg gjorde en ny fin insats i Väsby-buren. Veteranen motade 38 av 39 skott och noterade en räddningsprocent på 97,4 %.

– Henrik Rommel inledde säsongen ifjol i AIK innan han skeppades till Karlskrona. Nu lirar han i Väsby, och var med i förabretet till det matchvinnande 2-1-målet.

– Lagen möttes i onsdags också, men då vann AIK med 4-1. Väsby fick således revansch.

**

Karlskoga - Vita Hästen 5-3

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Thorell 2, Aleksi Rekonen, Sebastian Fakt, Henrik Björklund

Målskyttar Vita Hästen: William Lagesson 2, David Åslin

Noterat:

– Efter två raka förluster, och en 1-7-smäll mot Timrå, så tog Karlskoga säsongens första seger genom att 5-3-vinna hemma mot Vita Hästen. Powerplay var ett segervapen. Gustaf Thorell gjorde 2-1 i fem mot fyra och Sebastian Fakt satte 3-1 i fem mot tre, innan Henrik Björklund stänkte in 4-2 i fem mot fyra. Vita Hästen reducerade till 3-4 med tre minuter kvar, men kom inte närmare än så utan Gustaf Thorell kunde fastställa slutresultatet i tom bur.

– Karlskoga vann skotten med hela 42-18.

– Henrik Björklund noterade tre poäng för Karlskoga (ett mål, två assist) och blev därmed HockeyAllsvenskans främsta poängmakare någonsin. Forwarden står nu på 317 poäng, och är en pinne före Jens Jakobs som står på 316 poäng.

– Vita Hästen vann premiären, men har sedan åkt på två raka förluster.

– Vita Hästen-forwarden Marcus Sörensen fortsätter att producera. Han gjorde två assist mot Bik, och har svarat för fem poäng på tre matcher.

**

Västervik - Södertälje 2-1 (PS)

Målskyttar Västervik: Gerry Fitzgerald 2

Målskyttar Södertälje: Andreas Hjelm

Noterat:

– Västervik slog tillbaka Södertälje med 2-1 efter straffar och smålänningarna hade två tydliga matchvinnare: målvakten Daniel Marmenlind som motade 27 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 96,4 %, samt Gerry Fitzgerald som matade in båda målen.

– Gerry Fitzgerald har fått en smakstart i Västervik. Senast mot Mora levererade han ett mål och en assist (passning till avgörandet på övertid), och nu blev det alltså två nya mål.

– Västervik har inlett säsongen med tre raka vinster.

– Södertälje åkte på tredje raka förlusten.

– Alexander Sahlin gjorde en bra match i SSK-kassen. Han motade 32 av 34 skott, och noterade en räddningsprocent på 94,1 %.

**

Västerås - Tingsryd 4-2

Målskyttar Västerås: Sebastian Benker, Anthon Eriksson, Jimmie Jansson, Alexander Lunsjö

Målskyttar Tingsryd: Joachim Nermark, David Gustafsson

Noterat:

– Västerås slog tillbaka Tingsryd med 4-2. Det stod 1-1 efter halva bataljen, innan VIK avgjorde tillställningen under den andra halvan av mittperioden. Anthon Eriksson gjorde 2-1 och Jimmie Jansson satte 3-1, och i början av den tredje perioden utökade Alexander Lunsjö till 4-1. Tingsryd kom inte närmare än en reduceringspuck.

– Fredrik Johansson hade en stark poängkväll. VIK-kaptenen noterade tre assist. Han var med i förarbetet till 1-0, 3-1 och 4-1.

– Jimmie Jansson svarade för ett mål, och har därmed gjort poäng i fyra raka matcher.

– Emil Kruse spelade fel när Tingsryd gjorde 1-1, men svarade i övrigt för en stark insats. VIK-keepern motade 32 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 94,1 %.

– Västerås tog tredje raka segern. Tingsryd åkte på säsongens första förlust efter att ha vunnit de två tidigare matcherna.

**

Kristianstad - Mora 1-2

Målskyttar Kristianstad: Kevin Wennström

Målskyttar Mora: Nils Thomasson, Adam Masuhr

Noterat:

– Mora plockade tre tunga poäng på bortaplan genom att besegra Kristianstad med 2-1. Nils Thomasson hade stor del i segern. Nyförvärvet, ifjol i Växjös J20-lag, satte 1-0 i den första perioden och spelade fram Adam Masuhr till matchvinnande 2-1 i mittperioden.

– Olof Lindbom svarade för en kanonmatch i Mora-buren. Keepern motade 31 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 96,9 %.

– Kristianstad vann skotten med 32-24.

– Kevin Wennström gjorde mål för andra matchen i följd för Kristianstad.

– Mora har spelat tre matcher hittills. Alla har slutat med uddamålet och har resulterat i två vinster och en övertidsförlust så här långt.