Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Flera lag som jagar utökade sviter

5 december 2020 09:20

Lördagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Flera lag jagar utökade sviter: Timrå letar efter trettonde raka vinsten, Södertälje kan ta poäng för tionde matchen i rad och Karlskoga har chans att ta fjärde segern i följd.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Karlskoga - AIK, Nobelhallen
15.00 Södertälje - Västervik, Scaniarinken
17.30 Väsby - Tingsryd, Renew Arena
17.30 Mora - Timrå, Smidjegrav Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Karlskoga har skapat självförtroende efter tre raka segrar där Västervik slogs tillbaka med 3-0 senast. I den matchen gjorde Henrik Björklund tre poäng och klev upp i topp i poängligan.

» AIK har ett ryckigt schema just nu. Efter ett ofrivilligt covid-19-uppehåll på drygt två veckor på spelade laget två matcher på tre dagar - men har nu vilat i en vecka. Senast blev det en 4-5-förlust på hemmaplan mot Södertälje.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Karlskoga med 4-0.

» Karlskoga har tagit poäng i sju av de åtta senaste hemmamatcherna.

» Max Lindholm tillhör Örebro. Ifjol blev han utlånad till Karlskoga, i år har han blivit utlånad till AIK, och nu möts alltså hans två klubbar. Forwarden är för övrigt i het form med tre mål och en assist på de två senaste matcherna.

» Efter sex raka segrar, samtliga efter ordinarie tid, så tog segertåget slut för Södertälje senast när man tappade en 2-0-ledning till 2-3-förlust efter straffar mot MODO. SSK har dock poäng i hela nio raka matcher, vilket imponerar.

» Västervik har spelat åtta raka matcher utan att ta någon trepoängare. Det har dock blivit poäng i fem av de matcherna. Senast 0-3-föll smålänningarna borta mot Karlskoga.

» I lagens första möte för säsongen så vann Västervik med 2-1 efter straffar.

» Södertäljes Nick Olesen, poäng i sju raka matcher, och Hugo Gustafsson, poäng i sex raka matcher, är i het poängform just nu.

» Sett över de sex senaste matcherna så har Väsby tre vinster och tre förluster. Senast blev det en 4-8-torsk mot Timrå.

» Tingsryd hade vunnit två raka matcher innan det blev en 0-3-förlust på hemmaplan mot Björklöven senast.

» I säsongens första möte så vann Tingsryd med hela 8-2 hemma i Nelson Garden Arena.

» Väsbys Raphaël Lavoie har gjort mål i fyra raka matcher. Kan han förlänga den sviten idag?

» Tingsryds David Gustafsson har gjort mål i tre raka bortamatcher. Han spelade dock inte senast (hemmamatch) och är ett frågetecken inför dagens match. Anledningen är en skada. "Det handlar om en stukning", säger Gustafsson till minhockey.se.

» Moras återstart efter det långa uppehållet efter covid-19-problematiken blev ingen munter historia eftersom laget 1-5-föll mot Västerås. Laget har därmed 3-13 i målskillnad i de två senaste matcherna (föll med 2-8 mot Karlskoga innan uppehållet).

» Timrå är i strålande form och laget har tagit tolv (!) raka vinster (elva av dem efter ordinarie tid). Nu är klubben på jakt efter det allsvenska rekordet på fjorton raka vinster. I de tre senaste matcherna har laget ställts mot Väsby, och senast blev det en 8-4-vinst.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Timrå med 6-3.

» Moras Daniel Ljunggren har gjort poäng i sju raka matcher.

» Timrås Morten Madsen har gjort mål i tre raka matcher och lagkamraten Sebastian Hartmann har gjort mål i fyra raka bortamatcher.