Hemma
Västerås
VIK
Borta
Kristianstad
KIK

Matchguide: AIK mot Väsby i viktigt rivalmöte

7 oktober 2020 09:30

Onsdagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Bland annat så spelar AIK och Väsby säsongens första rivalmöte - och där är det redan otroligt viktiga poäng på spel.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Almtuna, Scaniarinken
19.00 Timrå - Karlskoga, NHC Arena
19.00 AIK - Väsby, Hovet
19.00 Vita Hästen - Björklöven, Himmelstalundshallen
19.00 Västerås - Kristianstad, ABB Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Almtuna ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Södertäljes Lukas Vejdemo och Almtunas Gustav Lindström.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det ett längre inslag med Södertäljes Samuel Fagemo.
» I andra pausen diskuterar C More-experterna NHL-lånen i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Säsongen är ung, men gemensamt för Södertälje och Almtuna hittills är att båda lagen vunnit sina hemmamatcher och förlorat sina bortamatcher. Södertälje vann hemmapremiären mot Väsby men föll i bortakampen mot Västerås, samtidigt som Almtuna vann hemmapremiären mot Västerås men sedan föll i dubbelmötet mot Tingsryd på bortaplan.

» Södertälje saknar Emil Alba som har förkylningssymptom. Det gör att Anton Heikkinen går in i de ordinarie kedjorna igen efter att ha varit trettondeforward senast. Heikkinen kommer spela med Hugo Gustafsson och Måns Lindbäck, skriver hockeypuls.se.

» Almtuna har haft en intensiv start på säsongen och det här är fjärde matchen på sex dagar.

» Almtunas toppkedja med Jesper Norbäck, Hampus Harlestam och Martin Mellberg har levererat poäng i alla matcher hittills, och har kombinerat in totalt tio poäng.

» Timrå och Karlskoga föll båda i fredagens premiär, mot Björklöven respektive Mora.

» I helgen gjorde Timrå klart med forwarden Jesper Boqvist som lånas in från New Jersey Devils. Han debuterar troligen redan ikväll. "Han har sett bra ut på träningarna, man ser att han är en klasspelare med fina händer och bra blick. Han kommer bli en tillgång", säger tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.

» Enligt uppgifter så ska även Isac Lundeström, Anaheim Ducks, vara klar för spel i Timrå. De uppgifterna har dock ännu inte bekräftats.

» Karlskogas Henrik Björklund jagar titeln som tidernas poängkung i HockeyAllsvenskan. Forwarden står på 314 poäng och är två pinnar bakom Jens Jakobs, som är totaletta.

» Timrås Jonathan Dahlén är på väg mot två allsvenska milstolpar då han står på 99 gjorda mål och 194 gjorda poäng i ligan.

» AIK och Väsby möts i säsongens första rivalmöte, och det är viktiga poäng på spel. Lagen ligger nämligen i botten av tabellen efter att ha förlorat de två inledande matcherna.

» Det mest positiva i AIK hittills? Spelet i powerplay. Laget har gjort samtliga fyra mål hittills i just powerplay. Samtidigt har laget gjort noll mål i fem mot fem.

» Väsby har inlett HockeyAllsvenskan med två förluster och ett gjort mål på två matcher. Dock så har målvakten Henrik Lundberg imponerat så här långt, och gjort två starka matcher (de två sista målen mot Kristianstad senast kom i tom bur).

» Lagen möts på fredag igen, då i Renew Arena.

» Under onsdagsmorgonen meddelade AIK att klubben bryter avtalet med backen Robin Jacobsson som därmed lämnar klubben.

» Vita Hästen tog en fin skalp i premiären då det blev en 5-2-vinst på bortaplan mot MODO. Nu väntar första matchen för säsongen i Himmelstalundshallen.

» Favorittippade Björklöven har inlett säsongen starkt med två vinster, borta mot Timrå och hemma mot AIK. Statistiken imponerar så här långt: +6 i målskillnad, 33,3 % i powerplay och 81,8 % i boxplay.

» Tekningsstatistiken imponerade inte i Vita Hästen i premiärmatchen. Laget vann bara 32,8 % av tekningarna.

» Emil Lundberg får möta sitt gamla lag. Han har bytt Björklöven mot Vita Hästen under sommaren, och dessutom blivit ny lagkapten i sin nya klubb. Forwarden noterade en assist i premiären.

» Västerås har inlett säsongen med två uddamålsmatcher: 3-4-förlust mot Almtuna, 3-2-vinst mot Södertälje. Forwarden Lukas Zetterberg är poängbäst så här långt med ett mål och tre assist.

» Kristianstad var sista lag ut att ha sin premiär i måndags, och säsongen inleddes med en solid 5-1-seger på bortaplan mot nykomlingen Väsby.

» Västerås-centern Daniel Öhrn störs av en knäskada. Han spelade inte premiären och kommer inte att spela ikväll heller, men en comeback ska inte vara alltför långt borta, enligt hockeypuls.se.

» Kristianstad brottades med skadebekymmer på backsidan i premiären och lånade in Rögle-backen Jakob Bondesson i sista stund. Tanken är att han ska spela ikväll också, skriver kristianstadsbladet.se. Under onsdagsmorgonen så meddelade KIK också att danske backen Mathias Röndbjerg lämnar klubben.