Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Mora
MIK

Mora vann efter övertidsavgörande

22 mars 2021 21:40

Mora plockade hem första matchen mot Björklöven efter att backen Kristoffer Gunnarsson avgjort på övertid.


Mora plockade hem den första kvartsfinalmatchen mot Björklöven. Dalalaget vann med 4-3 efter övertid i A3 Arena.

Segerskytt?

Backen Kristoffer Gunnarsson som sällan gör mål. Han satte en puck i grundserien, men det var över fyra månader sedan.

Nu slog han alltså till igen. Han skyfflade in en puck från backplats som letade sig hela vägen in i mål, en fullträff som kom precis i början av den fjärde perioden.

– Jag slängde in pucken på kassen och tror att den styrs någonstans. Jäkligt skönt att se den gå in. Underbart, säger Kristoffer Gunnarsson till C More.

Mora var annars illa ute i matchen. Björklöven ledde med 2-0 efter första perioden och hade 3-1 mitt i den andra perioden. Mora lyckades dock komma tillbaka och Daniel Ljunggren satte 3-3 under andra halvan av mittperioden.

– Jag tycker att vi kör på oavsett vad det står i matchen. Vi trummar på, tacklar, åker skridskor och har många som verkligen kör allt. Det var en bra insats. Detta är något att bygga vidare på för det kommer nya och täta matcher, säger Gunnarsson.

Mora är tvungna att vinna minst en match i A3 Arena för att kunna vinna kvartsfinalserien. Nu tog man den nödvändiga vinsten redan i första matchen.

– Det betyder mycket, sedan är det en lång väg. Det är skönt mentalt att ta första matchen, men det kommer bli jäkligt tufft i de resterande matcherna. Vi måste fortsätta ligga på samma nivå för att kunna gå vidare, säger Gunnarsson.

Björklöven - Mora 3-4 (OT)

Målskyttar Björklöven: Axel Otosson, Pontus Andreasson, Justin Crandall

Målskyttar Mora: Lukas Wernblom, Simon Johansson, Daniel Ljunggren, Kristoffer Gunnarsson

Noterat:

– Lukas Wernblom satte ett av målen för Mora och gjorde därmed mål för tredje matchen i rad.

– Skotten slutade helt lika: 27-27.

– Mora kom därmed upp på vinnarspåret direkt efter att ha förlorat de två avslutande grundseriematcherna i HockeyAllsvenskan. Det var tvärtom för Björklöven som föll efter att ha vunnit de tre sista grundseriematcherna.