Hemma
Mora
MIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Jonatan Harju blev övertidshjälte för Tingsryd

16 januari 2021 17:25

Efter två raka övertidsförluster så blev det tredje gången gillt för Tingsryd mot Mora. Jonatan Harju blev övertidshjälte för smålänningarna.


Mora - Tingsryd 3-4 (OT)

Målskyttar Mora: Mattias Nörstebö, Oscar Eklind, Johan Persson

Målskyttar Tingsryd: Anton Svensson, Ludvig Elvenes, Sebastian Åkesson, Jonatan Harju

Noterat:

– Tingsryd slog tillbaka Mora med 4-3 efter övertid på bortaplan. Mora ledde med både 2-0 och 3-2 men förmådde inte knyta ihop säcken. Istället så kunde Sebastian Åkesson 3-3-kvittera mitt i den tredje perioden och övertiden var bara 21 sekunder gammal när Jonatan Harju avgjorde.

– Jonatan Harju avgjorde med sitt sjätte mål för säsongen. Tre av de målen har kommit under de fem senaste matcherna.

– Taif-centern Felix Olsson har verkligen börjat varva upp. Han spelade fram till avgörandet och har därmed svarat för nio poäng på de nio senaste matcherna (tre mål, sex assist). En kontrast mot de 19 första matcherna som bjöd på åtta assist.

– Daniel Ljunggren spelade fram till Moras 1-0 och han noterade därmed en assist för nionde matchen i rad. Han är den blott femte spelaren att lyckas med det i HockeyAllsvenskan. Bara två spelare har lyckats notera en assist i tio raka matcher: Johan Åkerman (två gånger) och Pär Arlbrandt.

– Efter två raka övertidsförluster så blev det tredje gången gillt för Tingsryd som nu vann efter övertid. Smålänningarna har poäng i sex raka matcher.

– Mora åkte på andra raka hemmaförlusten. Imorgon väntar ny hemmamatch, då mot AIK.