Hemma
Timrå
TIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Matchguide: Västerås, AIK och Timrå vill utöka sviter

16 december 2020 09:45

Onsdagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Bland annat så jagar Västerås (tre raka), AIK (två raka) och Timrå (sexton raka) utökade vinstsviter.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Västerås, Nobelhallen
19.00 Timrå - Vita Hästen, NHC Arena
19.00 AIK - Almtuna, Hovet
19.00 Kristianstad - MODO, Kristianstads Ishall

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskoga mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Karlskogas Linus Karlsson och Västerås Fredrik Johansson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med Karlskogas målvakt Tim Juel.
» I andra pausen listar C More-experten Harald Lückner de mest underskattade spelarna i ligan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Karlskoga är i bra form med fem segrar på de sex senaste matcherna där enda förlusten kom mot just nu "omöjliga" Timrå. Senast blev det en solid 4-1-vinst mot Tingsryd.

» Västerås också i bra form med tre raka segrar där man har totala målskillnaden 15-4. Både defensiven och offensiven är således bra just nu.

» Många forwards är formstarka i Karlskoga. Bland annat så har både Henrik Björklund och Linus Karlsson gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Västerås Alexander Lunsjö har matat in fem poäng på de två senaste matcherna.

» Båda lagen förstärkte trupperna under tisdagen. Karlskoga skrev ett korttidskontrakt med backen Johan Larsson som tränat med laget en tid, och han förväntas göra debut ikväll. Västerås skrev kontrakt med centern Steven Iacobellis, och kanadensaren väntas redo för debut på fredag.

» Timrå har vunnit sexton (!) raka matcher. Det är nytt allsvenskt rekord och nu jobbar laget för att spä på rekordet med ytterligare en seger.

» Vita Hästen har mer problem med formen. Laget står på fyra raka förluster och har bara en seger på de åtta senaste kamperna. Senast blev det bortaförlust mot AIK.

» I säsongens första möte så vann Timrå med 5-2.

» Timrås toppkedja med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke är i galen poängform. Trion har matat in 22 poäng på de tre senaste matcherna.

» Vita Hästen har förstärkt truppen med rutinerade målvakten Christian Engstrand (satt på bänken mot AIK senast) och kanadensiske forwarden Mark McNeill (som väntar på att få göra debut).

» AIK har haft ett upphackat schema i höst och tvingats till långa speluppehåll. Nu verkar laget dock på gång, och har två raka 3-2-segrar i bagaget.

» Almtuna står på fyra raka förluster. Det är dock små marginaler då samtliga fyra nederlag är med uddamålet (och två först efter övertid).

» I säsongens första möte så vann Almtuna med 4-2.

» AIK-forwarden Max Lindholm är i het hemmaform. Han har gjort mål i tre raka hemmamatcher, och totalt svarat för fem mål och två assist i de matcherna.

» Äntligen dags för spel igen. Kristianstad och MODO har inte spelat på tolv respektive fjorton dagar på grund av covid-19-problematik.

» Kristianstad har vunnit två av de tre senaste matcherna, och 2-1-vann efter straffar mot Björklöven senast (även om det var nästan två veckor sedan).

» MODO föll mot Västerås senast, men hade innan dess tre raka segrar.

» Lagen har mötts två gånger i höst och tagit varsin hemmaseger. Kristianstad vann med 2-1 efter straffar i Kristianstads Ishall medan MODO vann med 6-4 i Fjällräven Center.

» Båda lagen har drabbats av avbräck: Kristianstad har tappat målvakten Calle Clang som ska spela JVM samt backen William Lagesson som drar till Edmonton Oilers, medan MODO tappat Aleksi Heponiemi och Martin Kaut som dragit till Nordamerika för att förbereda sig inför den stundande NHL-säsongen.

» MODO har förstärkt truppen med rutinerade forwarden Johan Harju.