Hemma
Väsby
VSB
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Timrå jagar utökad svit och Västervik tillbaka i spel

3 december 2020 09:45

Torsdagen bjuder på två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Timrå jagar en utökad svit när man ställs mot Väsby och samtidigt är Västervik tillbaka i spel efter ett uppehåll och möter Karlskoga.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Västervik, Nobelhallen
19.00 Väsby - Timrå, Renew Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Karlskoga blandar och ger men kommer från två raka segrar med uddamålet: 1-0 mot Vita Hästen samt 4-3 efter straffar mot Almtuna. I förra matchen hämtade BIK upp ett 0-3-underläge till seger, vilket givetvis är imponerande.

» Västervik har inte spelat sedan 20 november på grund av covid-19-problematik, men är nu tillbaka i spel igen. Laget har fem kryssmatcher på de sju senaste matcherna, och senast blev det en strafförlust mot Björklöven.

» Karlskoga har mycket skadeproblematik och har därför lånat in Oscar Pentler från Almtuna. Han gjorde debut senast och blev målskytt direkt.

» Ikväll spelar Karlskogas Henrik Björklund match nummer 500 i HockeyAllsvenskan. Han är den blott sjunde spelaren att nå den milstolpen i ligan.

» Väsby har snäppat upp sig senaste tiden och har tre vinster på de fem senaste matcherna där det blev en 5-3-viktoria mot Björklöven senast.

» Timrå är i stark form och har elva (!) raka vinster.

» Detta blir tredje matchen i rad som Timrå ställs mot Väsby (blivit så på grund av uppskjutna matcher, och Väsby har hunnit med fyra andra matcher sedan lagens första möte). Timrå har vunnit de två tidigare kamperna - 3-1 och 5-3 - men det har varit tajt ända in på slutet i båda drabbningarna.

» Väsby har lånat in backen Phil Kemp från Edmonton Oilers organisation för att stärka upp defensiven. Han debuterar ikväll och ska spela i backpar med Ricard Blidström, skriver klubben på sin hemsida.

» Timrå saknar forwarden Jeremy Boyce, meddelar tränaren Fredrik Andersson via hockeypuls.se.