Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Förlängs målsviten, Albin Lundin?

28 oktober 2020 09:30

Onsdagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Gör Albin Lundin mål för femte matchen i rad? Blir det Karlskoga eller AIK som får till ett trendbrott? Tätar Västerås och Väsby sin defensiv? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Timrå, Scaniarinken
19.00 Karlskoga - AIK, Nobelhallen
19.00 Västerås - Väsby, ABB Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskoga mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Karlskogas Gustaf Thorell och AIK:s Victor Söderström.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med Henrik Björklund, HockeyAllsvenskans poängkung genom alla tider.
» I andra pausen blir det en intervju med senaste AIK-tillskottet Fabian Zetterlund.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Lagen möttes så sent som förra fredagen och då vann Timrå med 6-2.

» Södertälje kommer från en bortaturné där det blev en pinne på två matcher. En 2-6-förlust mot kvällens motståndare Timrå följdes upp av en övertidsförlust mot Björklöven. I den förra matchen, mot Löven, så vände SSK ett 0-2-underläge till 2-2 i sista perioden.

» Timrå är stekheta just nu. Laget har tagit fyra raka trepoängare där man har målskillnaden 20-7 (bland annat segern mot SSK då), och där man vunnit tredjeperioderna i de matcherna med totalt 11-1. Senast tog laget en solid 5-1-viktoria borta mot AIK.

» Många offensiva spetsar i Timrå är i fin form. Jens Lööke och Albin Lundin har gjort poäng i fem raka matcher och Lundin har gjort mål i fyra raka matcher. Jonathan Dahlén, som blev uttagen i Tre Kronor i måndags, har gjort poäng i sina sex senaste matcher (dock ingen svit eftersom han missade en match mitt i poängmakandet).

» Södertälje har tunga avbräck ikväll. Lukas Vejdemo, hjärnskakning, och Ludwig Blomstrand, sjuk, kan inte spela. Dessutom är det frågetecken för Samuel Fagemo som fick en puck i ansiktet mot Björklöven, skriver hockeypuls.se.

» Timrå saknar Erik Walli Walterholm som inte spelade senast och som vilar med lite känningar, meddelar tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.

» Efter en supervecka med tre raka segrar och tre raka nollor så har Karlskoga åkt på två raka nederlag, mot Södertälje och Björklöven. Läget är detsamma i AIK, som efter två raka segrar nu åkt på dubbla förluster, mot Almtuna och Timrå. Två revanschsugna lag möts alltså.

» Ligans två bästa powerplay-lag möts. AIK är bäst i ligan med 29,6 %, medan Karlskoga är tvåa på 27,9 %.

» AIK drar på sig minst tvåminutersutvisningar i ligan. "Bara" 25 stycken på åtta matcher, att jämföra med exempelvis Karlskoga som dragit på sig 52 tvåminutersutvisningar på samma antal matcher.

» AIK:s Anton Karlsson har gjort mål i två raka matcher.

» Gustaf Franzén är klar för en comeback i Karlskoga. 24-åringen levererade 34 poäng på 52 matcher i BIK för tre år sedan innan han försvann till SHL och Oskarshamn, men där har det varit motigt. Förra säsongen spolierades av en skada och i höst har det blivit skralt med istid. Nu lånas Franzén ut till BIK under resterande del av säsongen.

» Västerås form är ett frågetecken. På de fyra senaste matcherna har det förvisso blivit en 3-2-vinst mot rivalen Almtuna, men också tre förluster med totala målskillnaden 4-20. Senast blev det en 2-7-torsk på hemmaplan mot Vita Hästen.

» Väsby brottas också med formen. Nykomlingen är sist i tabellen med två vinster på åtta matcher, och kommer närmast från 2-5-förlust mot Vita Hästen och 2-8-torsk mot Tingsryd.

» Västerås-tränaren Thomas Paananen var inte nöjd efter raset senast. "Det är inte försvarbart någonstans, framför allt i tredjeperioden där vi rasar ihop", säger han till hockeypuls.se.

» I måndags gjorde Väsby klart med forwarden Tobias Lindberg som kritat på ett avtal för resten av säsongen. Efter fem år i Nordamerika, och sex matcher i NHL, så vände 25-åringen hem till Sverige ifjol och efter en misslyckad tryout i Oskarshamn så blev det spel i HockeyAllsvenskan och Timrå. Där svarade Lindberg för femton poäng på 33 matcher.

» Väsbys Raphaël Lavoie är i bra målform med tre mål på de två senaste matcherna.