Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

Ett målkalas och flera tajta matcher

30 oktober 2020 21:40

Det bjöds på målkalas när Björklöven vann mot Vita Hästen - och i övrigt spelades fyra tajta matcher där AIK, Mora, Tingsryd och Västervik spelade in tre poäng.


Vita Hästen - Björklöven 5-7

Målskyttar Vita Hästen: Filip Cruseman, Marcus Sörensen, Linus Högberg, Marcus Karlberg, Kim Johansson

Målskyttar Björklöven: Oskar Steen 2, Justin Crandall, Carl Grundström, Pontus Andreasson, Karl Johansson, Daniel Norbe

Noterat:

– Björklöven tog tionde (!) raka segern efter att ha vunnit med 7-5 borta mot Vita Hästen, men det var en seger som satt långt inne. Vita Hästen ledde med både 4-2 och 5-4, men Löven kom tillbaka. Oskar Steen sköt både 5-5 och 6-5 i den sista perioden innan Daniel Norbe fastställde slutresultatet till 7-5 i tom bur.

– Totalt tolv mål i matchen, och samtliga kom i spel fem mot fem (ett mål på straff). Bland annat så kom fem mål inom loppet av två minuter och 23 sekunder i mittperioden.

– Björklövens Tyler Vesel gjorde poäng för femte matchen i följd.

– Vita Hästens Marcus Sörensen noterade ett mål och en assist och gjorde därmed poäng för nionde matchen i följd.

– Vita Hästen fortsätter därmed sin trend att vinna och förlora varannan match. Så har det sett ut över de sju senaste omgångarna.

MODO - Västervik 1-2

Målskyttar MODO: Tobias Åhström

Målskyttar Västervik: Oskar Drugge, Eetu Tuulola

Noterat:

– Västervik slog tillbaka MODO med 2-1 på bortaplan. MODO sköt 1-0 i början av den andra perioden, men smålänningarna vände på tillställningen. Oskar Drugge kvitterade i powerplay några minuter efter hemmalagets ledningsmål, innan Eetu Tuulola avgjorde drabbningen med sitt 2-1-mål i mitten av den tredje perioden.

– Västervik-målvakten Daniel Marmenlind gjorde en ny stark insats. Keepern släppte förvisso in MODO:s mål något snöpligt, men var i övrigt riktigt bra och motade 27 av 28 skott vilket innebar en räddningsprocent på 96,4 %.

– Oliver Dackell fick göra sin andra start för säsongen och MODO-keepern motade 26 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 92,9 %.

– Västervik har tre segrar på de fyra senaste matcherna.

– MODO fortsätter att ha det motigt och har bara vunnit två av åtta matcher under hösten.

Mora - Almtuna 4-3

Målskyttar Mora: Oskar Stål Lyrenäs 2, Johan Persson 2

Målskyttar Almtuna: Hampus Harlestam, Mattias Johansson, Filip Hasa

Noterat:

– Mora slog tillbaka Almtuna med 4-3 efter en fin vändning. Uppsala-laget ledde med 2-1 efter den första perioden, men två mål av målmaskinen Johan Persson i mittperioden vände på tillställningen. Oskar Stål Lyrenäs spädde på till 4-2 i den tredje perioden, och blev därmed också tvåmålsskytt. Almtuna reducerade med två sekunder kvar, men kom inte närmare än så.

– Mora-forwarden Johan Persson har spelat fem matcher i höst och gjort poäng i samtliga, där det blivit totalt fem mål och två assist.

– Mora vann skotten med 35-19.

– Mora tog sin första trepoängare på sex matcher.

– Almtuna hade två raka vinster innan förlusten.

AIK - Kristianstad 2-0

Målskyttar AIK: Anton Holm, Fredric Weigel

Målskyttar Kristianstad: -

Noterat:

– AIK slog tillbaka Kristianstad med 2-0 på Hovet och det var toppduon Anton Holm och Fredric Weigel, som ska bära offensiven, som låg bakom båda målen. Holm sköt 1-0 i powerplay mitt i matchen och Weigel skickade in 2-0 i tom bur i slutminuten.

– Claes Endre var tillbaka i AIK-buren och höll säsongens andra nolla efter att ha motat samtliga 29 KIK-skott.

– Calle Clang, nyligen uttagen i juniorlandslaget, gjorde en fin insats i Kristianstads målbur. Han räddade 24 av 25 skott (sista målet i tom bur) och noterade en räddningsprocent på 96,0 %.

– AIK blev därmed ett vinnande lag igen efter tre raka förluster.

– Kristianstad har spelat nio raka matcher utan att ta någon trepoängare. På de nio matcherna har skåningarna spelat in fem poäng.

Tingsryd - Karlskoga 2-1

Målskyttar Tingsryd: Rasmus Bengtsson, David Gustafsson

Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund

Noterat:

– Tingsryd besegrade Karlskoga med 2-1 på hemmaplan. Värmlänningarna ledde med 1-0 efter två perioder, men Taif sköt sedan två mål på drygt två minuter i mitten av den tredje perioden. David Gustafsson var delaktig i båda. Han fanns med i förarbetet till Rasmus Bengtssons 1-1-kvittering, och sköt sedan själv in den matchvinnande 2-1-pucken.

– Tingsryd vann skotten med 41-26.

– Karlskogas Henrik Björklund gjorde mål för tredje matchen i rad.

– Karlskogas Gustaf Thorell nådde milstolpen 400 spelade matcher i HockeyAllsvenskan.

– Tingsryd har vunnit två av de tre senaste matcherna samtidigt som Karlskoga har förlorat tre av de fyra senastde kamperna. I och med vinsten så är Taif trea i tabellen. Karlskoga är sexa.