Hemma
Väsby
VSB
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Debut för Marklund - och Timrå går för ny seger

13 december 2020 09:45

Söndagen bjuder på två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Sam Marklund gör trolig debut för Västerås i matchen mot Väsby och samtidigt ska Timrå försöka utöka sitt rekord genom en sextonde raka seger i matchen mot Mora.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Timrå - Mora, NHC Arena
17.30 Väsby - Västerås, Renew Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Timrå vann mot Karlskoga i fredags och tog då femtonde (!) raka segern vilket är nytt allsvenskt rekord. Nu har laget chansen att förbättra rekordet och ta sextonde raka vinsten.

» Efter fyra raka förluster så fick Mora till ett trendbrott senast när det blev en 5-3-seger borta mot Väsby.

» Lagen möttes för en vecka sedan och då vann Timrå med 4-0. Timrå vann även säsongens första möte, då med siffrorna 6-3.

» Timrås toppkedja med Jens Lööke, Albin Lundin och Jonathan Dahlén har noterat fjorton poäng på de två senaste kamperna.

» Mora-backen Viktor Amnér är i het poängform. Han har gjort tre mål och totalt fyra poäng på de två senaste matcherna.

» Efter två raka vinster så blev det en förlust senast för Väsby när Mora vann med 5-3 i Renew Arena.

» Västerås är på gång igen. Efter att ha tagit en seger på sex matcher så har laget nu två raka segrar med totala målskillnaden 9-2 (5-1 mot Mora och 4-1 mot MODO).

» Lagen möttes i ett dubbelmöte i slutet av oktober och Västerås vann båda de matcherna, men det var tajt: 4-3 och 3-2 efter övertid.

» Väsby-duon Tobias Lindberg och Colin Smith har gjort poäng i fem raka matcher. Lindberg har gjort mål i fyra raka matcher (en av kassarna blev framröstad som veckans mål i ligan, dessutom).

» Västerås har centerkris. Joakim Hillding och Isac Skedung är borta året ut efter sviter av covid-19, och därför talar det mesta för att nyförvärvet Sam Marklund får debutera i den ovana rollen som center idag, skriver vlt.se.