Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Timrå
TIK

Häftiga vändningar och sena avgöranden

11 januari 2021 21:35

Det bjöds på stor underhållning i HockeyAllsvenskan under måndagskvällen! Karlskoga avgjorde i slutet, AIK svarade för en häftig vändning, Timrå segrade efter övertid och Kristianstad höll på att tappa en klar ledning men kunde vinna till slut.


Almtuna - Timrå 3-4 (OT)

Målskyttar Almtuna: Hampus Harlestam, William Wiå, Marcus Karlström

Målskyttar Timrå: Albin Carlson, Jens Lööke, Per Svensson, Jacob Olofsson

Noterat:

– Timrå lyckades till slut slå tillbaka Almtuna med 4-3 efter övertid. Timrå ledde med 3-2 i slutet, men med knappt två minuter kvar så lyckades Almtuna kvittera genom Marcus Karlström i powerplay. Övertiden var sedan en och en halv minut gammal innan Jacob Olofsson kunde avgöra för Timrå.

– Per Svensson har spelat åtta år i Almtuna men via en kort sejour i Schweiz så hamnade han i år i Timrå. Backresen visade också klass mot sitt gamla lag. Svensson sköt 3-2-målet i den tredje perioden, och fanns sedan med i förarbetet till Olofssons matchvinnande mål.

– Jonathan Dahlén blev första spelare den här säsongen att spräcka 40-poängsplatån. Timrå-forwarden matade in dubbla assist, och har nu gjort 41 poäng den här säsongen.

– Timrå lyckades därmed vinna på bortaplan igen efter att ha förlorat två raka bortamatcher.

– Almtuna åkte på andra raka övertidsförlusten. Uppsala-laget har poäng i fyra raka matcher.

AIK - Västervik 3-2 (PS)

Målskyttar AIK: Oscar Nord, Anton Holm, Nicklas Heinerö

Målskyttar Västervik: Michael Kapla, Marcus Westfält

Noterat:

– AIK slog tillbaka Västervik med 3-2 efter straffar. Det krävdes dock en häftig vändning för att ro segern i hamn. Västervik ledde med 2-0 när det återstod en minut och sexton sekunder - men AIK lyckades komma tillbaka. Oscar Nord gjorde 1-2 och med bara 27 sekunder kvar så kom 2-2 genom Anton Holm. På straffläggningen avgjorde sedan AIK, och Nicklas Heinerö bokfördes för den avgörande straffen.

– Anton Holm hade stor del i segern. Han var med i förarbetet till 1-2-målet och gjorde själv 2-2-målet. Han satte dessutom en straff. 2-2-målet var hans första kasse sedan slutet av oktober.

– Claes Endre vaktade AIK-buren och svarade för en stark insats. Han motade 28 av 30 skott och noterade en räddningsprocent på 93,3 %.

– AIK blev därmed ett vinnande lag igen efter att ha förlorat två raka matcher.

– Västervik har förlorat fyra raka bortamatcher.

Björklöven - Karlskoga 0-1

Målskyttar Björklöven: -

Målskyttar Karlskoga: Mikael Eriksson

Noterat:

– Efter att ha förlorat säsongens två tidigare matcher mot Björklöven så fick Karlskoga revansch i form av en 1-0-seger i det tredje mötet. BIK-kaptenen Mikael "Daggen" Eriksson tryckte in matchens enda mål i boxplay med drygt tre minuter kvar att spela.

– Tim Juel vaktade Karlskogas kasse och höll alltså nollan. Han behövde rädda totalt 28 skott.

– Formstarka Karlskoga tog poäng för nionde (!) matchen i rad. Sex av matcherna har slutat med seger, i övrigt har det blivit tre övertidsförluster.

— Björklöven har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

Mora - Kristianstad 3-5

Målskyttar Mora: Måns Carlsson, Oskar Stål Lyrenäs, Ludvig Larsson

Målskyttar Kristianstad: Herman Hansson 2, Alexander Molldén, Kevin Wennström, Samuel Johannesson

Noterat:

– Kristianstad slog tillbaka Mora med 5-3 på bortaplan. Kristianstad sköt 1-0 i slutet av den första perioden och gjorde sedan tre raka mål i mittperioden, och hade alltså ledningen med 4-0. Mora reducerade tre gånger om, men kom inte närmare än ett 3-4-underläge. Istället kunde tvåmålsskytten Herman Hansson stänga tillställningen med sitt 5-3-mål i tom bur.

– Kristianstad-backen Alexander Molldén gjorde mål igen. Han har nu gjort mål i tre raka matcher - och fem mål på de sex senaste kamperna.

– Moras Ludvig Larsson gjorde mål för fjärde matchen i följd.

– Moras Daniel Ljunggren noterade en assist för åttonde matchen i rad. Han är en av blott tio spelare som lyckats med den bedriften i HockeyAllsvenskans historia. Bara fem spelare har lyckats notera en assist i nio raka matcher...

– Mora vann skotten med 46-28.

– Kristianstad plockade andra raka segern efter att ha förlorat fem raka matcher innan dess.

– Mora hade innan förlusten tre raka vinster.