Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Rekordjakt, comeback och första mötet på 28 år

11 december 2020 09:45

Fredagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Timrå är på rekordjakt, Gustav Olhaver gör comeback-debut för Tingsryd och Väsby och Mora möts för första gången på 28 år.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Väsby - Mora, Renew Arena
19.00 Karlskoga - Tingsryd, Nobelhallen
19.00 Timrå - Almtuna, NHC Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Väsby mot Mora ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Väsbys Johannes Nilsson och Moras Lukas Wernblom.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar HockeyAllsvenskans tf VD Gabriel Monidelle studion.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från den gångna veckan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Väsby har växlat upp under hösten. Nykomlingen har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och vände 2-4-underläge till 5-4-seger efter straffar senast mot Vita Hästen.

» Mora har det tungt just nu. Dalalaget står på fyra raka förluster med totala målskillnaden 5-21. Senast blev det en 2-4-torsk borta mot Tingsryd.

» Det här är lagens första möte för säsongen - och första mötet mellan klubbarna på 28 (!) år, enligt Väsbys hemsida.

» Väsbys Tobias Lindberg har gjort mål i tre raka matcher. Kedjekamraterna går också bra: Raphäel Lavoie var förvisso poänglös senast men hade innan dess poäng i fem raka matcher, och Colin Smith har matat in nio poäng på de fyra senaste kamperna.

» Mora-tränaren Johan Hedberg har inte varit nöjd med spelet senaste tiden. "Vi måste se oss själva i spegeln och börja vinna närkamperna och inte ta genvägar och fuska. Vi måste tillbaka till det som är vi och det är att vara intensiva och jobbiga framför mål och spela snabbt och rakt", säger han till dt.se.

» Efter fyra raka segrar så tog segertåget stopp för Karlskoga senast när det blev en 1-5-förlust på bortaplan mot formstarka Timrå.

» Efter tre raka nederlag så fick Tingsryd till ett trendbrott senast när det blev en 4-2-seger mot Mora.

» Lagen har mött två gånger i höst och har varsin hemmaseger. Tingsryd vann med 2-1 i Nelson Garden Arena medan Karlskoga vann med 7-5 i Nobelhallen.

» Anton Svensson är formstark i Tingsryd. Forwarden har gjort sju mål på de sju senaste matcherna han spelat (missat en av de åtta senaste kamperna på grund av skada).

» Igår blev det klart att Gustav Olhaver lämnar MODO och gör comeback i Tingsryd. Forwarden, som lämnade Taif för MODO under sommaren, är revanschsugen efter en misslyckad sejour i Örnsköldsvik. "Jag är otroligt spelsugen och formen... alltså, jag har tränat otroligt hårt. Jag tror faktiskt aldrig att jag har tränat så här hårt innan. Det är det du måste göra när du inte får spela", säger Olhaver till minhockey.se.

» Karlskoga har hela sju spelare på skadelistan, bland annat viktiga kuggarna Victor Berglind, Gustaf Thorell och David Lindquist.

» Timrå är på rekordjakt. 5-1-vinsten mot Karlskoga senast var lagets fjortonde (!) raka seger vilket är tangerat allsvenskt rekord. Ikväll har laget chansen att skriva historia som första allsvenska lag att vinna femton raka kamper.

» Almtuna är i skaplig form. Laget har poäng i fem raka matcher där det blivit två segrar och tre förluster efter övertid eller straffar. Senast blev det en 2-3-torsk efter övertid mot Västervik.

» Timrås Morten Madsen har gjort poäng i sex raka matcher.

» Timrås Jonathan Dahlén toppar poängligan med 28 poäng, en pinne före Karlskogas Henrik Björklund och Södertäljes Nick Olesen. Det trots att Dahlén spelat tio (!) matcher färre än konkurrenterna.

» Almtunas Tim Söderlund är i fin målform med fem kassar på de sju senaste matcherna.