Hemma
Väsby
VSB
Borta
Kristianstad
KIK

Vinster för Tingsryd och Kristianstad

5 oktober 2020 21:35

Tingsryd tog andra raka segern mot Almtuna medan Kristianstad vann sin seriepremiär på bortaplan mot Väsby.


Tingsryd - Almtuna 4-2

Målskyttar Tingsryd: Ludvig Elvenes 2, William Fällström, Sebastian Åkesson

Målskyttar Almtuna: Hampus Harlestam, Villiam Haag

Noterat:

– Tingsryd tog en dubbelseger mot Almtuna. Igår blev det en 5-4-vinst efter övertid, och idag vann smålänningarna med 4-2.

– Almtuna började matchen bäst och hade en 2-0-ledning efter dubbla powerplay-mål. Tingsryd vände på steken i mittperioden. Ludvig Elvenes spelade en central roll, och satte både 1-2 och 3-2. Däremellan gjorde William Fällström 2-2. Sebastian Åkesson sköt 4-2 i början av den tredje perioden, och därefter blev det inte fler mål.

– Både William Fällström och Sebastian Åkesson gjorde mål i båda matcherna mot Almtuna.

– Båda lagen skiftade målvakt jämfört med igår, och Adam Åhman gick vinnande ur striden. Taif-keepern motade 30 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 93,8 %.

**

Väsby - Kristianstad 1-5

Målskyttar Väsby: Gustav Bouramman

Målskyttar Kristianstad: Dennis Svensson, Kalle Miketinac, Gustav Willman Borvik, Johan Lundgren, Herman Hansson

Noterat:

– Väsby föll i sin första historiska hemmamatch i HockeyAllsvenskan. Kristianstad, som hade sin seriepremiär, vann med 5-1. Skåningarna rivstartade och hade 2-0 efter knappt åtta minuter, och innan den första perioden var över så skickade Gustav Willman Borvik också in 3-0. Väsby reducerade i slutet av den andra perioden men kom inte närmare än så, utan KIK kunde stänga tillställningen med två mål i tom bur.

– Mattias Pettersson fick chansen i Kristianstads målbur och gjorde en stark match. Han motade 27 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 96,4 %.

– Kristianstad vann skotten med 39-28.

– Väsby har inlett säsongen med två förluster. Noterbart är att Gustav Bouramman gjorde klubbens första mål i HockeyAllsvenskan när han 1-3-recucerade i fem mot tre.