Hemma
Björklöven
IFB
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Brödramöte, debut och återkomst

18 december 2020 09:40

Fredagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Bland annat så blir det brödramöte mellan Johan Harju och Jonatan Harju i Småland, Steven Iacobellis gör debut för Västerås och Per Svensson återvänder till Upplands Bilforum Arena.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västerås - Kristianstad, ABB Arena
19.00 Almtuna - Timrå, Upplands Bilforum Arena
19.00 Väsby - Karlskoga, Renew Arena
19.00 Tingsryd - MODO, Nelson Garden Arena
19.00 Björklöven - AIK, A3 Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Almtuna mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Almtunas Emil Berglund och Timrås Per Svensson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från veckan.
» I andra pausen delar C More-experten Mike Helber ut ett gäng julklappar till profiler i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västerås är i fin form och har vunnit fyra raka matcher med totala målskillnaden 18-6. Senast blev det en 3-2-seger efter övertid mot Karlskoga.

» Kristianstad har haft en tuff höst, men kanske är en vändning på gång nu? Laget har vunnit tre av de fyra senaste matcherna, och slog tillbaka MODO med 5-4 senast.

» I säsongens första möte så vann Västerås med 3-2 efter straffar.

» Västerås har värvat in kanadensaren Steven Iacobellis som anslöt till laget igår, och som väntas göra debut idag. "Rent pappersmässigt är han klar. Sen får vi se hur mycket han spelar", säger Västerås-tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

» Båda lagen är hårt drabbade av frånvaro. Västerås saknar Joakim Hillding, Isac Skedung, Viktor Hertzberg, Anthon Eriksson och Daniel Öhrn, medan Kristianstad inte har tillgång till Carl Ernstig, Acke Ringström och Malte Sjögren, plus att Calle Clang dragit iväg till JVM.

» Almtuna har fem raka förluster på kontot. Efter fyra raka nederlag med uddamålet så blev det en svidande 0-6-smäll mot AIK senast. Räkna således med ett revanschsuget Uppsala-lag ikväll.

» Timrås segersvit tog slut i onsdag. Efter sexton (!) raka vinster så blev det en 1-3-förlust mot Vita Hästen.

» Lagen har mötts två gånger i höst. Båda gångerna har matcherna spelats i NHC Arena och båda gångerna så har Timrå vunnit (4-0, 5-4).

» Timrå har sju raka vinster på bortaplan.

» Per Svensson spelade i Almtuna i åtta år, och var lagkapten i flera år, innan han lämnade klubben i samband med transferstoppet förra säsongen för att testa lyckan i Schweiz. När backresen återvände till Sverige i somras så blev det inte till Almtuna - utan till Timrå. Nu skrinnar han in i gamla hemmarenan igen för första gången sedan han lämnade Uppsala-laget.

» Väsby står på två raka förluster, 3-5 mot Mora och 2-6 mot Västerås, och letar efter ett trendbrott.

» Karlskoga har visat fin form ett bra tag, men övertidsföll senast mot Västerås. Det var dock lagets blott andra förlust på de sju senaste kamperna.

» Lagen har mötts två gånger i höst och har varsin seger.

» Väsby-kedjan med Raphaël Lavoie, Tobias Lindberg och Colin Smith var poänglös senast, men hade innan dess gjort 22 poäng på fem matcher. Levererar kedjan idag igen?

» Karlskogas Linus Karlsson har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna.

» Tingsryd har bara en seger på de fem senaste matcherna, men tre av de förlusterna har kommit på bortaplan. Hemma har man två vinster på de tre senaste kamperna.

» Efter ett längre uppehåll på grund av covid-19-problematik så var MODO tillbaka i spel i onsdags, men då blev det en 4-5-torsk mot Kristianstad. Laget har två raka nederlag efter att innan dess vunnit tre raka matcher.

» Båda lagen har tappat sin förstecenter - David Gustafsson i Tingsryd och Aleksi Heponiemi i MODO - som dragit till Nordamerika för att förbereda sig inför den stundande NHL-säsongen.

» Det blir ett brödramöte ikväll. MODO har plockat in Johan Harju som gjorde debut i onsdags, och i Tingsryd finns lillebror Jonatan Harju. "Vi möttes för tre år sedan när jag spelade i Piteå och Johan i Luleå. Piteå fick som DM-vinnare möta Luleå och eftersom vi var ett division 1-lag ledde vi matchen med sex mål innan den började. Vi vann med 6–4 eller 6–5, jag har alltså 1–0 i matcher mot honom", säger Jonatan till minhockey.se.

» Det har varit en turbulent vecka för Björklöven, men nu blickar klubben framåt efter att utredningen om den påstådda matchfixningen lagts ner. Laget 4-8-föll mot Mora i måndags där man tappade en 3-0-ledning.

» AIK är i bra form med tre raka segrar, där laget svarade för en av säsongens bästa matcher senast vilket genererade en 6-0-vinst mot rivalen Almtuna.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Björklöven med 5-2.

» AIK:s Johan Johnsson har gjort poäng i sex raka matcher.