Hemma
Timrå
TIK
Borta
AIK
AIK

Timrå vann klart i första kvarten mot AIK

22 mars 2021 21:30

Timrå vann den första kvartsfinalen mot AIK med 5-1 efter att ha gjort ett segerryck i mittperioden.


Timrå motsvarade favorittrycket i den första kvartsfinalen mot AIK och vann med klara 5-1 på hemmaplan i NHC Arena.

– Jag är väldigt glad och jag tycker att vi gör en bra match. Vi har väntat länge på det här och kul att se hur laget reagerade på att få spela igen, säger Jeremy Boyce till C More.

Viktor Lodin skickade in 1-0 i början av den första perioden och Erik Walli Walterholm ökade på till 2-0 i upptakten av den andra perioden. Timrå gjorde sedan segerrycket i slutet av mittperioden när Albin Lundin och Christopher Liljewall utökade ledningen till 4-0 med varsitt powerplay-mål.

AIK spräckte sin nolla genom Oscar Nord med knappt åtta minuter kvar, men gästerna kom inte närmare än så.

Jeremy Boyce hyllade framförallt laginsatsen:

– Vi gör det bra hela vägen och det är en riktigt bra laginsats. Jag tycker att vi har fyra femmor som kompletterar varandra både offensivt och defensivt. Vi behöver inte gå så extremt hårt på vissa spelare som vi kanske behövt göra vissa andra år. Konkurrensen gör oss bättre och det är klart att vi är ett riktigt bra hockeylag.

Timrå leder därmed kvartsfinalserien med 1-0 i matcher. Lagen möts på onsdag igen och även den matchen spelas i NHC Arena.

– Vi har haft ett mål som varit väldigt tydligt och det har funnits en stor hunger hela tiden. Det här var bara början och vi ser fram emot att göra en sådan här insats igen i nästa match, säger Boyce.

Timrå - AIK 5-1

Målskyttar Timrå: Viktor Lodin, Erik Walli Walterholm, Albin Lundin, Christopher Liljewall, Jeremy Boyce

Målskyttar AIK: Oscar Nord

Noterat:

– Timrås formstarke center Albin Lundin, som svarade för ett mål och två assist ikväll, gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

– Jacob Johansson vaktade Timrå-buren och gjorde det bra. Han motade 23 av 24 skott och noterade en räddningsprocent på 95,8 %.