Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MoDo
MoDo

Matchguide: Rekordjakt, debuter och revanschlägen

29 december 2020 09:40

Tisdagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Erik Hanses har chansen att bli bäst genom tiderna, Marcus Paulsson och Emil Wahlberg gör comeback i ligan och flera lag har revanschläge.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Tingsryd - MODO, Nelson Garden Arena
18.00 Karlskoga - Timrå, Nobelhallen
18.00 Björklöven - Almtuna, A3 Arena
19.00 Mora - Västerås, Smidjegrav Arena
19.00 Västervik - AIK, Plivit Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter en seger på sex matcher så fick Tingsryd vinna igen senast när det blev en 6-4-vinst borta mot Kristianstad. En seger som skapade andrum i bottenstriden och som gör att smålänningarna snarare kan blicka uppåt i tabellen.

» MODO har inte spelat den senaste veckan. Senast blev det en 3-7-förlust mot AIK, och laget har tre nederlag på de fyra senaste matcherna.

» Lagen möttes så sent som 18 december och då vann MODO med 4-2.

» Igår kväll förstärkte Tingsryd truppen med forwarden Marcus Paulsson som lånas in från Mörrum. Lånet gäller match för match. 36-åringen har en diger meritlista och levererade 36 poäng på 50 matcher under sin senaste allsvenska säsong med Karlskrona för två år sedan.

» MODO-förvärvet Adam Rockwood ansluter till laget idag och kan eventuellt spela redan mot Tingsryd, om den fysiska statusen efter resan från Nordamerika är bra samt allt pappersarbete hinner bli klart i tid.

» Karlskoga är i fin form med poäng i åtta av de nio senaste matcherna. Senast blev det en 5-4-seger mot Mora.

» Timrå fortsätter att spela bra. Laget har arton segrar på de nitton senaste matcherna och toppar HockeyAllsvenskan med hela tolv poängs marginal.

» Lagen har redan mötts tre gånger under säsongen och Timrå har vunnit alla tre mötena. Det blev 7-1 och 5-1 hemma, och 5-4 efter straffar borta.

» Karlskogas Linus Karlsson har gjort mål i fyra raka hemmamatcher.

» Timrås toppkedja med Jonathan Dahlén, Jens Lööke och Albin Lundin har kombinerat in tio poäng på två matcher, och trion ligger etta, tvåa och fyra i poängligan.

» Björklöven föll i toppmatchen mot Timrå i söndags och nu står Umeå-laget på tre raka nederlag.

» Efter sex raka förluster så har Almtuna vänt på trenden och har tagit två raka vinster. Senast slog Uppsala-laget tillbaka Väsby med 5-3.

» Lagen har mötts två gånger i höst och Björklöven har vunnit båda med uddamålet (ena matchen efter övertid).

» Almtunas målvakt Erik Hanses är en vinst från att bli den vinstrikaste målvakten någonsin i HockeyAllsvenskan. Just nu står både Hanses och Jonas Fransson på 156 vinster.

» Björklövens Alexander Wiklund har gjort mål i tre raka matcher.

» Almtunas Jesper Norbäck är i vass poängform. Han har gjort sex poäng (ett mål, fem assist) i de två senaste matcherna.

» Mora har vunnit och förlorat varannan match sett över de sex senaste omgångarna. Den gångna helgen, då dalalaget spelade lördag, söndag, så blev det en uddamålsförlust mot Karlskoga och en uddamålsvinst mot AIK.

» Efter fem raka vinster så tog vinsttåget slut för Västerås senast när det blev en uddamålsförlust mot Vita Hästen.

» Lagen har mötts en gång under säsongen och då vann Västerås med 5-1.

» Moras Daniel Ljunggren har gjort poäng i fem raka matcher (tio assist). Radarpartnern Johan Persson är också i fin form med fyra mål och totalt sex poäng i de fyra senaste kamperna.

» Västerås back Jimmie Jansson har gjort poäng i sex raka matcher.

» Västervik har inte spelat match sedan nionde december, alltså nästan tre veckor sedan. Nu är det äntligen dags för spel igen. Innan uppehållet hade laget poäng i nio av tolv matcher.

» AIK fick se sin segersvit på fem raka vinster ta slut i söndags när det blev uddamålsförlust mot Mora.

» Lagen har mötts två gånger i höst och Västervik har vunnit båda: 4-2 samt 3-2 efter straffar.

» Västervik har förstärkt backbesättningen med välbekante Emil Wahlberg som lånas in från Oskarshamn. Han spelar sin första match idag.

» På självaste julafton så presenterade Västervik ett nyförvärv i form av Connor Jones, tvillingsbror till lagets Kellen Jones. Återstår att se när han är på plats och är spelklar.

» AIK-forwarden Max Lindholm har gjort poäng i sex raka matcher.